Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40446 tot 40450
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Rare Earth Metals in vrije val

De sterke stijging van de prijzen voor Rare Earth Metals en de onzekerheid over de Chinese quota beperkingen domineerde het nieuws in het eerste half jaar van 2012. Sindsdien is de markt voor R.E.M. in vrije val geraakt. Experten verwachten dat dit nog enige tijd kan aanhouden.

De dalende prijzen en verminderde vraag hebben verschillende producenten gedwongen hun productie te verlagen. Dit is zelfs tot in China voelbaar. De prijsdaling gaat gepaard met een dalende vraag vanuit Europa, het in dienst nemen van nieuwe productiefaciliteiten en de zoektocht naar alternatieven voor deze grondstoffen.

Molycorp Inc, een van de bekendste producenten van R.E.M. voelt de daling extra hard. Het bedrijf kamt met veel schulden op de balans door de overname van Neo en door de zware investeringen van hun vlaggenschip The Mountain Pass mine.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

'Brics zijn beleggingsramp en marketingconcept'

Brazilië, Rusland, India en China zijn een ramp als belegging en beleggers kunnen er nauwelijks uit.

Dat zegt John-Paul Smith, opkomende markten aandelenstrateeg bij Deutsche Bank. ''Bric beleggingsfondsen werden drie, vier, vijf jaar geleden opgericht. Toen Jim O'Neill (de bedenker van de afkorting Bric, red.) opriep tot beleggen in deze landen was dat een slimme zet, maar het nam een te grote vlucht. De reden dat beleggers moeilijk van hun beleggingen in Briclanden af kunnen is de mate van overheidsinterventie in de desbetreffende markten. Dat had niemand drie jaar geleden kunnen voorzien'', aldus Smith.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Wall Street opent vlak

In New York zijn de Amerikaanse beurzen donderdag vlak geopend. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel onveranderd op 13.333 punten. De brede S&P 500 bleef ongewijzigd op 1436 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 3115 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

EU-president denkt aan één begroting eurozone

In de strijd tegen de aanhoudende schuldencrisis denkt Europees president Herman Van Rompuy aan een centrale begroting voor de eurozone. Hij stelt dat in een discussienota die hij vanaf volgende week gaat bespreken.

Bron: financieel-management.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Prijzen van annuïteiten grootste risico voor DC-regelingen pensioen

Beleggingsrisico’s, stijgende prijzen van lijfrentes, hogere kosten door uitgesteld pensioen en faillissement van de pensioenaanbieder zijn de vier grootste risico’s voor werkgevers die defined contribution pensioenregeling aanbieden, zo blijkt uit onderzoek van Mercer.

Volgens Mercer zijn er door de crisis vier potentiële risicogebieden ontstaan die rechtstreekse gevolgen hebben voor defined contribution (dc)- pensioenregelingen, een beschikbare premieregeling. Daarbij is het feit dat in Nederland medewerkers verplicht worden het gehele pensioenkapitaal op één moment aan te wenden voor pensioen extra storend.