Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 40446 tot 40450
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Speculatie op ECB-plan drukt Spaanse rente

De rentes op Spaans en Italiaans staatspapier zijn woensdag gedaald door speculaties op een omvangrijk programma van steunaankopen dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag zou willen ontvouwen. Persbureau Bloomberg berichtte daarover op basis van anonieme bronnen bij de ECB.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Bankroet in Spanje

You've seen Spanish youth unemployment rates soaring; been brow-beaten with data on the dramatic rise and acceleration of Spanish bank non-performing loans; and the rate of Spanish capital outflows chart is now ubiquitous; but where there is pain, there is also pleasure. As we are always looking on the bright-side and trying to find a silver-lining, Michael Cembalest provides just such a chart. To wit, the unprecedented surge in corporate bankruptcies in Spain; without question, a boon for the bankruptcy-lawyer industry and perhaps just the economic boost the country needs. Tongue-out-of-cheek, this is just a disastrous chart of reality on the ground.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Aandelen zorgen voor bijna onverandere slotkoers van de AEX

De BEL20 en de AEX index begonnen de dag wat aarzelend en met koersen rond de slotstanden van dinsdag. De AEX index deed het daarbij iets beter dan de BEL20 en de beurs in Amsterdam opende op ongeveer +0,1% terwijl de beurs in Brussel bijna onveranderd de dag begon.

Kort na opening van de Europese beurzen ontvingen beleggers uit Duitsland een macrocijfer, de economische activiteit in de dienstensector in Duitsland was in augustus conform de verwachting van economen afgenomen. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam vorige maand uit op 48,3 van 50,3 in juli. Verder bleek dat de detailhandelsverkopen in de Eurozone in juli op maandbasis gedaald zijn maar wel minder dan werd verwacht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Paper money collapse door Detlev Schlichter

Detlev S. Schlichter is schrijver en econoom uit de Oostenrijkse school. Hij heeft bijna 20 jaar in de financiële sector gewerkt, zijn werkgevers waren onder andere Merrill Lynch, J.P. Morgan en Western Asset Management. Tijdens zijn carrière had Schlichter miljarden aan beleggingen van klanten onder zijn hoede. Verder werkte hij ondermeer als commentator op TV en radio en hij schreef artikelen voor de Wall Street Journal, TheStreet.com en Mises.org. Hij is lid van het Cobden Centre in Londen, een vrije markt denktank die zich bezig houdt met geld en het bankwezen. In 2009 verliet Schlichter de financiële sector om zich volledig te richten op zijn eerste boek, Paper Money Collapse – The Folly of Elastic Money and the coming Monetary Breakdown. Het boek verscheen in september 2011 bij Wiley & Sons.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Kapitaalvernietiging door dalende rente

In de afgelopen 30 jaar hebben we te maken met steeds lagere rentevoeten. Laten we eens kijken naar de grafiek van de 10-jaars rente in Amerika:

In 1981 bedroeg de piek circa 16%, vandaag de dag bedraagt de rente 1,6%. Professor Antal Fekete heeft aangetoond dat een dalende rente leidt tot kapitaalvernietiging. Alle economen, beleidsmakers, experts en commentatoren lijken dit punt volledig te missen.

In 2008 vroeg iedereen zich af: hoe kon een bank als Bear Stearns zo snel kopje onder gaan, terwijl het vlak voor het moment suprême nog sterke balanscijfers liet zien? Uiteraard klopten de cijfers van Bear niet en werd de balans veel mooier voorgesteld dan ze in werkelijkheid was. Maar dit was meer dan alleen fraude. Fraude kan namelijk niet verklaren waarom vrijwel het complete bankensysteem ineens zonder kapitaal zat, terwijl ze de jaren daarvoor nog sterke groeicijfers en winst lieten zien.