Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 40456 tot 40460
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Zilver klieft door de 35-dollar-barrière!

Een nieuwe dag, een nieuwe doorbraak bij de edelmetalen. Ditmaal is het de beurt aan de prijs van zilver om de magische grens van 35 dollar per ounce te doorbreken.

De stijging van zilver gaat in een hogere versnelling nu beleggers zien dat de voorgaande records opnieuw in beeld komen. Er is nog een hele weg goed te maken voor de prijs van het witte edelmetaal.

De prijs van zilver is nu onderweg naar 40 dollar, waarna het record richting 50 dollar per ounce in beeld komt. [Beleggen in zilvermijnen]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Wall Street opent in het rood

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag met verliezen geopend. Beleggers namen opnieuw wat winsten na de sterke opmars van de afgelopen weken.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,2 procent lager op 13.524 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1457 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte ook 0,2 procent tot 3172 punten.

Advanced Micro Devices (AMD) zakte meer dan 7 procent na het onverwachte vertrek van financieel directeur Thomas Seifert bij de Amerikaanse computerchipfabrikant. FedEx verloor ruim 2 procent. De Amerikaanse pakketbezorger gaf een sombere prognose voor het lopende kwartaal en het boekjaar 2012/2013.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

ECB kan de Spaanse banken niet redden

De toestand in Spanje wordt stilaan hopeloos. De werkloosheidsgraad bij jongeren heeft onrustwekkende niveaus bereikt en duizenden jonge Spanjaarden met een diploma op zak proberen het land te verlaten in de hoop elders in de wereld een toekomst te kunnen vinden.

Het ergste is dat al wat de regering doet zich meteen tegen haar keert. Spanje implementeert structurele hervormingen om de arbeidsmarkt te versoepelen, maar die maatregelen worden meteen geneutraliseerd door de harde besparingsmaatregelen die moeten doorgevoerd worden om de begroting in evenwicht te krijgen.

Er moet onder andere worden bespaard in onderwijs, zodat de kwaliteit van de toekomstige afgestudeerden wordt gehypothekeerd. Daarnaast schrapt de overheid duizenden jobs, zodat de werkloosheid nog verder oploopt. Ook infrastructuurwerken worden geschrapt.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Pimco somber over vooruitzichten economie

Vermogensbeheerder PIMCO pessimistischer over de economische groei wereldwijd in 2013 dan de consensusverwachtingen.

Dit ondanks lichtpuntjes als de recente aankondigingen van de ECB en het ontluikende herstel van de Amerikaanse huizenmarkt.

Volgens Pimco komt dat omdat de vraag in diverse economische regio’s in de wereld tegelijkertijd afneemt, en omdat politici er nog steeds niet in slagen om het onconventionele monetaire beleid aan te vullen met gecoördineerd begrotingsbeleid en structurele veranderingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Overheidsschuld is 27.000 euro per Nederlander

De overheiddsschuld stijgt in 2013 naar 447 miljard euro. Dat is 27.000 euro per inwoner van Nederland.

Dat blijkt uit de Miljoenennota 2013. In 2008 ws de overheidsschuld (Rijksoverheid plus de decentrale overheden) nog 'maar' 21.000 per Nederlander. In vijf jaar tijd is er dus sprake van een toename van meer dan een kwart.