Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 40466 tot 40470
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal dinsdag naar verwachting hoger openen, in aanloop naar de publicatie van de S&P Case Shiller huizenprijzenindex.

De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) noteren omstreeks 14.45 uur 32 punten hoger, de S&P 500 futures winnen 4 punten en de Nadaq 100-futures stijgen 10,25 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Sterkste daling consumptie Italiƫ sinds 1946

De Italianen gaan dit jaar naar verwachting meer dan 3 procent minder besteden dan in 2011. Zo'n sterke daling is sinds 1946 niet meer voorgekomen. Dit stelt de vereniging van de Italiaanse detailhandel in een dinsdag uitgebracht rapport.

De enige terreinen waarop de Italiaanse consument net als vorig jaar blijft besteden, zijn mobiele telefoons en computers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

'Wall Street begint hoger'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen dinsdag naar verwachting licht hoger beginnen. Beleggers hopen dat de macro-economische cijfers, die dinsdag naar buiten worden gebracht, positief zullen uitvallen.

Voor opening van de beurs wordt de S&P/Case-Shiller huizenprijsindex voor juli bekendgemaakt. Een halfuur na opening brengt de Federal Housing Finance Agency zijn index voor de huizenprijzen over juli naar buiten. Tegelijkertijd zal ook het consumentenvertrouwen over september worden vrijgegeven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

S&P negatiever over economie eurozone

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is negatiever gestemd over de economische verwachtingen voor de eurozone. S&P rekent nu voor dit jaar op een krimp van 0,8 procent en een stagnatie van de economie in 2013. Dat maakte het kredietbeoordelingsbureau dinsdag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 september 2012

Hoe zal QE 4 er uit zien?

Hier en daar zijn al geluiden te horen hoe QE 4 er uit gaat zien. Het probleem met QE 4 is dat QE 3 oneindig is. Althans tot bepaalde vooropgestelde doelen bereikt zijn. Zo moet de economie terug aantrekken en moet de werkloosheidsgraad gedaald zijn tot een houdbaar en aanvaardbaar niveau.

Hoe ziet QE 4 er nu uit? QE 4 kan omschreven worden als het aanpassen van de parameters. De FED kan de parameters bewerken om zo de QE-kraan langer open te houden. Er zijn FED afgevaardigden die 3 % inflatie willen zien, anderen 2 %. De ene wil 7 % werkloosheid, de andere 5,5 %.

De parameters zullen de toekomstige evolutie van quantitative easing worden en de parameters kunnen uiteraard ten alle tijden aangepast worden.