Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40466 tot 40470
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Duitse obligatieveiling weinig succesvol

Duitsland heeft weinig succes gehad met de veiling van 10-jarige staatsleningen. De vraag was lager dan verwacht en de opbrengst viel tegen.

Investeerders waren terughoudend in afwachting van de rentevergadering van de Europese Centrale Bank donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Drie een magisch getal voor de ECB?

Wordt drie een magisch getal voor de Europese Centrale Bank? Mario Draghi denkt wellicht van wel.

De ECB-president verklaarde eerder deze week tijdens een toespraak aan europarlementariers dat de centrale bank staatsobligaties met een looptijd tot drie jaar op kan kopen, zonder dat hiermee het EU-verdrag geschonden wordt dat voorschrijft dat de bank niet direct financiering mag bieden aan noodlijdende landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

ECB LEK: Draghi gaat ongelimiteerd, maar "gesteriliseerd" obligaties opkopen

Dit hebben we nog niet eerder gezien. Er zit een lek bij de ECB. Zopas werd het vermoedelijke plan van Draghi gepubliceerd op Bloomberg.

Om een lang verhaal kort te maken, de ECB zal ongelimiteerd obligaties van de noodlijdende landen in de eurozone opkopen om de rente te drukken.

Over een rente-plafond is vooralsnog geen sprake in de gelekte documenten. Verder wordt de term ‘gesteriliseerd’ op de aankopen door de ECB geplakt. Dit impliceert dat de geldhoeveelheid niet zal stijgen door de aankopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Griekse politie protesteert tegen bezuiniging

De protesten tegen de dreigende bezuinigingen in Griekenland zetten zich voort.

Woensdagochtend hingen politiemensen spandoeken op aan de voorkant van het hoofdbureau van politie in Athene. Zij bekritiseren daarmee de loze beloften van de overheid hun lonen niet te verlagen.

Bron: BNR
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Kees de Kort | Roze bril

De Amerikaanse industrie is in augustus voor de derde achtereenvolgende maand gekrompen. "Met een roze bril op je hoofd kan je zeggen dat de Amerikaanse economie een beetje doorsukkelt", zegt BNR's Kees de Kort.

"Maar we moeten ons realiseren dat het inclusief het enorme begrotingstekort van de Amerikaanse regering is en de ongelimiteerde steunmaatregelen van de Fed. En dan toch komen ze niet verder dan een beetje doorsukkelen. Dus optisch is het net iets beter dan Europa, maar het fundament is niet best."

[AUDIO FRAGMENT]