Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40466 tot 40470
Bron: businesscompleet.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Spanje overweegt opkoopplan ECB

Spanje overweegt gebruik te maken van het plan van de Europese Centrale Bank (ECB) om staatsobligaties op te kopen. ,,Naast groei is de enige optie die ik overweeg gebruik te maken van het mechanisme dat de centrale bank heeft aangekondigd'', zegt de Spaanse premier Mariano Rajoy woensdag in de Finse krant Helsingin Sanomat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Olie-export Iran fors lager door sancties

NEW YORK - Westerse sancties hebben de Iraanse oliesector hard geraakt. Ten opzichte van vorig jaar daalde de export van 2,4 miljoen vaten per dag naar ongeveer 1 miljoen vaten per dag.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën maakte dat woensdag bekend.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Trojka aanvaardt Portugees begrotingstekort van 5%, bezuinigingen gaan voort

Dinsdagavond kondigde de Portugese minister van Financiën Vítor Gaspar aan dat zijn regering een akkoord heeft bereikt met de trojka. Die voerde de voorbije dagen een vijfde evaluatiemissie uit in Lissabon. Door de tegenvallende belastinginkomsten als gevolg van de recessie van drie procent zal het begrotingstekort hoger uitvallen dan voorzien en afgesproken. Besparingen gaan voort.

De Portugese minister van Financiën Vítor Gaspar gaf dinsdagavond in Lissabon toelichting bij de evaluatiemissie van de trojka. Tevens kondigde hij extra besparingen aan (foto: Público.pt)

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Weinig actie op Wall Street

In New stevenden de Amerikaanse beurzen af op vlakke tot lichte hogere slotstanden.

Beleggers zijn in afwachting van de uitkomst van een vergadering van de Federal Reserve die donderdag naar buiten komt. Beleggers hopen op een derde stimuleringsronde voor de Amerikaanse economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Economen sceptisch over verdere monetaire verruiming Fed

Verschillende economen zijn sceptisch over de voordelen van een nieuwe ronde obligatie-inkopen door de Federal Reserve, hoewel de meeste toch verwachten dat de centrale bank een dergelijke stap donderdag tijdens de toelichting op het rentebesluit bekend zal maken, blijkt woensdag uit een onderzoek door The Wall Street Journal.