Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40481 tot 40485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Amerika is opgedeeld in 2 werelden

Het land wordt namelijk met een chronisch probleem van werkloosheid geconfronteerd. Officieel zit ongeveer 8 % van de Amerikanen zonder baan, maar de onofficiële cijfers zijn ronduit onthutsend: maar liefst 15 % van de bevolking heeft geen volwaardige baan.

Het probleem van de werkloosheid blijkt heel diep te zitten. De economie in de U.S. is eigenlijk opgedeeld in 2 werelden die mijlenver uit elkaar liggen. Er is de digitale wereld en alles wat daarmee samenhangt, en er is de brick-and-mortar wereld. Deze laatste heeft betrekking op fabrieksjobs en dergelijken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Staat haalt 3,5 miljard dollar met dollarbond

De Nederlandse staat heeft met de uitgifte van een nieuwe 3-jarige dollarobligatie 3,5 miljard dollar (2,8 miljard euro) opgehaald. Dat werd woensdag bekendgemaakt door de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën.

De obligatie loopt tot 12 september 2015. De orderontvangst lag op 7 miljard dollar. De couponrente bedraagt 0,25 procent.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Is de tijd van goedkoop eten voorbij?

Het lijkt er sterk op dat voedsel dezelfde kant op gaat als olie; de prijzen nemen in rap tempo toe en de tijd van goedkoop inslaan is voorbij. De vraag groeit sneller dan ooit, terwijl het aanbod steeds beperkter lijkt te worden. De wereldbevolking neemt gemiddeld met 1 procent toe, China groeit jaarlijks met gemiddeld 9 procent en de vleesconsumptie neemt in China, India en Brazilië in razend tempo toe. Aan de andere kant hebben boeren te maken met steeds strengere regels, wordt hun oogst ook gebruikt voor biobrandstof én vallen de oogsten regelmatig tegen door slecht weer.

Volgens de Wereldbank moet er in de komende jaren veel meer graan geproduceerd worden, om te voldoen aan de toenemende vraag. In 2030 zal er naar verwachting 50 procent meer voedsel nodig zijn, terwijl hiervoor minder landbouwgrond beschikbaar is. Omdat de vraag nu al sterker is dan het aanbod, schieten de prijzen omhoog. Toch rekenen boeren nog niet alle verhogingen door en is de verwachting dat tegen het einde van het jaar nog grotere prijsstijgingen volgen. Met name vlees wordt veel duurder; voor het produceren van een kilo rundvlees of een kilo varkensvlees is respectievelijk 7 en 4 kilo graan nodig. De prijs van graan is door enorme droogte tussen juni en juli al met 10 procent gestegen, en dit zal naar verwachting alleen maar doorzetten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Beurzen tonen weinig beweging

De Europese beurzen schommelden woensdag rond de slotstanden van een dag eerder. De stemming werd daarbij gedrukt door een verdere krimp van de dienstensector in de eurozone. Ook wacht de markt in spanning op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

,,De beurzen laten weinig beweging zien en de omzetten zijn laag. In het aandeel ING wordt wel aardig gehandeld na de aankondiging van de verkoop van een belang in een Amerikaanse bank. Voor de rest is het wachten op de plannen van de ECB", aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Benzineprijs bereikt hoogste niveau ooit

De benzineprijs heeft woensdag het hoogste niveau ooit bereikt. Dat maakte het consumentencollectief UnitedConsumers bekend.

Aan de pomp is de adviesprijs van Euro95 nu 1,887 euro per liter, een cent meer dan dinsdag. Het vorige record stond op 1,886 euro per liter en dateerde van 6 april.