Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40481 tot 40485
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Armoede VS niet meer gestegen

Voor het eerst sinds het begin van de financiƫle crisis is vorig jaar de armoede in de Verenigde Staten niet toegenomen.

Wel daalde het modale inkomen van Amerikaanse huishoudens verder. Dat blijkt uit woensdag door de Amerikaanse overheid bekendgemaakte cijfers.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

China importeerde in juli 75,8 ton goud

China heeft in de maand juli vanuit de regio Hong Kong 75,84 ton aan fysiek goud ingevoerd. Daarmee komt de totale hoeveelheid goud die China in de eerste zeven maanden van dit jaar heeft geïmporteerd uit op 458,6 ton. Dat is meer dan de totale goudvoorraad van een land als Taiwan, dat op de 13e plaats staan in de IMF-lijst van landen met de grootste goudreserve.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Platina opnieuw duurder door protesten in Zuid-Afrikaanse mijn

In een platinamijn van Anglo American Platinum in Zuid-Afrika is een grote staking uitgebroken. Ongeveer 1.500 mijnwerkers hebben het werk neergelegd en blokkeren de route naar de mijnschacht, waardoor de productie volledig stilgevallen is. Als gevolg van dit nieuws steeg de platinaprijs woensdag met 3% tot meer dan $1650 per troy ounce. In de afgelopen vier weken is de prijs van platina al met meer dan 17% gestegen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Goudprijs naar record in Euros

Zonder dat er al veel ruchtbaarheid aan werd gegeven, tikte de goudprijs afgelopen maandag een nieuw record in Euros aan, net iets boven de €1360 per ounce. Ook in Zwitserse franken, Indiase roepies en Braziliaanse real is sprake van een record. Dit terwijl de dollarprijs van goud bijna $200 onder de piek van september 2011 ligt.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Bouman: euro nog niet af, wél een stuk verder

  We hebben nu veel meer zaken rond de euro geregeld, maar we zijn er nog niet.

Dat zegt Mathijs Bouman op RTL Z. ‘’Tweeëneenhalf jaar geleden, toen de eurocrisis in alle hevigheid losbarstte, hadden we een aantal zaken niet die we nu wel hebben, zoals een strenger begrotingspact, een noodfonds, de ECB als achtervang en conditionaliteit. Dat laatste houdt in dat we vanuit het centrum veel meer kunnen zeggen over landen in problemen, zoals wat ze met hun economische beleid en begroting moeten doen’’, aldus Bouman. ‘’Dat zijn allemaal zaken die horen als je één munt hebt.’’

[...]