Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 40486 tot 40490
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

De aanstaande re-rating van de goudsector

De prijs van Goud maakte in de afgelopen maand een indrukwekkende u-bocht. Maar terwijl goud op weg is om zijn vorige records te testen, liggen de goudmijnaandelen nog mijlenver achter. Een herwaardering voor de goudmijnsector dringt zich op.

We hebben enkele historische weken achter de rug. Eerst pakte de ECB uit met een monetaire bazooka die zijn weergave niet kent. De Europese Centrale bank gaat ongelimiteerd staatsobligaties opkopen om de rentes te drukken, met name voor de landen in de periferie. Vorige week deed Ben Bernanke er nog een schepje bovenop. Hij lanceerde een nieuw opkoopprogramma van hypotheekschulden in de VS a rato van 40 miljard dollar per maand, maar hij zette er geen totaal bedrag of datum meer op. De nadruk wordt ditmaal gelegd op de werkgelegenheid. Dit lijkt allemaal verdacht veel op wat we hier al in het BBP-doelstelling.html" target="_blank" target="_blank">laatste kwartaal van 2011 voorspelden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Griekse economie kwart kleiner in 2014

Volgens de minister is de Griekse economie, die inmiddels in het vijfde achtereenvolgende jaar van recessie zit, al ongeveer 20 procent gekrompen. Desondanks zal de begroting dit jaar voldoen aan de afspraken die daarover zijn gemaakt met de trojka van EU, ECB en IMF, aldus Stournaras.

De Griekse centrale bank maakte dinsdag bekend dat het land in juli voor het eerst in 2 jaar een overschot had op de lopende rekening. Dat is te danken aan een kleiner handelstekort en lagere uitgaven aan scheepvaart en energie dan een jaar eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Dit is de meest gevreesde grafiek uit Spanje

Dat het slecht gaat met de Spaanse economie, was inmiddels voor iedereen duidelijk. De werkloosheid is ongekend hoog en de vastgoedmarkt in Spanje zit in zak en as.

Maar het zijn vooral de negatieve bijwerkingen waar de financiële markten voor vrezen, met name de verslechterende status van de bankbalansen in het land.

Zopas werd duidelijk dat het percentage slechte leningen bij Spaanse banken een nieuw record bereikte van bijna 10%! Zoals te zien op de onderstaande grafiek, gaat de stijging van de werkloosheid en de stijging van de ‘slechte’ leningen quasi hand-in-hand met elkaar.

Een faling van het volledige Spaanse bankensysteem dreigt, wat vervolgens het hele financiële systeem in Europa in gevaar kan brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

5% van de huizen staat leeg

Bijna 5 procent van de woningen in Nederland staat leeg.

Ruim 15 procent van de leegstaande huizen is na 2000 gebouwd. Twee derde van alle leegstaande woningen zijn huurhuizen, die voor bijna 70 procent in handen zijn van institutionele beleggers en particuliere verhuurders. Een op de zes leegstaande woningen die zij te huur aanbieden is in deze eeuw gebouwd.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Banken: meer geld aan Griekenland

Griekenland moet volgens de banken niet alleen meer tijd, maar ook meer geld krijgen om de noodleningen aan het IMF en de Europese Unie terug te betalen. Dat vindt de topman van de internationale bankenvereniging IIF, Charles Dallara.

Dallara onderhandelde begin dit jaar met Griekenland over het kwijtschelden van een groot deel van de Griekse schuld aan de banken. De banken namen uiteindelijk genoegen met het kwijtschelden van driekwart van de schuld aan Griekenland. Dallara is ervan overtuigd dat nu ook de overheden hun bijdrage zullen leveren.