Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 40486 tot 40490
Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Belg gaat ervan uit langer te zullen moeten werken

Belgische werknemers gaan er in het algemeen vanuit dat ze op hun vijfenzestigste met pensioen zullen gaan. Dat blijkt een Europese enquête van de financiële dienstverlener ING Groep. Die leeftijd ligt vijf jaar hoger dan de mediaanleeftijd waarop reeds gepensioneerde Belgen hun loopbaan hebben beëindigd. Beide groepen zeggen echter te vrezen dat de levensstandaard zal dalen tegenover de huidige gepensioneerden. Daarmee maakt de Belgische bevolking zich relatief veel zorgen over een financieel comfortabel pensioen. Enkel in Frankrijk, Italië en Spanje blijkt men zich nog meer zorgen te maken. In landen zoals Roemenië en Turkije heerst meer optimisme over het toekomstige pensioen, maar dat zijn volgens ING Groep dan ook groeimarkten die volop in een economische inhaalfase zitten en hopen op een grotere rijkdom. Toch zegt 68 procent van de Belgen te verwachten dat zijn wettelijk pensioen minstens 60 procent van zijn laatste inkomen zal vertegenwoordigen. (MH)

Bron: demorgen.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Amerikaanse staatsschuld stijgt over 16 biljoen dollar

De staatsschuld van de Verenigde Staten is voor het eerst over de kaap van 16 biljoen dollar gestegen. Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt, zo bericht de Amerikaanse nieuwszender ABC. De nieuwe cijfers komen overeen met een schuld van 51.000 dollar per Amerikaan.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Het decoderen van Amerikaanse werkloosheidscijfers

With the current lackluster economic trends and job outlook, unemployment and salary figures are tossed around left and right; figures can make or break a politician's career. The Non-Farm Payroll report supplies these numbers, and its monthly findings impact global economic performance expectations - but its reporting (as we have been vociferous about) on unemployment rates and job outlook are skewed to paint a falsely healthy picture of the economy. The followng info-graphic sheds more light how the 'official' unemployment figures are much lower than they really are.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Facebook kopen om de "want" button

Het valt moeilijk te ontkennen dat de IPO van Facebook een grote farce is geweest. Over een periode van enkele maanden is de beurskoers gehalveerd, waarbij we gemakshalve maar even vergeten dat het oorspronkelijk de bedoeling was om het aandeel aan 45 dollar per stuk te prijzen.

Vorige week leek de beurskoers onder 18 dollar weg te zakken, wat gisteren dan ook daadwerkelijk gebeurde. Toch lijkt er stilaan een glimpje licht aan de horizon op te duiken. Sommige waarnemers geloven dat de beurskoers van Facebook nu genoeg is afgestraft, de tijd lijkt rijp voor een comeback van de aandelenkoers.

Koopje of geen koopje?

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

De oplossing voor Amerika

 Onzin of onmogelijk?

Vanochtend heb ik een discussie met mijn accountant gehad over hoe in mijn ogen Amerika zich kan onttrekken uit de financiële crisis die zich nu aan het afspelen is. Mijn insteek was, een nieuwe munt creëren, een soort super dollar die de huidige dollar zal vervangen en meerdere economieën zal verenigen.

[...]