Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40491 tot 40495
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Wall Street richt aandacht op Fed

  In New York noteerden de Amerikaanse beurzen halverwege de handel kleine winsten. Beleggers zijn opgelucht dat in Duitsland het Europese noodfonds ESM is goedgekeurd.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,2 procent hoger op 13.356 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1438 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 3116 punten.

De beslissing van het Duitse Hof was verwacht, dus het enthousiasme hierover zakte in de loop van de handel wat in. Beleggers namen een afwachtende houding aan, in de aanloop naar het Fed-besluit van donderdag. Ze hopen op de aankondiging van een derde stimuleringsronde door het stelsel van centrale banken, waarover al lang wordt gespeculeerd.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Duitse bunds eindigen lager

De Duitse bunds zijn woensdag lager geeindigd, nadat het hoogste Duitse gerechtshof ratificatie van het European Stability Mechanism (ESM) door het Duitse parlement heeft goedgekeurd, maar wel voorwaarden verbonden heeft aan het verlenen van financiele steun aan geplaagde landen.

[...]

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Soevereiniteit Europese landen naar de knoppen door ESM gijzeling.

Het Duitse constitutionele hof in Kalsruhe heeft in een cruciale uitspraak vanmorgen de Duitse deelname aan het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) goedgekeurd.

Het Hof verbond daar wel enige voorwaarden aan. De rechters hebben bepaald dat de aansprakelijkheid van Duitsland niet boven de afgesproken 190 miljard euro mag komen zonder voorafgaande instemming van de Bondsdag. Ook moet voorkomen worden dat het parlement als gevolg van de zwijgplicht die geldt voor ESM-ambtenaren, onvolledig wordt geïnformeerd.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Reddingsfonds voor euro is gered

In heel Europa is opgelucht gereageerd nu het Europese euronoodfonds ESM eindelijk van start kan. Het Duitse Constitutionele Hof heeft woensdag het licht op groen gezet voor het fonds dat armlastige eurolanden voorziet van goedkope leningen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Target 2 gaat parabolisch

In augustus vertraagde de parabolische stijging van de Target 2 eisen van de Duitse Bundesbank nog. Vermoedelijk komt dit door het vakantieseizoen. Het daalde voor de eerste keer sinds 2011, nu met € 1,4 miljard.

Tot nu toe financierde de Bundesbank al voor € 751,4 miljard aan de periferie via het Target 2 systeem. Spanje staat al € 415 miljard in het rood bij de Duitse centrale bank, Italië € 280 miljard en Griekenland € 105 miljard.