Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40496 tot 40500
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Besluit Duits Hof drukt rente Zuid-Europa

De rentes van Griekenland, Spanje, Portugal en Italië dalen door het besluit van het Duitse Consitutionele Hof dat het ESM niet in strijd is met de grondwet.

Het besluit van het Hof leidt tot grote opluchting, niet alleen op de aandelen- en valutamarkten, maar ook op de obligatiemarkten. De

Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

België: Dexia-risico overheid loopt op

De voorlopige staatsgaranties voor financiering die de Belgisch-Franse groep ophaalt, gingen de voorbije dagen voor het eerst over de symbolische grens van 50 miljard euro. Maandag stond de teller op 50,8 miljard, nadat er in korte tijd 1,5 miljard was bijgekomen. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Economen: we kunnen vooruit

De eurozone kan even verder nu het Duitse Constitutionele Hof onder voorwaarden de weg heeft vrijgemaakt voor deelname aan het permanente Europese noodfonds ESM. Dat stellen economen.

De komst van het vangnet betekent evenwel niet dat de crisis nu is opgelost.

"De beslissing in Duitsland over het ESM betekent dat we door kunnen. Dat is goed nieuws'', zegt hoogleraar Sweder van Wijnbergen. "De bal ligt nu bij Brussel en de Europese politici, zij moeten de structurele problemen gaan aanpakken. Alles staat nu op zijn plaats om de problemen in bijvoorbeeld Griekenland en Spanje in toom te houden.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Spanje: geen haast met besluit over hulp

Spanje heeft geen haast met de beslissing of het hulp vraagt uit het permanente Europese noodfonds ESM.

De relatieve rust op de financiële markten geeft het land ruimte om rustig zijn opties op een rijtje te zetten, zei staatssecretaris Fernando Jimenez Latorre van Economische Zaken woensdag.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

ECB krijgt supervisie over banken in eurozone

Met het voorstel om de Europese Centrale Bank de supervisie te geven over de meer dan 6.000 banken in de eurozone, zet Europa woensdag een eerste stap in de richting van een systeem dat individuele landen moet beschermen tegen de gevolgen van bankfaillissementen.

Het voorstel is het begin van een poging om de lappendeken van nationale banksystemen en toezichthouders in de eurozone te vervangen door de uniforme regelgeving van een "bankenunie". Volgens Europese bestuurders is dat nodig om de door de schuldencrisis zwaar beschadigde Europese eenheidsmunt te repareren. Voordat het voorstel gepubliceerd werd, was er echter al onenigheid over hoe snel dit moet gebeuren.