Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40496 tot 40500
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

BoJ sluit opkopen buitenlandse obligaties uit

De Japanse centrale bank weigert gehoor te geven aan de oproep van de overheid om buitenlandse obligaties op te kopen. Tokio ziet dat als een instrument om de negatieve effecten van een dure yen en deflatie te bestrijden, maar de Bank of Japan (BoJ) stelde woensdag dat de wetgeving het niet toestaat.

,,Het effect van het opkopen van buitenlandse obligaties is vergelijkbaar met ingrijpen in de waardering van valuta, hetgeen de centrale bank niet mag omdat het onder het mandaat valt van het ministerie van Financiën'', aldus bestuurder Ryuzo Miyao van de Bank of Japan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Donderdag is het D-Day voor de ECB

De verwachtingen zijn hooggespannen, iedereen rekent er op dat de centrale bank ditmaal definitieve stappen zal aankondigen die de crisis in de Eurozone moeten beëindigen en het vertrouwen in de Eurozone kunnen herstellen.

Meest voor de hand liggend is dat de stap opnieuw wordt gezet richting inkoop van obligaties uit de periferie. Die stap zal weloverwogen gezet moeten worden, want de Duitsers voelen nog altijd weinig of niets voor deze manier van het aanpakken van de crisis.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

'Zesdaagse werkweek en lagere lonen voor Grieken'

Arme Grieken. Bijna één op de vier is werkloos en de rest kan zich straks verheugen op een zesdaagse werkweek. En dan gaat het minimumloon ook nog verder omlaag. Althans, dat verlangt de Trojka.

De Griekse regering heeft nieuwe hervormings- en bezuinigingsmaatregelen in de steigers gezet. Maar luttele dagen nadat premier Samaris zijn onderdanen plechtig heeft beloofd dat deze extra snoei-operaties echt de laatste zullen zijn, is in Griekenland beroering ontstaan over bemoeienis van de trojka met het bezuinigingspakket van Athene.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Amerikaanse investeerders kopen opnieuw aandelen

In de VS heeft de populariteit van aandelen opnieuw een duwtje in de rug gekregen. De hoeveelheden cash in de portfolio’s bevindt zich op een dieptepunt sinds 15 maanden, zo blijkt uit een rondvraag die werd gedaan door de American Association of Individual Investors (AAII).

Het percentage cash in de portfolio’s bedroeg in augustus nog 18,1, sinds mei 2011 was het nooit zo laag. Het percentage aandelen werd anderzijds met 0,7 % opgetrokken tot 60,5 %, het percentage obligaties was zelfs 2% hoger en kwam uit op 21,4.

September is historisch gezien echter een moeilijke maand voor aandelen, het valt dus nog af te wachten of de investeerders zo gretig gaan blijven kopen. Augustus was echter opnieuw een goede maand voor aandelen met een S&P 500 die een stijging met 2 % liet optekenen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Na 21 jaar economische groei wordt outlook Australie grimmiger

De Australische economie is in het tweede kwartaal verder gegroeid, hetgeen het 21e jaar van groei op rij markeert. Echter, nu de tot voor kort sterk groeiende mijnbouwsector in het slop lijkt te raken, is het maar de vraag of deze trend zich nog langer voortzet.

Het bruto binnenlands product (bbp) groeide in de afgelopen verslagperiode met 0,6% op kwartaalbasis, meldt het Australische nationale statistiekbureau woensdag. Vooraf hadden geraadpleegde economen een groei van 0,8% voorzien. Een kwartaal eerder steeg het bbp op kwartaalbasis nog met 1,4%. Op jaarbasis groeide de Australische economie in lijn der verwachting met 3,7%. De groei was met name het gevolg van een combinatie van de consumptie van huishoudens, bedrijfsinvesteringen, diverse overheidsprogramma's en een sterkere export.