Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 40506 tot 40510
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

'ECB alleen kortlopende obligaties opkopen'

De Europese Centrale Bank (ECB) zou alleen staatsobligaties met een looptijd van maximaal drie jaar moeten opkopen. Dat zei ECB-bestuurder Jörg Asmussen dinsdag.

,,Dat is een periode die dichter bij het standaard monetaire beleid staat'', aldus de Duitser Asmussen. De bestuurder zei verder dat de ECB staatspapier niet alleen zou kunnen kopen, maar ook verkopen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Wall Street wacht op Duitsland en Fed

De handelaren op Wall Street hielden dinsdag hun kruit droog in afwachting van de uitspraak van het Duitse constitutionele Hof over het noodfonds ESM. Ook keken beleggers uit naar de uitkomsten van de beleidvergadering van de Federal Reserve op donderdag. De stemming was wel positief, maar de volumes waren laag.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,7 procent hoger op 13.340 punten. De S&P 500-index kreeg er 0,5 procent bij tot 1435 punten. Technologiebeurs Nasdaq stond 0,2 procent hoger op 3111 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Nieuw schandaal in de financiële sector kan ieder moment losbarsten

Het zijn de profetische woorden van Bill Murphy, voorzitter van GATA. Hij voorspelt dat JP Morgan in het centrum van een nieuw, groots schandaal verwikkeld is.

Door de indrukwekkende shortposities op zilver zit de grootste zakenbank in de VS in grote problemen. JP Morgan houdt maar liefst 3x het totale volume aan fysiek zilver leverbaar in de COMEX short.

Als deze posities ‘getest’ wordt, dan kan JP Morgan onmogelijk de immense hoeveelheid terugkopen in de markt, waardoor een miljardenverlies zich opnieuw opdringt voor de zakenbank.

De prijs van zilver kan hierdoor exploderen tot boven 100 dollar per ounce. Voor de volledigheid: zilver noteert vandaag rond 33,5 dollar!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Grote onzekerheid rond uitspraak Duitse Hof

In Duitsland zelf, bij de EU en eigenlijk wereldwijd wordt er met spanning uitgekeken naar de uitspraak van het “Verfassungsgericht” over de legitimiteit van het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM). Om het allemaal nog spannender en ingewikkelder te maken komt er vandaag eerste een mededeling of er morgen überhaupt wel een verklaring komt. Deze mogelijke vertraging heeft alles te maken met de aankondiging van Draghi dat de ECB bereid is om tot in het oneindige staatsobligaties op te kopen van zwakke landen en de daarop bij het Duitse Hooggerechtshof aangespannen spoedprocedure, zeg maar een soort kort geding, om niet alleen tegen het ESM halt te roepen maar ook tegen het onbeperkt opkopen van staatobligaties.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Griekenland gaat zware tijden tegemoet

Even een goede update over de status in Griekenland in een YouTube fragment van RT (Russia Today) gevonden op Biflatie.nl. Graag uw aandacht...