Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40506 tot 40510
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Republikeinen halen uit vanwege staatsschuld

De Republikeinen hebben dinsdag (plaatselijke tijd) hard uitgehaald naar de Amerikaanse president Barack Obama. Dat gebeurde nadat bekend was gemaakt dat de staatsschuld boven de 16 biljoen dollar (12,75 biljoen euro) was uitgekomen.

Het campagneteam van Mitt Romney, de man die tegen Obama strijdt om een plek in het Witte Huis, lanceerde een filmpje waarin Obama beloofde de schuld aan het eind van zijn eerste termijn te hebben gehalveerd. Obama vond het als kandidaat in 2008 ,,onverantwoord" dat de toenmalige president George W. Bush de schuld met 4 biljoen dollar liet oplopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

'Voedselprijzen stijgen in toekomst door extreem weer'

De voedselprijzen zullen tot aan 2030 blijven stijgen als gevolg van het extreme weer. Dat blijkt uit onderzoek van Oxfam Novib.

De invloed van klimaatverandering op de voedselprijzen zal volgens de organisatie groter zijn dan tot nu toe werd aangenomen.

In het rapport Extreme Weather, Extreme Prices stelt Oxfam Novib dat er in bestaande onderzoeken wel rekening is gehouden met gestaag toenemende temperaturen, maar niet met extreme weervarianten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street verdeeld geeindigd

Wall Street is dinsdag verdeeld geeindigd, waarbij tegenvallende cijfers voor de activiteit in de industriesector enigszins teniet werden gedaan door verwachtingen dat Apple volgende week de iPhone 5 onthult. Daarnaast werden ook de uitspraken die president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank maandag deed onder de loep genomen door beleggers.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,4% lager op 13.035,94 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,1% tot 1.404,94 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,3% won tot 3.075,06 punten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Olieprijs sluit lager; zorgen over economie en vraag naar olie

De olieprijs is dinsdag lager geeindigd, met name vanwege zorgen over de stand van de economie en de vraag naar olie na tegenvallende macrocijfers in de VS dinsdag.

De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $1,17 lager op $95,30.

De zorgen over economische groei en de vraag naar olie werd dinsdag met name geraakt door de derde daling op rij van de activiteit in de industriesector. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde in augustus naar 49,6 van 49,8 een maand eerder, waar een lichte toename tot 49,9 was voorzien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Wet in de maak voor pensioenen politici

Het ministerie van Binnenlandse Zaken werkt aan een wetsvoorstel om de pensioenen van politici anders te gaan regelen.

In het voorstel staat onder meer dat politici voortaan net zoveel in moeten gaan leveren als ambtenaren wanneer er op de pensioenen wordt gekort.

Een woordvoerder van het departement bevestigde dinsdagavond berichtgeving hierover van de NOS. Volgens de zegsman is het wetsvoorstel nog 'in consultatie' en dus nog niet openbaar. Inhoudelijk kon hij dan ook niet veel zeggen over de wet.