EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40516 tot 40520 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 1 november 2012

Britse vice-premier: Groot-Brittannië kan uit EU glijden

De Britse vice-premier Nick Clegg denkt dat er een gevaar bestaat dat Groot-Brittannië de Europese Unie zal moeten verlaten. Dat zei hij vandaag in een reactie op het standpunt van leden van conservatieve partij, die vinden dat het budget van de EU moet worden teruggebracht.

Clegg zei: 'Je zult er niets mee bereiken wanneer je stampvoetend zegt:'we willen deel uitmaken van deze club, maar we willen eenzijdig de regels veranderen, en eenzijdig beslissen waar we voor tekenen'. Volgens Clegg zou dit standpunt er toe kunnen leiden dat het nog maar een kleine stap is 'naar een diepe crisis die het Verenigd Koninkrijk volledig gemarginaliseerd laat of zelfs buiten de EU stelt'.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: donderdag 1 november 2012

Griekse schuld naar 189,1 procent (het probleem verergert)

De Griekse schuld zal volgend jaar een niveau van 189,1 procent van het bruto binnenlands product bedragen. Dat staat in de begroting voor 2013, die vandaag werd vrijgegeven. De begroting bevat verschillende onaangename verrassingen die erop wijzen dat het Griekse probleem nog verre van opgelost is en integendeel nog steeds verergert.

Athene voorspelt voor volgend jaar een economische krimp van 4,5 procent. Dat zou betekenen dat de economische output van het land in vijf jaar tijd met 21 procent is afgenomen. Het primair saldo voor volgend jaar wordt nu begroot op 0,4 procent, in plaats van de 1,1 procent waar tot nu toe vanuit gegaan was.

Lees verder op standaard.be
Geplaatst op: donderdag 1 november 2012

Column Kees de Kort | Huizenprijs VS wel omhoog

Waarom lukt het in de VS wel om de huizenprijzen te laten stijgen?

Waarom lukt het in de VS wel om de huizenprijzen te laten stijgen?

De huizenprijzen in de Amerika blijven maar stijgen, zo blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Case-Shillerindex. In augustus zijn de bedragen met een half procent toegenomen. Het is de zevende maand op rij dat de prijzen toenemen.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 1 november 2012

Column Kees de Kort | Zoektocht naar een plusje

De Nederlandse economie was een plusje, maar er komen wat negatieve cijfers aan. De industrie is gekrompen en transportbedrijven hebben het moeilijk. "Waar komt dat plusje vandaan?"

De Nederlandse economie was een plusje, maar er komen wat negatieve cijfers aan. De industrie is gekrompen en transportbedrijven hebben het moeilijk. "Waar komt dat plusje vandaan?"

Dat zegt BNR's Kees de Kort. "De conjunctuurbarometer zag er best aardig uit. Geen kurken eraf, maar een leuk plusje. Maar we kunnen met z'n allen gemakkelijk minnetjes noemen, maar de plusjes zijn moeilijk te vinden. Maar een conjuctuurbarometer fluctueert altijd een beetje."

De Kort zegt dan ook dat we ons niet rijk moeten rekenen. "De Nederlandse economische groei zit rond de nullijn, met maximaal een mini plusje. Veel meer zit er voorlopig niet in."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 1 november 2012

Winsten Chinese bedrijven stijgen opnieuw

Volgens de statistieken zou de winstgroei bij de Chinese bedrijven zijn stilgevallen. De economie groeide weliswaar nog, maar het tempo waaraan zou te traag zijn om de ondernemingen nog toe te laten met hogere winsten uit te pakken. Door een terugval in de omzet zou de winstgroei in de laatste 5 maanden zelfs negatief zijn geweest.

Deze evolutie wordt nu echter tegengesproken door de nieuwste cijfergegevens van het National Bureau of Statistics. Die heeft becijfert dat de winsten van de productiebedrijven in September t.o.v. dezelfde maand een jaar geleden opnieuw met +7,8 % zijn gestegen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs