Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 40516 tot 40520
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Wet in de maak voor pensioenen politici

Het ministerie van Binnenlandse Zaken werkt aan een wetsvoorstel om de pensioenen van politici anders te gaan regelen.

In het voorstel staat onder meer dat politici voortaan net zoveel in moeten gaan leveren als ambtenaren wanneer er op de pensioenen wordt gekort.

Een woordvoerder van het departement bevestigde dinsdagavond berichtgeving hierover van de NOS. Volgens de zegsman is het wetsvoorstel nog 'in consultatie' en dus nog niet openbaar. Inhoudelijk kon hij dan ook niet veel zeggen over de wet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Amerikaanse beurzen verdeeld

De Amerikaanse beurzen lieten dinsdag een verdeeld beeld zien. Tegenvallende cijfers over de bouw en industrie drukten aanvankelijk de stemming, maar tegen het einde van de handel liepen de verliezen flink terug.

De Dow-Jonesindex, waarin 30 toonaangevende fondsen zijn opgenomen, noteerde een dik halfuur voor het slot 0,2 procent lager op 13.060,72 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1407,40 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omlaag tot 3079,07 punten.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Nadenken bij de krant

Ben Bernanke noemde tijdens de afgelopen FED-meeting in Jackson Hole de hoge werkeloosheid een tragedie. Dit is op zich een opmerkelijke uitspraak, want voor de verandering heeft de man gelijk. Het belang van deze uitspraak zit hem er echter in dat hiermee het startsein wordt gegeven voor de volgende ronde van geld bijdrukken.

Dit ging dan ook niet aan de goud- en zilver markt voorbij: goud steeg afgelopen vrijdag ruim 2%, en zilver zelfs met ruim 4%.

Met deze stijgingen lijken we de dieptepunten in de goud- en zilverprijs nu definitief achter ons te laten. Wat niet wil zeggen dat we niet meer tijdelijk naar beneden kunnen, maar de neergaande trend lijkt, zeker bij goud, gebroken.

[...]

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Benzineprijs dicht bij record

De gemiddelde prijs voor een liter Euro 95 is gestegen naar 1,877 euro. Daarmee is de prijs minder dan een cent verwijderd van het record van 1,886 euro van april dit jaar. De prijs van diesel heeft onlangs al een nieuw record bereikt van 1,529 euro per liter. Dat blijkt uit cijfers van UnitedConsumers.

De benzineprijs stijgt mee met de olieprijs. Na een dip in juni is olie weer duurder geworden, onder meer door spanningen rond Syriƫ en Iran, grootscheepse onderhoudswerkzaamheden aan olieplatforms op de Noordzee en door orkaan Isaac die over de Golf van Mexico trok.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Aandelen omlaag, AEX en BEL20 verliezen bijna 1%

Aandelen omlaag, AEX en BEL20 verliezen bijna 1% sep 04

Een niet al te beste dag voor de AEX index en BEL20 werd afgesloten met verliezen voor beide beurzen met -0,97% en respectievelijk -0,78%. Tot kort voor 13:00 schommelden beide beurzen rond het slot van gisteren maar daarna ging het verder omlaag mede door een tegenvallend economisch cijfer uit de VS. Het cijfer over de Amerikaanse inkoopmanagersindex viel tegen aangezien het beneden de verwachting kwam van economen. De koersen van aandelen gingen over een breed front omlaag waardoor beurzen wereldwijd licht onder druk stonden.