Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 40516 tot 40520
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Slinkende schuldenberg Amerikaanse gezinnen is positief signaal voor Wall Street

Het proces van deleveraging, de afbouw van de schulden, verloopt bij de Amerikaanse gezinnen sneller dan verwacht. Minder schulden afbetalen betekent dat er geleidelijk aan meer geld vrijkomt om te besteden, waardoor de consumptieve uitgaven weer kunnen toenemen.

Op basis van de huidige gang van zaken zouden de gezinsschulden ergens in de loop van volgend jaar weer het gemiddelde op lange termijn bereiken. Vanaf dat punt kan de consumptie aantrekken en de beurs op Wall Street gaat daar ongetwijfeld een voorschot op nemen.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Bankieren is te belangrijk om aan banken over te laten (video)

Bankieren is te belangrijk om aan banken over te laten (video)

Nederland zit door toedoen van de banken in de diepste crisis sinds de dertiger jaren. Het financiële systeem had miljarden euro’s belastinggeld nodig om op de been te blijven.

Er lijkt vooralsnog geen einde te komen aan de reddingsoperaties. Intussen zuchten overheid en burger onder ongekende bezuinigingsmaatregelen.

Tegenlicht ging in gesprek met onder meer oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink en het Sustainable Finance Lab van Herman Wijffels. Hen wordt gevraagd of we de banken achteraf bekeken niet beter failliet hadden kunnen laten gaan, of de banken echt hebben geleerd van de kredietcrisis en hoe het zit met alternatieven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Chinezen strijdbaarder dan ooit!

Stephen Roach, senior fellow aan Yale University en auteur van The Next Asia, beschrijft in zijn boek het ‘grand plan’ dat China aan het uitwerken is. Het land wil een stapje verder gaan dan het productiemodel dat gedurende een periode van 30 jaar uitstekend heeft gewerkt.

De Chinese economie stoelt nu in toenemende mate op beter betaalde maar minder arbeidsintensieve jobs die meestal in supergrote steden gelokaliseerd worden. In de komende 15 jaar zullen volgens Roach nog 350 miljoen mensen verhuizen van het platteland naar de stad.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Euro op hoogste punt in 4 maanden

De koers van de euro ten opzichte van de dollar bereikte maandag tijdens de handel even het hoogste niveau in vier maanden tijd. De euro bereikte een niveau van 1,3169 dollar en zakte daarna weer wat terug rond de 1,3145 dollar.

De Europese munt profiteert de afgelopen weken van de aankondiging van nieuwe ECB-maatregelen. De Europese Centrale Bank wil obligaties van zwakke eurolanden onder strenge voorwaarden opkopen. De rentes van probleemlanden Spanje en Italië gingen daarop flink naar beneden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Spaanse rente toch weer boven de 6 procent

De rente op 10-jarige Spaanse staatsleningen is maandag weer boven het op termijn onhoudbare niveau van 6 procent gekomen. Investeerders zijn er nog niet van overtuigd dat Spanje veilig is zolang het geen hulp heeft gevraagd aan de Europese Unie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Na een reeks geruststellende ontwikkelingen in de afgelopen weken was de Spaanse rente juist flink gezakt. Zo kondigde de ECB aan onder strenge voorwaarden weer staatspapier te gaan opkopen en kreeg de Duitse regering van het hoogste gerechtshof toestemming voor deelname aan het permanente noodfonds ESM.