EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40516 tot 40520 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

Staat haalt 2,55 miljard op met lening

De Nederlandse staat heeft dinsdag meer geld opgehaald met een 5-jarige lening dan het bedrag waarnaar werd gestreefd.

De zogeheten 'DSL 1,25% 15 januari 2018' bracht 2,55 miljard euro op, waar gemikt werd op 1,5 tot 2,5 miljard euro. De gemiddelde rente bedroeg 0,861 procent.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

"Europa bashen is levensgevaarlijk"

Eerst leek het onbespreekbaar, maar het onbespreekbare is inmiddels toch bespreekbaar geworden. Achter de schermen wordt er wel degelijk rekening gehouden met een scenario waarin de euro zou verdwijnen en waarin de Eurozone uit elkaar zou spatten.

Meer zelfs, af en toe wordt er open en bloot over een dergelijk scenario gesproken. Praten over een break up van de Eurozone is levensgevaarlijk, als we de Sloveense president Danilo Türk mogen geloven. Door aan “Europe bashing” te doen hebben de media eveneens hun verantwoordelijkheid te dragen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

'Spanje mist begrotingsdoelen'

Spanje zal in 2012 en 2013 niet aan zijn doelstellingen voor het terugdringen van het begrotingstekort kunnen voldoen. Dat liet het Internationaal Monetair Fonds (IMF) weten.

Het IMF rekent op een tekort van 7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) dit jaar en 5,7 procent volgend jaar.

Spanje heeft met de EU afgesproken dat de tekorten zullen uitkomen op 6,3 en 4,5 procent van het bbp in 2012 en 2013.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

Dan gaan we nu lekker veel risico nemen met uw pensioen

Eind september was er bij de pensioenfondsen – en bij de pensioengerechtigden van dit moment – reden voor een feestje. Het kabinet besloot in al zijn wijsheid dat de fondsen bij het berekenen van het benodigde kapitaal voortaan met een forse hogere rente mogen rekenen, oplopend tot wel 4,2 procent.

Het directe gevolg daarvan is dat er aanzienlijk minder gesneden hoeft te worden in de huidige uitkeringen en dat de premies niet of nauwelijks omhoog hoeven. Is dat niet mooi?

Eerst maar even terug naar het probleem. Heel lang was het zo dat pensioenfondsen mochten rekenen met een fictieve rekenrente van 4 procent. Die rentevoet werd gebruikt om te bepalen hoeveel geld er nu in kas moet zijn om in de toekomst onze pensioenen te kunnen uitkeren. Dat bedrag, nu in kas, heet de contante waarde en zeker op langere termijn kan zelfs maar één procent méér of minder enorm uitmaken.

Lees verder op hpdetijd.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2012

China pompt miljarden in geldmarkt

De Chinese centrale bank pompte dinsdag 265 miljard yuan (32,5 miljard euro) in de geldmarkt door obligaties terug te kopen. Het is de grootste kapitaalinjectie na de 290 miljard yuan van eind september.

Lees verder op RT[z]
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs