Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 40531 tot 40535
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Spaanse en Italiaanse rentes lager na Draghi

De rentes op Spaanse en Italiaanse staatsleningen daalden dinsdag dankzij opmerkingen van Mario Draghi. De president van de Europese Centrale Bank (ECB) zei maandagavond tegen europarlementariërs dat het opkopen van staatsleningen met looptijden tot 3 jaar past binnen de bevoegdheden van de ECB.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

AEX begint licht hoger

De beurs in Amsterdam is dinsdag licht hoger geopend. De andere Europese beurzen lieten bij de opening kleine verliezen zien. Beleggers lijken geen risico's meer te willen nemen voorafgaand aan de belangrijke beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

AEX licht in de min

De Amsterdamse beurs staat licht lager.

De AEX-index in Amsterdam noteerde om 09:20 0,1% lager op 331,5 punt. De MidKap-index staat rond het slot van maandag op 507 punten.

De beurs in Amsterdam begon licht hoger. Al snel staat de AEX echter in de min. De andere Europese beurzen lieten bij de opening al kleine verliezen zien. Beleggers lijken geen risico's meer te willen nemen voorafgaand aan de belangrijke beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Jim Rickards gaat voor technologie!

We kregen vlak voor het weekend een opmerkelijk interview te zien op Bloomberg TV. Een van onze favoriete analisten, Jim Rickards, pakte uit met zijn nieuwste paradepaardje: technologie!

Volgens Rickards zijn er 2 manieren om uit de crisis te geraken. Enerzijds geld in het systeem pompen (wat nu volop gedaan wordt), maar anderzijds door innovatie en groei.

Technologie speelt daarin een cruciale rol. Het is precies de reden waarom wij het Technologie Rapport hebben gelanceerd.

Er is een nieuwe bull market onderweg in tech!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Jim Rogers: “Correctie in Chinese beurskoersen tijdelijk fenomeen”

De beurskoersen in China zijn teruggevallen tot het laagste peil in 3 jaren. Sommige waarnemers trekken aan de alarmbel en waarschuwen voor een instorting van de koersen zoals in 2008 is gebeurd. We geloven echter geenszins in een dergelijk scenario en dat om verschillende redenen.

Op de eerste plaats zijn de beurskoersen gecorrigeerd zonder dat ooit paniek de kop opstak. Ze reflecteren een vertraging in de economische groei die zonder enige twijfel een tijdelijk karakter zal hebben. China beschikt over voldoende valutareserves om de groei weer vlot te trekken. Bovendien heeft men nog voldoende monetaire ruimte (renteverlaging, balansuitbreiding, …) om de internationale crisis het hoofd te bieden.