EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
58
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40531 tot 40535
Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

Goud heeft waarde, geld is een illusie

De relatie tussen goud en de hedendaagse crisis proberen wij aan de hand van dit artikel uit te leggen. Wij denken namelijk dat het loslaten van de goudstandaard een directe oorzaak is van de crisis die momenteel woedt in Europa en de wereld. We beginnen dit artikel eerst met een korte geschiedenis van goud.

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

'Wall Street opent hoger'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen maandag naar verwachting hoger openen. Beleggers wachten nog op de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie en de bouwuitgaven, die een halfuur na aanvang van de handel bekend worden gemaakt.

Ook wordt uitgekeken naar een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke over het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. De focus van de Amerikaanse aandelenmarkten is deze week vooral gericht op het maandelijkse banenrapport, dat vrijdag naar buiten komt. Investeerders hopen dat het banencijfer meer duidelijkheid verschaft over de stand van de Amerikaanse economie.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

Pensioenfondsen staan er weer iets beter voor

De financiƫle positie van pensioenfondsen is eind september iets verbeterd ten opzichte van een maand eerder. De gemiddelde dekkingsgraad is 2 procentpunten gestegen naar 97 procent.

Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

September tekent nieuw record faillissementen op

Tijdens de maand september zijn in Belgiƫ 1.190 ondernemingen failliet gegaan. Dat betekent een record voor een september-maand. Dat blijkt uit cijfers van consulent Graydon. Het vorige record dateert van vorig jaar, toen er 1.161 faillissementen werden geteld. Er wordt aan toegevoegd dat er voor de volgende periode ook weinig hoop op beterschap is. Over de eerste drie kwartalen van het jaar werden 7.959 faillissementen geteld. Dat betekende een stijging met 4,65 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De meest getroffen sectoren blijven de horeca en de bouwnijverheid, maar er wordt volgens Graydon nu ook verschuiving opgemerkt van de kleinhandel naar de groothandel. Ook wordt gewag gemaakt van een heropflakkering van faillissementen binnen de sector van de zakelijke dienstverlening en het blijven groot aantal faillissementen binnen de transportsector. Gevreesd wordt dat dit jaar in totaal meer dan 11.000 faillissementen zullen worden geteld. (MH)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

Terugbetalen in Oktober: Spaanse staatskas daalt naar 2-jarig dieptepunt

A month ago, when we first presented the dwindling Spanish treasury cash position, we wrote: "once the next Spanish State Liability update is posted, we wouldn't be surprised to see this number plunge to a new post-Lehman low. Yet what is scariest is that all else equal (and it never is), at the current run rate Spain may well run out of cash by the end of the year even assuming it manages to conclude all its remaining auctions through year's end without a glitch." The August cash balance update was just released by the Banco de Espana, and there's good news, unsurprising news and bad news.

Lees verder op zerohedge.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs