Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40531 tot 40535
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

'Aanpassingsproces' Europa kan jaren duren

De afkoeling van de wereldeconomie bemoeilijkt de Europese pogingen om de schuldencrisis onder controle te krijgen. Het 'aanpassingsproces' in Europa kan nog jaren duren. Dat zei president van de Finse centrale bank en beleidsmaker van de Europese Centrale Bank (ECB) Erkki Liikanen woensdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Mario Draghi is een gevaar voor Europa

Mario Draghi en zijn Europese central bank hebben gezworen om de euro ten alle kosten te redden, maar eigenlijk is Mario Draghi ziende blind. Hij en zijn team van centrale bankiers zijn als puntje bij paaltje komt de minst geschikte personen om de euro te redden, aldus Raúl Ilargi Meijer, chief-in-editor bij The Automatic Earth.

Elk land dat een reddingsplan nodig heeft onder de voorwaarden door Draghi opgelegd moet een niet onaanzienlijk deel van zijn zelfstandigheid afstaan. Volgens Ilargi Meijer geeft een zo land de teugels uit handen die het toelaten om een eigen economische politiek te voeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Duitse Hof keurt Europees noodfonds goed

Duitsland mag, zij het onder voorwaarden, deelnemen aan het Europees Stabiliteits Mechanisme (ESM), het permanente vangnet voor zwakke eurolanden.

Het Constitutionele Hof in Duitsland heeft dat woensdag bepaald.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Vlakke opening AEX

De Amsterdamse beurs staat rond het slot van gisteren.

De beurs in Amsterdam opende licth hoger, maar als snel ging dat winstje verloren. De handel staat in het teken van de uitspraak van het Duits Constitutioneel Hof over de vraag of deelname aan het ESM in overeenstemming is met de grondwet.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 12 september 2012

Spanje overweegt steunaanvraag bij ECB, maar 'absoluut geen bailout'

Spanje denkt erover de hulp in te roepen van het nieuwe programma van de Europese Centrale Bank waarbij staatsobligaties worden opgekocht van landen in problemen. Van een volledige ‘bailout’ is geen sprake.

Dat zegt Rajoy vandaag in een interview met Finse kranten dat gisteren werd afgenomen.