EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40531 tot 40535 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 25 oktober 2012

Britse economie komt uit recessie

De Britse economie in het derde kwartaal officieel uit de recessie gekomen. De economie groeide op kwartaalbasis met 1 procent, de sterkste kwartaalgroei in 5 jaar.

In de drie voorgaande kwartalen was nog sprake van krimp op kwartaalbasis. De groei viel bovendien sterker uit dan economen hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op een groei van 0,6 procent in vergelijking met het tweede kwartaal.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 25 oktober 2012

Trojka meer geld naar Griekenland tegen lagere rente

De trojka stuurt aan op een derde noodpakket voor de Grieken. Het land heeft extra geld nodig, het gaat om 16 tot 18 mirjard euro. Ook zit Griekenland om een lagere rente verlegen en nog wat extra tijd.

Alternatief is een faillissement. De conclusie van de trojka kan op de nodige weerstand stuiten in het noorden van Europa, dat keer op keer de portemonnee kan trekken. Via renteverlaging en langere looptijd moet de schuld houdbaar worden voor Griekenland meldt het FD.

Lees verder op bigsister.tk
Geplaatst op: donderdag 25 oktober 2012

'VS populair bij beleggers door verkiezingen

Aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is de Nederlandse belegger optimistischer over economische kansen in de Verenigde Staten. Het aantal beleggers dat van plan is meer in de VS te beleggen, is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar (van 5 naar 12 procent). Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde enquête in opdracht van vermogensbeheerder Schroders.

Omdat veel beleggers pessimistisch zijn door de eurocrisis in Europa, zoeken zij hun heil in andere economieën. ,,Nu iedereen op televisie de Amerikaanse presidentskandidaten Barack Obama en Mitt Romney positieve verhalen hoort vertellen over de Amerikaanse economie, is er meer enthousiasme ontstaan voor beleggen in de VS. Als de verkiezingen voorbij zijn en we het weer over de economische problemen van de VS gaan hebben, zal het resultaat waarschijnlijk anders zijn'', aldus Michel Vermeulen, algemeen directeur van Schroders.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 25 oktober 2012

Chinese aankoopindex springt naar 3-maandelijks hoogtepunt

De eerste groene scheuten – in het Engelse spreekt men over ‘green shoots’ – in de Chinese economie worden zichtbaar, in de vorm van een verbetering in de Chinese Flash PMI. De ‘spoedindex’ van de purchasing managers index wijst vooralsnog op een contractie van de activiteiten.

De Chinese Flash PMI staat nu op 49,1, maar het tempo van de krimp vertraagt zienderogen. Zonder onverwachte gebeurtenissen moet de index in staat zijn om volgende maand de sprong boven 50 te maken, waardoor er opnieuw een groei wordt geregistreerd bij de aankopen. De Chinese zachte landing zal dan compleet zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 25 oktober 2012

'Staatshulp' moet Franse autofabriek in leven houden

Op iedere auto die Peugeot verkoopt, lijdt de fabrikant een verlies van 350 euro. En dat is al jaren zo. Geen wonder dat PSA, eigenaar van zowel Peugeot als Citroën, het water tot aan de lippen staat. Gisteren schoot de Franse regering te hulp door garant te staan voor 7 miljard euro voor de herfinanciering van de schulden van de autofabrikant.

Op iedere auto die Peugeot verkoopt, lijdt de fabrikant een verlies van 350 euro. En dat is al jaren zo. Geen wonder dat PSA, eigenaar van zowel Peugeot als Citroën, het water tot aan de lippen staat. Gisteren schoot de Franse regering te hulp door garant te staan voor 7 miljard euro voor de herfinanciering van de schulden van de autofabrikant.

In ruil voor de overheidssteun eist de Franse regering dat Peugeot- Citroën minder werknemers ontslaat. Eerder kondigde het bedrijf namelijk aan ongeveer 10.000 banen te schrappen. Voor de Franse werknemers in de fabriek in Aulnay-sous-Bois, bij Parijs, is een eventuele verzachting van dat leed goed nieuws. Maar het bericht staat in schril contrast met de boodschap die de Belgische werknemers in Genk gisteren te horen kregen van hun Amerikaanse werkgever Ford: de fabriek in Genk, met 4300 werknemers, gaat dicht.

Lees verder op trouw.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs