Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 40541 tot 40545
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Bulgarije zet toetreden tot eurozone op laag pitje

Bulgarije, het armste land binnen de Europese Unie maar ook een zeldzaam lichtpuntje in de regio met een economische groei van bijna 2% in 2011, zet plannen om toe te treden tot de eurozone voorlopig op een laag pitje. Daarmee is het land, dat tot de Europese periferie behoort de meest recente EU-lidstaat wiens enthousiasme om de muntunie te betreden beinvloed wordt door de crisis.

De Bulgaarse minister van financien Simeon Djankov verklaart in een recent interview dat de plannen om toe te treden tot het valutablok in de ijskast zijn gezet omdat de economische situatie in de eurozone verslechtert en de toekomst voor het blok steeds onzekerder wordt. Ook de publieke opinie in Bulgarije telt mee in de beslissing, stelt hij.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

'Jongeren van dit land, maak dat je wegkomt'

François Hollande wil 2,3 miljard investeren om de jeugdwerkloosheid in zijn land aan te pakken. Een initiatief dat in de centrum-linkse krant Libérationdoor een drietal Franse jongeren ( de rapper Mokless, journalist Mouloud Achour en bedrijfsleider Félix Marquardt) wordt weggelachen omdat het eens te meer niet aan kern van het probleem raakt. Franse jongeren maken zich dan ook best zo snel mogelijk uit de voeten, schrijven de drie:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Slecht nieuws voor uw spaargeld

De spaarrentes blijven maar zakken. De meeste Belgische banken, ook de online spaarbanken, moeten hun rentes op spaarrekeningen naar beneden halen.

ING en AXA verlaagden al eerder de rente op spaarrekeningen, deze maand zal ook Rabobank de basisrente naar beneden halen. De meeste basisrentes variëren nu van 0,65% tot 1%.

Enkel de gevestigde grootbanken KBC, Belfius en BNP Paribas Fortis zien voorlopig nog geen aanleiding om hun rentes op spaargeld naar beneden te halen. Maar ook daar zien we binnenkort verandering in komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

'Opbreken eurozone rampzalig voor Nederland'

Het deels of geheel uiteenvallen van de eurozone zou Nederland niet alleen een flinke recessie opleveren, maar ook honderden miljarden euro's kosten.

Het financiële risico dat Nederland loopt als de zwakke broeders Italië, Spanje, Griekenland, Portugal en Ierland uit de euro stappen, bedraagt in totaal 339 miljard euro. Dat heeft het economische bureau van ING dinsdag becijferd in een rapport.

Banken gaan dan mogelijk voor 111 miljard euro het schip in, de overheid voor 121 miljard euro. Het bedrijfsleven, pensioenfondsen en verzekeraars kunnen voor het overige deel opdraaien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

ECB kan donderdag rente weer verlagen

Er wordt voorlopig weinig over gesproken, maar één van de opties is dat de Europese centrale bank op haar vergadering van donderdag zal beslissen om de rente op herfinancieringen wederom te verlagen. Die ‘refinancing rate’ staat nu op nog op 0,75 %, maar kan met een kwart tot zelfs een half procent worden verlaagd.

Door de ‘repo rate’ te verlagen kan de ECB tonen dat het haar menens is met haar inspanningen om het vertrouwen in de Euro opnieuw te herstellen. Of dat zal lukken, moet nog worden afgewacht. We zijn van mening dat de ECB nog meer spierballen moet laten zien.