Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 40551 tot 40555
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Duidelijkheid over ESM-besluit

Het Duitse constitutionele hof zal dinsdag bekendmaken of de beslissing over het Europees noodfonds ESM toch op woensdag valt, of wordt opgeschort.

De langverwachte uitspraak staat nu gepland voor woensdag, maar het hof beantwoordt in een spoedprocedure een klacht van de Duitse eurosceptische politicus Peter Gauweiler. Hij vindt dat het instellen van het noodfonds in een ander daglicht komt te staan nu de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week heeft besloten om een obligatie-inkoopprogramma op te starten. Volgens de politicus moet het hof nu eerst over het programma van de ECB oordelen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Wall Street levert in

In New York eindigden de Amerikaanse beurzen flink in de min. Beleggers namen gas terug in afwachting van mogelijke actie van de Fed later deze week.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent (52,35 punten) lager op 13.254,29 punten. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent (8,84 punten) tot 1429,08 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1 procent (32,40 punten) tot 3104,02 punten.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Jeffrey Saut ziet 'animal spirits' ontstaan bij beleggers

Jeffrey Saut, marktstrateeg bij Raymond James, waarschuwt beleggers. Niet voor een beurscorrectie, maar voor de onderhuidse oplopende druk van de markt op de fondsbeheerders om een goede performance te realiseren.

Vanwege alle macro-economische risico’s (eurocrisis, fiscal cliff US, harde landing China) zijn vooral hedge funds behoorlijk ‘onderwogen’ in aandelen en andere risicogerelateerde beleggingen zoals goud, zilver of grondstoffen.

Voor hedge funds is dit in feite een normale ontwikkeling omdat de risico’s worden afgedekt, maar hierdoor lopen ze ook een belangrijk deel van de beursrally mis. Saut stelt zich luidop de vraag: ‘Tot welke niveau is de druk houdbaar?’

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

'Spaanse pensioenen niet omlaag'

Pensioenen zijn een onderdeel waarop premier Mariano Rajoy van Spanje in ieder geval niet wil bezuinigen bij de volgende besparingsronde. Dat zei hij maandag op de Spaanse staatstelevisie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Adempauze op Wall Street

In New York stevenden de Amerikaanse beurzen maandag af op een lager slot. Beleggers nemen gas terug in afwachting van mogelijke actie van de Fed later deze week. Technologie-aandelen behoorden tot de sterkste dalers onder leiding van chipgigant Intel.

De Dow-Jonesindex noteerde ongeveer een half uur voor het slot 0,2 procent lager op 13.282 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 1432 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,9 procent tot 3110 punten.