Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 40551 tot 40555
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 23 september 2012

'Griekenland heeft twee keer zoveel steun nodig'

Der Spiegel, citerend uit de voorlopige conclusies, meldt zondagochtend dat de trojka met de Europese Centrale Bank, het IMF en de EU verrast zijn door de omvang.

Wordt het gat niet gedicht, dan komt Griekenland niet in aanmerking voor de volgende steunronde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 23 september 2012

Grieken vinden bezuinigingen oneerlijk

Dit blijkt uit een peiling van de Griekse krant Realnews. Meer dan 90 procent van de Grieken vindt dat de bezuinigingen niet terecht zijn en dat vooral de armen de zwaarste lasten dragen hiervan. Daarnaast wil 67 procent van de Grieken wel in de euro blijven.

Griekenland moet 12 miljard bezuinigen om in aanmerking te komen voor een nieuwe ronde steun van de eurozone en het IMF. De huidige regering van minister-president Antonis Samaras ligt in een spagaat tussen het voldoen aan de verplichte hervormingen en de eisen van de boze Grieken.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 23 september 2012

'Laat vaste baan los en neem zelf de regie'

Een medewerker bekijkt de vacatures in een vestiging van het UWV WERKbedrijf in Amsterdam.

Het is een wat omslachtige term, Ton Korver geeft het meteen toe. Maar hij kauwt er nu een jaar of tien op en is ervan overtuigd geraakt dat de werknemer een nieuwe identiteit nodig heeft. Dus is zijn voorstel: vergeet 'werknemer', 'zzp'er', 'deeltijder', 'werkloze', 'flexwerker', 'mantelzorger', 'MOE-lander', of hoe ze allemaal mogen heten. Voortaan is iedereen 'lid van de beroepsbevolking'. Waarom dat helpt, legt hij uit.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 23 september 2012

'Ook EBA in de race voor Europees bankentoezicht'

Dit vertelt Michael Grosse-Broemer, prominent lid van de politieke partij van bondskanselier Angela Merkel, tegenover persbureau Reuters.

De Europese Commissie stelde onlangs nog voor de ECB vanaf volgend jaar toezicht te laten houden over alle banken in de zeventien eurolanden. Dit plan moet nog goedgekeurd worden door het Europees Parlement en de Europese Raad.

Uit Berlijn kwamen eerder al geluiden om geen Europees bankentoezicht op alle Europese banken, in totaal 6000, te houden, maar alleen op de grotere multinationals.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 22 september 2012

'Spanje heeft geen steun nodig'

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, is ervan overtuigd dat Spanje geen Europese steun nodig heeft om de begroting rond te krijgen.

Dit schrijft persbureau Reuters zaterdag.

“Spanje doet wat het moet doen en is daar succesvol in”. Aldus Schäuble. “Wat Spanje nodig heeft is vertrouwen vanuit de financiële markten en dat is waar Spanje echte problemen heeft.”