Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 40551 tot 40555
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

AEX licht in de min

De Amsterdamse beurs staat licht lager.

De AEX-index in Amsterdam noteerde om 09:20 0,1% lager op 331,5 punt. De MidKap-index staat rond het slot van maandag op 507 punten.

De beurs in Amsterdam begon licht hoger. Al snel staat de AEX echter in de min. De andere Europese beurzen lieten bij de opening al kleine verliezen zien. Beleggers lijken geen risico's meer te willen nemen voorafgaand aan de belangrijke beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Jim Rickards gaat voor technologie!

We kregen vlak voor het weekend een opmerkelijk interview te zien op Bloomberg TV. Een van onze favoriete analisten, Jim Rickards, pakte uit met zijn nieuwste paradepaardje: technologie!

Volgens Rickards zijn er 2 manieren om uit de crisis te geraken. Enerzijds geld in het systeem pompen (wat nu volop gedaan wordt), maar anderzijds door innovatie en groei.

Technologie speelt daarin een cruciale rol. Het is precies de reden waarom wij het Technologie Rapport hebben gelanceerd.

Er is een nieuwe bull market onderweg in tech!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Jim Rogers: “Correctie in Chinese beurskoersen tijdelijk fenomeen”

De beurskoersen in China zijn teruggevallen tot het laagste peil in 3 jaren. Sommige waarnemers trekken aan de alarmbel en waarschuwen voor een instorting van de koersen zoals in 2008 is gebeurd. We geloven echter geenszins in een dergelijk scenario en dat om verschillende redenen.

Op de eerste plaats zijn de beurskoersen gecorrigeerd zonder dat ooit paniek de kop opstak. Ze reflecteren een vertraging in de economische groei die zonder enige twijfel een tijdelijk karakter zal hebben. China beschikt over voldoende valutareserves om de groei weer vlot te trekken. Bovendien heeft men nog voldoende monetaire ruimte (renteverlaging, balansuitbreiding, …) om de internationale crisis het hoofd te bieden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak

De AEX sloot maandag 0,8% hoger op 331,89 punten. De Midkap kreeg er op het slot 0,6% bij op 507,22 punten. De ASX zakte 0,1% naar 373,49 punten.

De AEX opent dinsdag naar verwachting vlak, ondanks dat kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's in de nacht van maandag op dinsdag een negatieve outlook heeft afgegeven voor de Aaa-status van de Europese Unie, vanwege de voortdurende onzekerheid omtrent de Europese schuldproblemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Uur van de waarheid voor Spanje

Onze Europese politici hebben een rustig verlof gehad. De Franse premier François Hollande was aan de Rivièra te vinden, Angela Merkel trok naar de Italiaanse Alpen (zonder bijbedoelingen, nemen we aan) en de Spaanse premier Mariano Rajoy verbleef in Galicia (dat tot op heden nog geen steun heeft moeten vragen).

Augustus was een rustige maand, maar september belooft anders te worden. Het uur van de waarheid voor Spanje breekt aan, het land zal snel overstag moeten gaan. Concreet betekent dit dat de Spaanse politici akkoord zullen moeten gaan met de voorwaarden opgelegd door Europa.