Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40556 tot 40560
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

VS-FUTURES: Wall Street gaat hogere opening tegemoet

De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een hogere opening na de sell-off die maandag aan het slot van de handelsdag op Wall Street plaatsvond. Marktvolgers gaan er niet vanuit dat beleggers dinsdag veel risico zullen nemen, voorafgaand aan de uitspraak van het Duitse hoogste gerechtshof op woensdag en het maandelijkse rentebesluit van de Federal Reserve op donderdag, waarbij laatstgenoemde op extra aandacht kan rekenen vanwege de toegenomen kans op een nieuwe ronde van monetaire verruiming. Wall Street krijgt voorbeurs e e n macrocijfer te verwerken, te weten de handelsbalans over de maand juli, waarbij wordt uitgegaan van een tekort van $44,8 miljard. McDonald's maakt dinsdag de verkoopresultaten over de maand augustus bekend. Omstreeks 12.45 uur noteren de futures van de Dow Jones Industrial Average 21,00 punten hoger, de S&P 500-futures stijgen 2,00 punten terwijl de Nasdaq-100 futures 1,50 punten winnen. (MMG)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Middelkoop: Fed is firma 'List & Bedrog'

Willem Middelkoop werd geïnterviewd door Bol.com naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Goud en de geheim van geld‘. Willem legt uit hoe het idee ooit is ontstaan in zijn hoofd en kijkt daarbij naar George Soros als zijn grote mentor.

Voorts benadrukt hij dat het vooral een leerboek is over ons geldsysteem, en welke machten en krachten erachter schuil gaan. Zo doet hij alvast enkele onthullingen over de Fed en ons huidige dollarsysteem.

‘We worden bewust misleid’, aldus Middelkoop.

[video]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Zilver licht ontvlambaar!

Ik zag vanmorgen deze opmerkelijke tweet in mijn timeline.

[tweet]

Het is een uitspraak van Bill Murphy die met GATA al jaren strijd tegen de prijsmanipulaties van goud en zilver.

De manipulaties worden door Willem Middelkoop overigens uitvoerig beschreven in zijn nieuwste boek. Beurs Magazine heeft een exclusieve voorpublicatie.

Nick Laird publiceerde enkele dagen geleden nog een mooie grafiek die de zilvermanipulatie blootlegt.

Hij vergeleek de shortpositie in zilver met die in andere grondstoffen.

Blijkt dat de vier grootste traders (zeg maar banken) een shortpositie hebben die overéénkomt met 95 dagen aan productie.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Deutsche Bank wil miljarden bezuinigen

Deutsche Bank wil de kosten tussen nu en 2015 structureel met 4,5 miljard euro verlagen.

Het bedrijf voert daarom een ingrijpende reorganisatie door die 4 miljard euro gaat kosten, zo meldde het dinsdag bij de presentatie van de strategie voor de komende jaren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Column Kees de Kort | Wie stimuleert wanneer wat?

Wie gaat wanneer welk stimuleringsprogramma presenteren? Dat is volgens BNR's Kees de Kort de allerbeste omschrijving hoe het er aan toe gaat in de financiƫle wereld.

"We leven van programma naar programma. Deze week is het tweemaal prijs", legt De Kort uit. Hij doelt daarbij op de vraag of het Duitse Hooggerechtshoof toestemt met goedkeuring van het ESM en of de FED eind deze week een nieuw stimuleringsprogramma presenteert. "Dat houdt de financiƫle markten erg bezig."