Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 40561 tot 40565
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Column Kees de Kort | Wie stimuleert wanneer wat?

Wie gaat wanneer welk stimuleringsprogramma presenteren? Dat is volgens BNR's Kees de Kort de allerbeste omschrijving hoe het er aan toe gaat in de financiële wereld.

"We leven van programma naar programma. Deze week is het tweemaal prijs", legt De Kort uit. Hij doelt daarbij op de vraag of het Duitse Hooggerechtshoof toestemt met goedkeuring van het ESM en of de FED eind deze week een nieuw stimuleringsprogramma presenteert. "Dat houdt de financiële markten erg bezig."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Nieuw ECB plan zal de Europese crisis in een andere richting uitsturen

De reacties op het plan van de Europese centrale bank om ongelimiteerd obligaties van de landen uit de Europese periferie in te kopen lokte heel wat positieve reacties uit. Econoom Malcolm Barr van JP Morgan Chase sprak in verband van het plan over een ‘game-changer’.

Wat bedoelt Barr daarmee? Eigenlijk wil hij zeggen dat de spelregels sinds vorige week donderdag helemaal zijn veranderd. Het nieuwe plan – laten we het plan Draghi noemen – zal de Europese crisis een heel andere richting uitsturen, tenminste wanneer de zaken vanuit een breder perspectief bekeken worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

De Geus: Allemaal slechter van bezuinigingen Zuid-Europa

Het kan niet verbazen dat Nederland ook wordt getroffen door de malaise in Zuid-Europa. We schieten onszelf in de voet met bezuinigingen die wij opleggen.

Dat zegt beurscommentator Hans de Geus. ‘’Een land als Spanje importeerde veel meer dan het exporteerde. Een land kan dat alleen volhouden als ze zelf makkelijk obligaties kunnen uitgeven. Spanje kan dat niet, er zit dan maar één ding op en dat is bezuinigen. Maar dat raakt ook onszelf.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Schauble:'Eurolanden moeten fouten herstellen'

De schuldencrisis is veroorzaakt door fouten in het financieel-economische beleid van de eurolanden en kan alleen worden opgelost door die te herstellen.

Dat heeft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gezegd.

"Er is geen comfortabele uitweg, niet door onze schulden te bundelen en niet door lichtvaardig te geldpers aan te zetten'', zei Schäuble. Dat principe is volgens de bewindsman leidend bij alle beslissingen over Europese hulpprogramma's of ingrepen door de Europese Centrale Bank.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 11 september 2012

Het einde van fundamenteel beleggen?

Welkom in de eurozone! De werkloosheid ligt er boven de 10%. Het maakt zich klaar voor een chaotisch vertrek van Griekenland, dat zich in de Global Competitiveness Index in de regionen van Gambia en Tadzjikistan bevindt. Hier worden grote banken overeind gehouden door de Europese Centralae Bank (ECB) en overheden.

In dit Europa steeg de toonaangevende Eurostoxx 50 de afgelopen drie maanden met bijna 20%.