Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 40566 tot 40570
Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Rechters en directeuren van centrale banken nemen stokje van politici over

Nu onze nationale leiders als verlamd toekijken, zijn het andere instellingen zoals de Europese Centrale Bank, het Duitse Constitutionele Hof en het Europese Hof van Justitie die het stokje van de afhandeling van Europese zaken hebben overgenomen. Een schending van de democratie die zo snel mogelijk hersteld moet worden, vindt een Franse politicoloog.

Zouden we niet beter kunnen spreken over de huidige paradox binnen de Europese democratie nu het lot ervan afhangt van de besluiten die de Europese Centrale Bank (ECB) en het Duitse Constitutionele Hof nemen? De Europese politieke leiders lijken momenteel overtuigd van hun onvermogen, of zelfs onwettigheid, om de 'strijd om de geloofwaardigheid' van de landen ten opzichte van de markten te winnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Wall Street begint met winst

In New York zijn de Amerikaanse beurzen vrijdag met winst begonnen. De stemming werd gesteund door speculatie op een spoedig hulpverzoek van de Spaanse overheid.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,2 procent hoger op 13.622 punten en de brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1464 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 3194 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

Apple meer waard dan hele Nederlandse beurs

De gekte rond de iPhone 5 heeft ook de beurskoers van Apple opgestuwd. Op een koers van bijna $700 is de beurswaarde van Apple gestegen naar $650 miljard. Dat is meer dan alle beursfondsen op het Damrak bij elkaar.

De marktkapitalisatie van alle AEX-fondsen is zo'n 453 miljard euro, hetgeen overeen komt met circa $590 miljard. De Midkapfondsen voegen hier nog eens 27 miljard euro ($34 miljard) aan toe. De 24 Small capfondsen komen bij elkaar uit op een beurswaarde van ruim 4 miljard euro (zo'n $5 miljard). Alle ondernemingen uit de AEX, de Midkap en de Small Capindex zijn bij elkaar circa 483 miljard euro waard, ongeveer $629 miljard.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger, sterke iPhone 5 lancering verwacht

Wall Street zal vrijdag naar verwachting hoger openen, aangewakkerd door hooggespannen verwachtingen van een succesvolle lancering van Apple's iPhone 5, en de speculatie dat Spanje het grondwerk verricht voor een officiele aanvraag voor een financiele injectie van de Europese partners.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan, waarbij de futures voor de DJIA 41,00 punten hoger noteren en de Nasdaq 100 futures 8,75 punten winnen, terwijl de S&P 500 futures 4,50 punten toevoegen.

"De optimistische stemming begon 's nachts tijdens de Aziatische handel, toen Aziatische telecomfirma's de regionale benchmarks op winst brachten, voorafgaand aan de lancering van de iPhone 5", stelt Ilya Spivak, strateeg bij DailyFX.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

QE 3 effent pad naar hyperinflatie

Sinds Bernanke de magische woorden “Unlimited” uitsprak, heeft dit vele gevolgen gehad. Maar het grootste gevolg is niet onmiddellijk voelbaar. Het gaat niet over aandelen of obligaties. Het grootste gevolg zal zijn in de inflatie. Onderstaande grafiek laat duidelijk een forse stijging zien in de inflatieverwachting.

Op zich is dit net hetgeen Bernanke wil bereiken. Hij gaat ervan uit dat bij hogere inflatie de mensen nu meer consumeren omdat alles morgen, volgende week, volgende maand duurder zal zijn dan vandaag. Dat vooral voedsel en energie fors duurder zullen worden, daar heeft Bernanke geen oren naar.

Het gevaar van hogere inflatie is echter de toenemende kans op opstanden en het verlies van vertrouwen in de munt. Dit zal ongetwijfeld leiden tot hyperinflatie. Amerika denkt misschien ongestraft schulden te kunnen opstapelen en deze te financieren via de FED. Maar inflatie zal de koopkracht van de Amerikanen verder uithollen, het vertrouwen in de dollar ondermijnen met alsnog desastreuze gevolgen. Met QE Unlimited is hiermee het startschot gegeven.