Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 40566 tot 40570
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Miljardair zet zwaar in op inflatie

Miljardair Frank Giustra geeft in een uitgebreid interview zijn visie op de toekomst voor de financiële markten.

Giustra verdiende zijn vermogen in de mijnbouwindustrie en positioneert zich vandaag volledig voor een (hoge) inflatie in de toekomst. Hij belegt in goud, kunst, grond, …

Er is voor Frank Giustra geen andere uitkomst meer mogelijk, de huidige geldcreatie is waanzinnig geworden. Bovendien denkt hij dat Europese ‘experiment’ vroeg of laat zal eindigen.

Een MUST SEE interview voor iedere belegger!

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

'Koopkracht Grieken dertig jaar terug'

Grieken die het minimumloon verdienen hebben dit jaar evenveel koopkracht als in 1979. Middeninkomens zijn teruggezet naar het niveau van de vroege jaren tachtig.  

Dat stelt de grootste Griekse vakbond GSEE op basis van loon- en prijsstijgingen en de sinds 2009 flink verhoogde belastingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen iets verbeterd

De financiële positie van pensioenfondsen is eind augustus iets verbeterd ten opzichte van een maand eerder. 

De gemiddelde dekkingsgraad is 1 procentpunt gestegen naar 95 procent. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Ook Andalusië vraagt Madrid om steun

De Spaanse autonome regio Andalusië vraagt de centrale Spaanse overheid om steun. De regio heeft meteen 1 miljard euro nodig om de rekeningen te kunnen blijven betalen.

Andalusië is de vierde regio die de centrale regering om geld vraagt om het hoofd boven water te houden. Catalonië, Valencia en Murcia gingen Andalusië voor. De Spaanse regering reserveerde in juli 18 miljard euro voor noodsteun aan de autonome regio's. Eind vorige week liet de regering weten dat het noodfonds groot genoeg is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Geldnood bij schoolbesturen: 7500 banen in gevaar

In totaal 95.000 leerlingen volgen onderwijs bij scholen met financiële problemen. Het gaat om 17 schoolbesturen met een verhoogd of hoog financieel risico. Dat blijkt uit een onderzoek van de onderwijsvakbond AOb.

De besturen staan onder een verscherpt financieel toezicht bij de Onderwijsinspectie. Het gaat om scholen van basisonderwijs tot en met hbo. Door de problemen zijn 7500 banen in het geding.