Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40576 tot 40580
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Jeffrey Saut ziet 'animal spirits' ontstaan bij beleggers

Jeffrey Saut, marktstrateeg bij Raymond James, waarschuwt beleggers. Niet voor een beurscorrectie, maar voor de onderhuidse oplopende druk van de markt op de fondsbeheerders om een goede performance te realiseren.

Vanwege alle macro-economische risico’s (eurocrisis, fiscal cliff US, harde landing China) zijn vooral hedge funds behoorlijk ‘onderwogen’ in aandelen en andere risicogerelateerde beleggingen zoals goud, zilver of grondstoffen.

Voor hedge funds is dit in feite een normale ontwikkeling omdat de risico’s worden afgedekt, maar hierdoor lopen ze ook een belangrijk deel van de beursrally mis. Saut stelt zich luidop de vraag: ‘Tot welke niveau is de druk houdbaar?’

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

'Spaanse pensioenen niet omlaag'

Pensioenen zijn een onderdeel waarop premier Mariano Rajoy van Spanje in ieder geval niet wil bezuinigen bij de volgende besparingsronde. Dat zei hij maandag op de Spaanse staatstelevisie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Adempauze op Wall Street

In New York stevenden de Amerikaanse beurzen maandag af op een lager slot. Beleggers nemen gas terug in afwachting van mogelijke actie van de Fed later deze week. Technologie-aandelen behoorden tot de sterkste dalers onder leiding van chipgigant Intel.

De Dow-Jonesindex noteerde ongeveer een half uur voor het slot 0,2 procent lager op 13.282 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 1432 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,9 procent tot 3110 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

IMF waarschuwt Europa over Ierland

Het succes van het internationale steunprogramma voor Ierland is afhankelijk van meer Europese steun en een economisch herstel in andere landen. 

Dat liet het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag weten in een tussentijds rapport.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

'Griekenland moet vrijdag met volledig plan komen'

De Griekse regering moet komende vrijdag een afgerond plan over de beoogde bezuinigingen presenteren aan de eurozonepartners, tijdens een informele bijeenkomst van ministers van Financiën op Cyprus. 

Dat meldde Athens News Agency maandag, op basis van een ambtenaar van het Griekse ministerie van Financiën.

Het plan voor 2013 en 2014 moet worden ingediend ''ongeacht of er een akkoord is bereikt met de trojka'', aldus de ambtenaar.