Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40576 tot 40580
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

'ECB mag kortlopend staatspapier kopen'

Het opkopen van staatsleningen met een looptijd tot 3 jaar door de Europese Centrale Bank (ECB) past binnen de bevoegdheid van de ECB. 

Dat heeft Mario Draghi, de president van de ECB, maandag gezegd in een achter gesloten deuren gehouden vergadering met Europarlementariërs, zo heeft het ANP uit anonieme bronnen vernomen.

Volgens de ingewijden is de inzet van Draghi duidelijk: de ECB gaat het opkopen van staatspapier van Zuid-Europese landen hervatten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Nog 13 miljard Deutsche Mark in omloop

Uit een peiling van de Financial Times blijkt dat 75% van de Duitsers verwacht dat Griekenland de euro moet verlaten. Een steeds groter deel van de Duitse bevolking denkt dat Griekenland nooit zijn noodleningen zal kunnen aflossen. De extra financiële injecties voor de Europese landen met schuldenproblemen hebben de Duitse staatsschuld al met zo’n 390 miljard euro doen groeien. De D-Mark vergeten de Duitsers niet. Er zijn zelfs nog winkels in Duitsland waar je met de Deutsche Mark kan betalen. Dit idee is niet zo gek, want volgens de Bundesbank zijn er nog 13 miljard Deutsche mark in omloog. De huidige wisselkoers ligt rond de 2 mark per euro.

[video]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

'Bankia krijgt deze maand al steun'

De Spaanse bank Bankia, volledig in handen van de staat, krijgt begin deze maand al extra kapitaal uit het noodfonds dat voor de Spaanse banken is gecreëerd. 

Het zal gaan om 4 tot 5 miljard euro, zo melden bronnen rond de bank. Dat is dan een soort aanbetaling op steun van in totaal 19 miljard die Bankia aan de overheid heeft gevraagd. Het noodfonds zal een dezer dagen toestemming geven voor de eerste injectie, aldus de bronnen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 september 2012

'Run op Spaanse banken gewoon een feit'

Nooit eerder sinds de introductie van de euro vloeide zo veel geld uit Spaanse banken weg als de voorbije maanden, meldt de conservatieve krant ABC.

Ging het in juni nog over 70 miljard euro, dan liep dat bedrag in juli op tot 92 miljard euro of bijna 5% van alle Spaanse bankdeposito’s. Voor de eerste zeven maanden van dit jaar gaat het om het kolossale bedrag van 368 miljard euro, een som die gelijk is aan 17% van alle Spaanse banktegoeden of bijna het totale bruto binnenlands product van ons land (377 miljard euro).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Australië in de gevarenzone

Ook Australië heeft te maken met een correctie op de vastgoedmarkt. Makelaars verkondigen dat de prijzen naar beneden moeten omdat ze momenteel nog weinig commissies verdienen op de dalende verkoop van de overgewaardeerde huizen. Dit is echter het begin van een zware economische strijd zoals we al in andere landen gezien hebben zoals Amerika, Spanje en Nederland.

Aan de Sunshine Coast zijn de prijzen van de peperdure huizen al met 24 % tot 40 % gedaald. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer de huizencrash zich doorzet naar andere steden. De kans op een recessie Down Under in 2013 neemt hiermee zienderogen toe.

De prijs voor ijzererts en steenkool, de grootste exportproducten van Australië, zit in een neerwaartse spiraal door de dalende vraag uit China. Australië heeft fors geïnvesteerd in de grondstofsector en ziet de vraag naar zijn producten nu dalen, met hogere werkloosheid tot gevolg.