Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 40586 tot 40590
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Europa en Amerika QE verslaafd zoals Japan?

Nu dat Europa dat monetaire kraan wagenwijd open heeft gezet en de FED dit officieus al een hele poos doet, zijn de gelijkenissen met Japan niet meer ver af. Japan verkeerde ook in een grote vastgoedcrisis waarna de overheid verplicht werd de banken te nationaliseren omdat deze banken hun ontleningspraktijken en balansen afhankelijk waren van stijgende vastgoedprijzen. Japan belande in een recessie 4 jaar na de crisis. Klinkt bekend in de oren, niet?

Het grootste deel van de schulden werden in Japan gemaakt na de crisis. De Japanse economie werd steeds afhankelijker van monetarisering door de centrale bank van Japan. De extra liquiditeiten moesten de groei terug aanzwengelen, maar door de grote schuldafbouw werd enkel een status-quo bereikt. En eens een economie afhankelijk wordt van de centrale bank, blijft het afhankelijk.

Net als in Japan worden de rentevoeten door monetarisering kunstmatig naar beneden geduwd terwijl de schulden zich verder opstapelen. Japanse rentevoeten piekten in 1975 en de Amerikaanse begin jaren ’80. Hoe lager de rentevoeten, des te hoger de schulden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

10 redenen voor een hoge olieprijs

1. Verouderde olievelden in Saoedi-Arabië, de Noordzee en de Golf van Mexico wijst op een slinkende olieproductie

2. Een gebrek aan investeringen heeft ervoor gezorgd dat er onvoldoende exploratie is. Toekomstige leveringen zullen onvoldoende zijn om aan de globale vraag te voldoen, ongeacht de prijs.

3. Hoewel de gasmarkt toeneemt, zal het nooit voldoende zijn om olie te vervangen.

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

QE3: Goudprijs naar hoogste punt in 6 maanden

Ben Bernanke van de Federal Reserve heeft QE3 officieel aangekondigd. De geldprinter wordt weer aangezet en de vers gedrukte dollars zullen worden gebruikt voor onder andere de aankoop van hypotheekgerelateerd schuldpapier. Dit zijn zogenaamde Mortgage-backed securities. De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand aan ‘MBS’ kopen. Ook wordt Operation Twist doorgezet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Wall Street zet klim voort

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,3 procent hoger op 13.578 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1463 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 3167 punten. Beleggers wachten nog op het Michigan consumentenvertrouwen, dat in het eerste halfuur van de handel wordt vrijgegeven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

CEO‘s van goudmijnbedrijven voorspellen nieuwe goudrecords binnen een jaar

Moest het nog iemand ontgaan zijn, bij Slim Beleggen zijn we al jaren (sinds 2004) positief over de prijs van goud. Zelfs voor de tussentijdse prijscorrecties zwichten we niet!

Meer nog, het waren voor ons telkens de uitgesproken momenten om nog eens extra hard op de tafel te slaan voor de nieuwe koopgelegenheden die zich aanboden bij goud. (zoals HIER)

Wat ons echter al die tijd het meest verbaasde was niet de kritiek van onwetende analisten, maar de negatieve visie van de sector zelf. CEO’s van goudmijnbedrijven waren al die jaren zeer negatief over het toekomstige verloop van de prijs van goud.

En we kunnen het weten, want we hebben intussen met voldoende goudmijn CEO’s om tafel gezeten om te weten hoe hun stemming was. Als we hen ons koersdoel voor goud vertelden — 5000 dollar per ounce vanaf 2015 — dan konden ze hun oren amper geloven.

Maar hun negatieve houding tegenover de prijs van goud lijkt te veranderen. Tijdens de jongste Denver Gold Conference waren de meeste CEO’s van goudproducenten opmerkelijk positief over de goudprijs.