Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 40586 tot 40590
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Australië in de gevarenzone

Ook Australië heeft te maken met een correctie op de vastgoedmarkt. Makelaars verkondigen dat de prijzen naar beneden moeten omdat ze momenteel nog weinig commissies verdienen op de dalende verkoop van de overgewaardeerde huizen. Dit is echter het begin van een zware economische strijd zoals we al in andere landen gezien hebben zoals Amerika, Spanje en Nederland.

Aan de Sunshine Coast zijn de prijzen van de peperdure huizen al met 24 % tot 40 % gedaald. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer de huizencrash zich doorzet naar andere steden. De kans op een recessie Down Under in 2013 neemt hiermee zienderogen toe.

De prijs voor ijzererts en steenkool, de grootste exportproducten van Australië, zit in een neerwaartse spiraal door de dalende vraag uit China. Australië heeft fors geïnvesteerd in de grondstofsector en ziet de vraag naar zijn producten nu dalen, met hogere werkloosheid tot gevolg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Deposito’s verlaten Spanje in snel tempo

In juli verloren de Spaanse banken 5 % van hun totale deposito’s. Dit was de grootste kapitaalvlucht uit Spanje in 15 jaar. De gegevens van Bank of Spain volgden nadat bekend werd geraakt dat de Spaanse economie sterker daalt dan verwacht.

A Bank [of Spain] spokesman said: ‘In July, deposits tend to fall due to seasonal factors because families take out money for their summer vacation and businesses have to pay taxes.’ Maar in juli 2011 daalde de depostio’s slechts met 1,5 %, veel minder dan de 5 % dit jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Miljardair zet zwaar in op inflatie

Miljardair Frank Giustra geeft in een uitgebreid interview zijn visie op de toekomst voor de financiële markten.

Giustra verdiende zijn vermogen in de mijnbouwindustrie en positioneert zich vandaag volledig voor een (hoge) inflatie in de toekomst. Hij belegt in goud, kunst, grond, …

Er is voor Frank Giustra geen andere uitkomst meer mogelijk, de huidige geldcreatie is waanzinnig geworden. Bovendien denkt hij dat Europese ‘experiment’ vroeg of laat zal eindigen.

Een MUST SEE interview voor iedere belegger!

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

'Koopkracht Grieken dertig jaar terug'

Grieken die het minimumloon verdienen hebben dit jaar evenveel koopkracht als in 1979. Middeninkomens zijn teruggezet naar het niveau van de vroege jaren tachtig.  

Dat stelt de grootste Griekse vakbond GSEE op basis van loon- en prijsstijgingen en de sinds 2009 flink verhoogde belastingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen iets verbeterd

De financiële positie van pensioenfondsen is eind augustus iets verbeterd ten opzichte van een maand eerder. 

De gemiddelde dekkingsgraad is 1 procentpunt gestegen naar 95 procent. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.