Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 40591 tot 40595
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Jim Rogers: “Correctie in Chinese beurskoersen tijdelijk fenomeen”

De beurskoersen in China zijn teruggevallen tot het laagste peil in 3 jaren. Sommige waarnemers trekken aan de alarmbel en waarschuwen voor een instorting van de koersen zoals in 2008 is gebeurd. We geloven echter geenszins in een dergelijk scenario en dat om verschillende redenen.

Op de eerste plaats zijn de beurskoersen gecorrigeerd zonder dat ooit paniek de kop opstak. Ze reflecteren een vertraging in de economische groei die zonder enige twijfel een tijdelijk karakter zal hebben. China beschikt over voldoende valutareserves om de groei weer vlot te trekken. Bovendien heeft men nog voldoende monetaire ruimte (renteverlaging, balansuitbreiding, …) om de internationale crisis het hoofd te bieden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak

De AEX sloot maandag 0,8% hoger op 331,89 punten. De Midkap kreeg er op het slot 0,6% bij op 507,22 punten. De ASX zakte 0,1% naar 373,49 punten.

De AEX opent dinsdag naar verwachting vlak, ondanks dat kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's in de nacht van maandag op dinsdag een negatieve outlook heeft afgegeven voor de Aaa-status van de Europese Unie, vanwege de voortdurende onzekerheid omtrent de Europese schuldproblemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Uur van de waarheid voor Spanje

Onze Europese politici hebben een rustig verlof gehad. De Franse premier François Hollande was aan de Rivièra te vinden, Angela Merkel trok naar de Italiaanse Alpen (zonder bijbedoelingen, nemen we aan) en de Spaanse premier Mariano Rajoy verbleef in Galicia (dat tot op heden nog geen steun heeft moeten vragen).

Augustus was een rustige maand, maar september belooft anders te worden. Het uur van de waarheid voor Spanje breekt aan, het land zal snel overstag moeten gaan. Concreet betekent dit dat de Spaanse politici akkoord zullen moeten gaan met de voorwaarden opgelegd door Europa.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Nikkei eindigt lager

De beurs in Tokio is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. De Nikkei eindigde procent 0,1 procent lager op 8775,51 punten.

Sharp wist daarentegen ruim 12 procent te stijgen. Het noodlijdende Japanse elektronicabedrijf heeft een belang van 9,2 procent in concurrent Pioneer overgedragen aan Mitsubishi UFJ Financial Group en Mizuho Financial Group als onderpand voor nieuwe leningen. Ook liet topman Terry Gou van het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry weten een managementpositie na te streven bij Sharp in ruil voor investeringen in het Japanse bedrijf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

'Amsterdamse beurs begint vlak'

De beurs in Amsterdam zal dinsdag waarschijnlijk vlak beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Beleggers lijken geen risico's meer te willen nemen voorafgaand aan de belangrijke beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

,,De AEX opent onveranderd. De politici hebben de markt in slaap gesust, maar de tijd tikt ondertussen door. Draghi heeft maandag opnieuw het opkoopprogramma van obligaties van zwakke eurolanden verdedigd en Moody's heeft de vooruitzichten voor Europa neerwaarts bijgesteld. Voor de rest is het wachten op Amerikaanse macrocijfers. Wellicht dat die voor wat beweging kunnen zorgen", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.