Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 40591 tot 40595
Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

ESM: Nederland na oktober 4,6 miljard euro kwijt

Het permanente noodfonds ESM zal eind oktober operationeel zijn. Dat zei Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de zogenoemde eurogroep, vrijdag na overleg met de ministers van Financiën van de 17 eurolanden. De eurolanden zullen in oktober de eerste twee termijnen moeten storten in het fonds, aldus de Luxemburger.

Nederland moet in totaal circa 4,6 miljard euro, verdeeld over vijf termijnen, overmaken aan het fonds. Daarnaast staat Nederland nog voor circa 35 miljard euro garant.

Bron: youtube.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

De Amerikaanse droom

'The American Dream' is een 30 minuten lange geanimeerde film over hoe de Amerikanen zijn opgelicht door het overheidssysteem. Ze streven allemaal naar de Amerikaanse droom en deze film toont hen hoe hun droom steeds verder buiten hun bereik komt. Weet jij hoe jouw geld ontstaat? Of hoe de bankwereld werkt? Waarom rezen de huizenprijzen de pan uit en zakten de prijzen daarna volledig in? Weet je werkelijk wat het Federal Reserve System is en hoe je er iedere dag door beinvloed wordt? 'The American Dream' laat je op vermakelijke, maar ook confronterende wijze zien, dat de problemen van vandaag de dag niet nieuw zijn en hoe de Amerikaanse leiders de Amerikanen gedurende de jaren keer op keer hebben gewaarschuwd voor het huidige financiele systeem in Amerika. Je wordt uitgedaagd, om eens goed te kijken naar de gevestigde en machtige instituten in Amerika en dit spoort de Amerikanen hopelijk aan om te helpen om Amerika weer op de rails te krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Europa en Amerika QE verslaafd zoals Japan?

Nu dat Europa dat monetaire kraan wagenwijd open heeft gezet en de FED dit officieus al een hele poos doet, zijn de gelijkenissen met Japan niet meer ver af. Japan verkeerde ook in een grote vastgoedcrisis waarna de overheid verplicht werd de banken te nationaliseren omdat deze banken hun ontleningspraktijken en balansen afhankelijk waren van stijgende vastgoedprijzen. Japan belande in een recessie 4 jaar na de crisis. Klinkt bekend in de oren, niet?

Het grootste deel van de schulden werden in Japan gemaakt na de crisis. De Japanse economie werd steeds afhankelijker van monetarisering door de centrale bank van Japan. De extra liquiditeiten moesten de groei terug aanzwengelen, maar door de grote schuldafbouw werd enkel een status-quo bereikt. En eens een economie afhankelijk wordt van de centrale bank, blijft het afhankelijk.

Net als in Japan worden de rentevoeten door monetarisering kunstmatig naar beneden geduwd terwijl de schulden zich verder opstapelen. Japanse rentevoeten piekten in 1975 en de Amerikaanse begin jaren ’80. Hoe lager de rentevoeten, des te hoger de schulden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

10 redenen voor een hoge olieprijs

1. Verouderde olievelden in Saoedi-Arabië, de Noordzee en de Golf van Mexico wijst op een slinkende olieproductie

2. Een gebrek aan investeringen heeft ervoor gezorgd dat er onvoldoende exploratie is. Toekomstige leveringen zullen onvoldoende zijn om aan de globale vraag te voldoen, ongeacht de prijs.

3. Hoewel de gasmarkt toeneemt, zal het nooit voldoende zijn om olie te vervangen.

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

QE3: Goudprijs naar hoogste punt in 6 maanden

Ben Bernanke van de Federal Reserve heeft QE3 officieel aangekondigd. De geldprinter wordt weer aangezet en de vers gedrukte dollars zullen worden gebruikt voor onder andere de aankoop van hypotheekgerelateerd schuldpapier. Dit zijn zogenaamde Mortgage-backed securities. De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand aan ‘MBS’ kopen. Ook wordt Operation Twist doorgezet.