Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 40596 tot 40600
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

JPMorgan opent bankrekeningen in drachme

We kwamen een opmerkelijke passage tegen in onze rondje ‘lezen’ ieder ochtend. Volgens The New York Times bereiden vele Amerikaanse financiële partijen zich nu voor op een daadwerkelijke exit van Griekenland uit de eurozone.

JPMorgan Chase, though, is taking no chances. It has already created new accounts for a handful of American giants that are reserved for a new drachma in Greece or whatever currency might succeed the euro in other countries.

Blijkbaar wordt er ook door Bank of America nagedacht om trucks volgeladen met cash klaar te zetten aan de Griekse grenzen, zodat men de werknemers en leveranciers kan doorbetalen.

Nu is het voor ons geen geheim dat bepaalde firma’s in voorbereiding zijn van een mogelijke terugkeer van de drachme (waaronder reisorganisatie TUI, handelsplatform ICAP en nog meer grote Europese bedrijven).

Maar dat de Amerikanen nu ook de hoop voor de Grieken opgeven, is wel een bevestiging van de rampzalige gang van zaken in Griekenland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Spanje: terugdringen tekort prioriteit

Het terugdringen van het begrotingstekort is de belangrijkste prioriteit van de Spaanse regering. Dat heeft de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos gezegd op de Spaanse radio.

Spanje wil het tekort dit jaar terugdringen tot 6,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp), van 8,9 procent in 2011, zoals is afgesproken met Brussel. ,,Het verlagen van het tekort is prioriteit nummer 1 binnen ons economisch beleid. Onze toewijding aan dit doel is zeer groot'', aldus De Guindos. Over de eerste 7 maanden van dit jaar kwam het Spaanse begrotingstekort uit op 4,6 procent van het bbp.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Ook Zweden deelt nu zwaar in de klappen

Niemand binnen de eurozone lijkt nog aan de crisis te ontsnappen. De nieuwste cijfers uit Zweden, vooralsnog een bastion van stabiliteit in Europa, zijn opvallend slecht.

De nieuwste Zweedse PMI cijfers (aankoopmanagersindex) laten een crash zien van het sentiment tot 45 indexpunten, terwijl de markt eerder het gerekend op 50 indexpunten.

Een PMI-cijfer onder 50 wijst op een krimp van de economie!

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

AEX toont herstel

De beurs in Amsterdam wist maandagochtend het openingsverlies snel weg te werken. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na een negatief begin. Beleggers kijken uit naar de belangrijke beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,8 procent hoger op 331,91 punten. De MidKap-index klom 0,7 procent tot 507,87 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tussen 0,6 en 0,9 procent.

De stemming op de beurzen werd bij de opening nog gedrukt door tegenvallende cijfers over de Chinese industrie. De cijfers suggereren dat de op een na grootste economie van de wereld ook in het derde kwartaal flink is afgekoeld.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Op naar een volgend rondje geld printen

Ben Bernanke stelde de markten vrijdag gerust. We zagen niet meteen daden maar hij pakte wel uit met een sterke belofte.

Zijn letterlijke woorden: “the Federal Reserve will provide additional policy accomodation as needed”.

Bovendien zal het gaan om ongelimiteerde interventies. Geen vaste bedragen of vaste termijn meer. De centrale bank zal zoveel geld printen als ze nodig achten.

Dat is min of meer hetzelfde als hetgeen de ECB eerder al aankondigde. Later deze week zal overigens duidelijk worden waarmee de ECB precies zal uitpakken.

De oppositie is de voorbije weken stilletjes naar de achtergrond verdwenen. Enkel Jens Weidmann van de Bundesbank ligt dwars en zou zelfs aan opstappen denken.