Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 40616 tot 40620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Abonnees van Slim Beleggen profiteren optimaal van koersexplosie bij Nyrstar

Het aandeel van Nyrstar zit opnieuw sterk in de lift, niet enkel omdat Ben Bernanke vol op het monetaire gaspedaal trapte, maar ook door toenemende overnamespeculatie rondom de zinkmijn/verwerker.

De geruchten over een mogelijke overname hangen al langer in de lucht. We tipten onze abonnees van het Grondstoffen Rapport al over de overnameprooi Nyrstar en sloegen recent stevig op tafel om het aandeel van Nyrstar te kopen toen het door de bodem van 3,5 euro zakte.

Vandaag tikt het aandeel van Nyrstar weer met +15% tot bijna 5,5 euro!

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

'Duitsland hoeft ESM niet aan te vullen'

Als een van de deelnemende landen aan het permanente Europese noodfonds ESM zijn bijdrage niet levert, hoeft Duitsland dat niet bij te passen.

Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble vrijdag tegen de Duitse radio. Hij probeerde daarmee de angst dat Duitsland de melkkoe van het ESM zou worden, weg te nemen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Dow Jones terug op niveau van voor economische crisis

De aandelenbeurs in New York is weer op het niveau van voor de recessie. Aanleiding is het besluit van de FED om voor honderden miljarden aan schuldpapier op te kopen.

De Dow Jones-index, de belangrijkste graadmeter op de Amerikaanse handelsvloer, ging omhoog met 1,55 procent en sloot op 13.540 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Spanje wacht met steunaanvraag, wil meer details obligatieplan ECB

Spanje wil eerst meer details over de obligatie-opkoopplannen van de Europese Centrale Bank, voordat het beslist om een volledig reddingsprogramma te vragen aan zijn Europese collega's.

Dat benadrukt de Spaanse minister van financien Luis de Guindos vrijdag voorafgaand een ontmoeting met zijn collega ministers in Cyprus. De Guindos herhaalt daarmee het standpunt van de Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy die in de afgelopen tijd al uitsprak dat het nog niet zeker is of Spanje een volledig reddingsprogramma zal vragen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Spaanse huizenprijzen blijven kelderen

De huizenprijzen in Spanje zijn in het tweede kwartaal op jaarbasis met 14,4 procent gedaald, de sterkste afname sinds 2007. Dat maakte het Spaanse nationale bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

In het eerste kwartaal gingen de huizenprijzen in Spanje met 12,6 procent omlaag in vergelijking met een jaar eerder. De Spaanse vastgoedsector verkeert al tijden in een diepe crisis.