Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 40621 tot 40625
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Gaat goud de 1800 dollar passeren?

Al enige tijd schommelt de prijs van goud tussen de 1600 en 1700 dollar per troy ounce. Analisten zien de grens van 1800 dollar per troy ounce als een belangrijke grens voor de goudkoers, waarmee men geloofd dat wanneer deze grens doorbroken wordt goud nog verder zou kunnen gaan stijgen. Maar gaat goud op korte termijn wel hoger eindigen dan 1800 dollar per troy ounce.

Er zijn banken geweest die eerder deze maand de verwachtingen voor de goudprijs hebben aangepast, zo stelde de bank UBS de verwachtingen bij door te stellen dat de goudkoers deze maand boven de 1850 dollar per troy ounce zou staan. Op dit moment staat de prijs van het edelmetaal op 1763 dollar per troy ounce, wat zou betekenen dat goud in 10 dagen tijd nog 5% winst zal gaan boeken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

'China blijft helpen bij oplossen eurocrisis'

De Chinese premier Wen Jiabao heeft beloofd dat zijn land zich blijft inspannen voor een oplossing van de schuldencrisis in de eurozone.

De Chinese premier zei dat donderdag, nadat hij gesprekken had gehad met leiders van de Europese Unie in Brussel. China investeert al maanden in staatsobligaties van eurolanden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Europa richting diepe recessie?

Europa gaat mogelijk richting een behoorlijk diepe recessie. Dat blijkt uit een serie inkoopmanagersindexen die vanochtend zijn gepubliceerd.

Zo'n index is een goede graadmeter voor de economische ontwikkeling de komende maanden. En de vooruitzichten zijn niet best.

De inkoopmanagersindex voor heel Europa kwam uit op 45,9. Dat is het laagste punt in ruim drie jaar tijd. Een stand van onder de 50 duidt op krimp. In dit geval behoorlijke krimp dus.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Geen Redding voor de EU ongeacht de fondsgrootte

Financiële reddingsoperaties van de ECB dicteren Duitse bezuinigingsmaatregelen, welke de economische groei omlaaghaalt, en dat leidt tot recessie met uiteindelijk depressie. Super Mario's reddingsplan om de EU naties overeind te houden door zijn aankopen van staatsobligaties met ‘geld dat er niet is,’ is meer humbug dan realiteit. Spanje en Italië wijzen de zware bezuinigingsvoorwaarden af, waarop voordien Griekenland en Portugal reeds onderuitgingen. Wat ze willen is onvoorwaardelijke hulp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Jim Rogers: zeer bezorgd over 2013 en 2014

Rogers is weer eens bijzonder pessimistisch. Hij vreest dat de euro uit elkaar valt, na de Duitse verkiezingen in 2013. ‘’Merkel wil nu tegen elke prijs een Griekse exit voorkomen. Ze wil herkozen worden, dat betekent dat er veel overheidsgeld wordt uitgegeven om de kiezers tevreden te houden tot de verkiezingen.’’