Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40631 tot 40635
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

AEX opent licht in het rood

De Amsterdamse beurs is wat lager begonnen. Aegon daalt 2,5%.

Kort na opening staat de AEX 0,2% lager op 336,9 punten. Aegon verliest 2,5%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Kans op QE3 is meer dan 50 procent, Apple heeft nieuw record te pakken

De goudprijs is opnieuw in beweging gekomen, en hoe? Vrijdag werd een troy ons goud plots tientallen dollars duurder. Aan beweging was vorige week overigens geen gebrek, ook de koers van de Euro vloog verder door het plafond. Mario Draghi heeft een duidelijk standpunt verwoord: de euro zal niet verdwijnen. En dat zal iedereen geweten hebben!

De investeerders in de U.S. weten niet of ze opgelucht dan wel terneergeslagen moeten zijn. Het banenrapport was slecht, maar er is natuurlijk ook de Federal Reserve. Die is uitermate waakzaam en zal, in geval van nood, niet aarzelen om indien nodig in te grijpen.

Dat verklaart meteen waarom de reactie van beleggers op het banenrapport nogal beperkt bleef. Ze beseffen dat ze op de Fed kunnen rekenenĀ  wanneer er (economische) problemen zouden opduiken. Het neerwaarts potentieel van de beurs op Wall Street lijkt daarom beperkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot licht lager

De AEX opent maandag naar verwachting vlak tot licht lager, waarbij de markt uitkijkt naar de stemming in Duitsland omtrent het ESM en de Nederlandse verkiezingen woensdag en de tweedaagse vergadering van de Federal Reserve woensdag en donderdag.

De AEX-index sloot vrijdag 0,3% hoger op 337,57 punten, de Midkap won 0,9% op 516,95 punten en de Smallcap eindigde 0,5% hoger op 378,04 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Nikkei sluit onveranderd

De beurs in Tokio is maandag nagenoeg onveranderd gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinst van vrijdag. Ook werd gewacht op de verdere ontwikkelingen in Europa. De Japanse exportbedrijven stonden daarnaast onder druk als gevolg van een duurdere Japanse yen. De Nikkei eindigde 2,28 punten lager op 8869,37 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

'AEX begint vlak'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting vlak beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Beleggers lijken hun kruit droog te houden in afwachting van belangrijke gebeurtenissen later in de week.

,,De AEX begint onveranderd. Een afnemende groei in China zet de stemming enigszins onder druk. Het bericht dat Merkel Griekenland in de eurozone wil houden zorgt daarentegen voor een positieve tendens. Daarnaast is het vooral wachten op de uitspraak van het Duitse Hof over het noodfonds ESM en de vergadering van de Fed", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Markets Netherlands.