Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 40651 tot 40655
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 2 september 2012

'Meer dan 3 miljoen Fransen zonder werk'

Het aantal werklozen in Frankrijk is voor het eerst sinds eind jaren '90 tot boven de 3 miljoen gestegen. Dat heeft minister van Arbeid Michel Sapin zondag gezegd in een radiointerview. Hij noemde geen concreet aantal.

Het laatste officiële Franse werkloosheidscijfer is dat van juli. Toen lag het aantal Fransen dat zonder baan zat nog net onder de 3 miljoen. Dat komt neer op 10,3 procent van de beroepsbevolking. Inclusief de overzeese gebiedsdelen lag de Franse werkloosheid in juli op ruim 3,2 miljoen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 2 september 2012

ECB aan zet na bezwerende woorden Bernanke

Na de voor beleggers bemoedigende toespraak vrijdag van de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke, is het de komende week aan de Europese Centrale Bank (ECB) om het vertrouwen op de financiële markten verder op te vijzelen. Gehoopt wordt dat de ECB aankondigt de steunaankopen van Zuid-Europees staatspapier te hervatten.

De spreekbeurt van Bernanke, waar beleggers de hele week in spanning naar hadden uitgezien, werd gezien als een bevestiging dat de Amerikaanse centrale bank (de Fed) bereid is tot meer stimuleringsmaatregelen om de stagnerende economie een duwtje in de rug te geven. Hoewel Bernanke geen concrete maatregelen noemde, zetten zijn woorden wereldwijd de beurskoersen hoger.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

Kredietbeoordelaars: De (mede) aanstichters van de crisis maken nu gigantische winsten!

De afgelopen jaren zijn de rating agencies, of de kredietbeoordelaars behoorlijk in het nieuws gekomen. Er zijn in de wereld drie kredietbeoordelaars; Moody's en Standard & Poor's zijn de machtigste, FitchRatings is een wat kleinere. Deze kredietbeoordelaars genieten een ernome macht, zij beoordelen of een land 'gezond' is of geven een land een junkstatus. De hoogste rating is een AAA, de laagste is een D van default, bankroet.

Alhoewel in het verleden de financiële sector zich niet zo druk maakte om de mening van deze kredietbeoordelaars worden ze tegenwoordig bloedserieus genomen. Een aanzien die ze eigenlijk niet verdienen omdat ze de kickstart hebben gegeven aan de huidige wereldwijde crisis. Hierover lees je later meer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

'Eurocrisis kan binnen 2 jaar voorbij zijn'

De crisis in de eurozone kan binnen 1 of 2 jaar voorbij zijn als alle eurolanden hun begrotingsafspraken nakomen. 

Dat zegt het hoofd van het tijdelijke Europese noodfonds EFSF, de Duitser Klaus Regling, in een interview met Der Spiegel dat maandag wordt gepubliceerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

'Verdere hulp Spanje moet onder dezelfde voorwaarden'

De Spaanse premier Mariano Rajoy ziet niet in waarom verdere hulp aan zijn land, in de vorm van steunaankopen van staatspapier door de Europese Centrale Bank (ECB), gepaard zou moeten gaan met nieuwe voorwaarden.

Met name Duitsland dringt aan op meer hervormingen in landen die binnenkort mogelijk met steunaankopen door de ECB aan lagere rentes op hun staatsleningen worden geholpen.