Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 40651 tot 40655
Bron: beursig.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Dow Jones index en Nasdaq sluiten flink hoger

Vandaag beleefden de AEX index en de BEL20 een rustige dag en na een licht lagere opening voor beide beurzen daalden beide indexen af naar uiteindelijk een verlies van -0,5% voor beide beurzen. Een tegenvallend macrocijfer uit Amerika zorgde niet voor een positieve impuls waardoor de beurs in Nederland en België geen moment in de plus kwam.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Noodfonds ESM uitgelegd

ESM staat voor Europees Stabiliteits Mechanisme en is een noodfonds voor in financiële moeilijkheden geraakte eurolanden. Het fonds had het tijdelijke vangnet EFSF (Europees Financieel Stabiliteits Faciliteit) per 1 juli moeten vervangen. Karlsruhe stak daar echter een stokje voor door 2 maanden de tijd te nemen om zich te buigen over klachten dat deelname aan het fonds in strijd zou zijn met de Duitse grondwet.

Het EFSF heeft een maximale leencapaciteit van 440 miljard euro. Inmiddels werd daaruit voor circa 300 miljard euro aan leningen toegezegd aan Griekenland, Spanje, Ierland en Portugal. De leencapaciteit van het ESM is 500 miljard euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

'High Frequency Trading zou moeten worden verboden'

Het simpelweg verbieden werkt beter dan reguleren, zegt Nowotny. Dat geldt ook voor andere financiële innovaties, aldus de centrale bankier. Nowotny noemde echter geen voorbeelden. Volgens Nowotny betekent wel reguleren dat die regels omzeild gaan worden.

De ECB heeft zelf geen macht om dergelijke zaken te verbieden. Dat is aan de lokale gedragstoezichthouders. Gevraagd om een reactie zegt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat het standpunt van de toezichthouder niet is gewijzigd.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

De waarheid over Europa in 72 seconden

De Brit Daniel Hannan is een conservatief Europarlementslid en verspreidt zijn eurosceptische en libertarische ideeën al jaren via korte speeches in het parlement. Sommige van zijn video’s zijn miljoenen keren bekeken en andere zijn opmerkelijk en controversieel voor een Tory-politicus.

Één van de vaste thema’s in zijn talloze speeches is dat van de pertinente onwaarheden waarmee de eurocratie ons tracht te overtuigen om steeds meer macht te centraliseren in Brussel. Zijn speech van 12 september – zoals altijd ongeveer een minuut lang – is gericht aan Manuel Barroso.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Infographic: Waardeloze dollar

De eens zo machtige dollar verliest steeds meer van zijn pluimen. De daling van de koopkracht van de dollar is al decennia in verval. De dollar verloor 94 % van zijn waarde de laatste 75 jaar waarvan 81 % na het beëindigen van de goudstandaard en 35 % in de laatste 10 jaar.