Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 40656 tot 40660
Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Italiaanse obligatieveiling eerste echt test ECB-maatregelen

Italie is de eerste financieel geplaagde lidstaat van de eurozone die de impact van het donderdag aangekondigde pakket nieuwe maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) zal testen, met de voor volgende week donderdag geplande obligatieveiling.

ECB-president Mario Draghi maakte donderdag de details bekend van een nieuw obligatie-inkoopprogramma door middel van rechtstreekse monetaire transacties (OMT), ofwel de opkoop van staatsobligaties met een looptijd van e e n tot drie jaar van landen die internationale steun aanvragen en zich houden aan bezuinigingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Wall Street opent gemengd

In New York zijn de beurzen vrijdag gemengd geopend. Beleggers namen wat gas terug na de rally van een dag eerder. De stemming werd daarbij gedrukt door een zwakke banengroei in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,1 procent hoger op 13.299 punten. De brede S&P 500 klom 0,1 procent tot 1433 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 3128 punten. Chipmaker Intel zakte ruim 4 procent na een omzetwaarschuwing.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Belgische economie krimpt in tweede kwartaal

De Belgische economie is in het tweede kwartaal met 0,5 procent gekrompen in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dat maakte de Belgische centrale bank vrijdag bekend.

Op jaarbasis ging de economie van België met 0,3 procent achteruit in het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal van dit jaar was nog sprake van een economische groei van 0,2 procent op kwartaalbasis en 0,4 procent op jaarbasis.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

De reden dat de Amerikaanse werkloosheid daalt

Curious why the unemployment rate dropped from 8.3% to 8.1%, even as just 96,000 jobs were added? The labor participation rate declined from 63.7% to 63.5%, the lowest since 1981. It means that somehow in August the labor force declined by 368,000 people, which is a paradox since according to the household survey 119,000 jobs were lost in August, yet at the same time the unemployment rate dropped. Remember: it is an election year.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Goldman Sachs en Mario Draghi hebben u in de tang | Geen Nieuws

Toevallig ? Nee zeker niet ! Vandaag maakte de Spaanse regering bekend dat zij experts / accountants hebben ingehuurd om de waarde van de kwakkelende Spaanse banken te bepalen. Op zichzelf niets mis mee, ware het niet dat de “experts” en dat is zeker niet toevallig de Amerikaanse bank Goldman Sachs is, die zoals wij u reeds meerdere malen hebben gemeld debet zijn aan het feit dat Griekenland met drastisch gecosmetieerde boeken de interede in de EU en de Euro kon doen. De verantwoordelijke directeur voor die bedenkelijke affaire was, en het begint een tonig te worden, Mario Draghi.