Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 40656 tot 40660
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Kleine winsten op Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse effectenbeurzen kropen woensdag licht omhoog. Meevallende cijfers over de woningmarkt gaven de handel steun. Met name energiefondsen stonden echter onder druk door de fors dalende olieprijzen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde een goed halfuur voor het slot 0,3 procent hoger op 13.607,18 punten. De bredere S&P 500 kreeg er eveneens 0,3 procent bij en stond op 1464,16 punten. Ook de voor de technologiesector leidende Nasdaq steeg 0,3 procent tot 3187,57 punten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Geld, angst en de kleren van de keizer

Momenteel leven we met zijn allen in het sprookje van Christiaan Andersen dat gaat over de kleren van de keizer. Wie kent het niet. De verveelde keizer is uitgekeken op de kleding die de kleermakers tot dan toe wisten te maken. Hij wilde iets heel bijzonders, stof zo bijzonder dat deze nog niet eens bestond. Een paar slimme bankiers, kleermakers zeiden aan zijn wensen te kunnen voldoen. Zij hadden een uniek iets: een stof die alleen zichtbaar zou zijn voor slimme mensen. Niet slimme mensen zouden het nieuwe maaksel gewoon niet kunnen zien. Om het verhaal kort te maken, u snapt het vast wel, kocht de keizer voor veel goud een complete garderobe van deze nieuwe “stof” en paradeerde daar trots mee rond. Iedere onderdaan zag de keizer in zijn blote ko*t lopen maar durfde niets te zeggen om niet als dom te worden aangemerkt.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

10 vragen aan Koen Lauwers

DE crisis begon met het afschaffen van de klassieke goudstandaard en de oprichting van de Amerikaanse centrale bank in 1913. Vanaf toen stond er nauwelijks nog een rem op het creëren van geld. De weinige discipline die er nog was tijdens de semi-goudstandaard (Bretton-Woods) werd na 1971 volledig overboord gegooid. Sindsdien is er voor de monetaire overheden, die overigens gecontroleerd worden door de politieke en financiële elite, geen enkele belemmering meer om alle remmen los te gooien, wat ze ook gretig doen. Dit had als gevolg dat de economische groei in toenemende mate schuldgedreven werd.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Van QE naar QZ

Hoe kon het anders? Andere “smaken” dan QE “tot in de klucht” waren er duidelijk niet meer. Maar liever ongelimiteerde koopkrachtverkrachting dan ongelimiteerde chaos. ‘Après nous le déluge’. In de markt daarentegen groeit de overtuiging dat we er met bezuinigingen wel uitkomen zonder in de gaten te hebben op welke peilloze diepte we generiek afstevenen.

[...]

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

600.000 kilo Nederlands goud in buitenlandse handen!

Het is al veel langer bekend dat Nederland niet heel veel van de eigen goudreserve opgeslagen heeft in de kluizen van de Nederlandse Bank. Ruim 600.000 kilo van de goudreserve van Nederland ligt opgeslagen in het buitenland, waarvan het overgrote deel in Amerika. Ligt ons goud daar wel veilig? Of nog beter gezegd, ligt het goud van Nederland nog uberhaupt daar wel aangezien er de meest wilde verhalen rondgaan over de kluizen van de FED?

De reden dat er een grote hoeveelheid van de goudreserve van Nederland in het buitenland ligt is de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog was de staat bang dat het goud door de bezetters in beslag zou worden genomen, waardoor de reserves elders in de wereld zijn ondergebracht. Maar waarom is het goud na de oorlog en de wederopbouw niet teruggehaald naar Nederland? Het antwoord van de Nederlandse Bank is nietszeggend: “Het ligt er goed, en er is geen reden om het terug te halen.”.