Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40661 tot 40665
Bron: Fininfo-be
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - Week 35

Na een deugddoende vakantie ben ik weer terug. Zo af en toe eens afkicken is voor mij nodig, dan is de goesting des te groter. Ondertussen blijft een mens wel aan van alles denken. Hoe ver is te ver en hoeveel is teveel? Waar eindigt iets, wanneer overschrijd je de lijn? Je kan toch niet eeuwig blijven groeien als economie? Er zijn toch limieten. Is alles nu zoveel beter dan vroeger of denken we dat alleen maar?

In Amerika zijn er bijvoorbeeld per Social Security trekkende slechts 2 werkende personen, 1 op 8 families leeft van voedselbonnen en meer dan 50 % van de gezinnen krijgt op een of andere manier een vergoeding van de overheid. Is dit houdbaar? Ik denk het niet. De situatie wordt er ook niet beter op. Ergens ligt het keerpunt.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street pakt kleine winst door hoop QE3

Wall Street is vrijdag met een kleine winst gesloten na een teleurstellend banenrapport maar met de hoop dat de Federal Reserve volgende week met een nieuwe ronde verruimingsmaatregelen komt.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% hoger op 13.306,64 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4% tot 1.437,92 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq vlak sloot op 3.136,42 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Nieuwe crisismaatregelen in Portugal

Portugal heeft vrijdag een reeks nieuwe maatregelen aangekondigd om de economie uit het slop te trekken. Zo moeten werknemers meer afdragen voor sociale voorzieningen. Dat zei de conservatieve premier Pedro Passos Coelho vrijdagavond in een televisietoespraak.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Wall Street houdt kruit droog

De beurzen in New York deden het vrijdag kalm aan. Beleggers hielden het kruit droog na de rally van een dag eerder. De stemming werd wat gedrukt door een teleurstellende banengroei in de Verenigde Staten en een omzetwaarschuwing van Intel.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 14,64 punten (0,1 procent) hoger op 13.306,64 punten. De brede S&P 500 klom 5,80 punten (0,4 procent) tot 1437,92 punten en de technologiebeurs Nasdaq was vrijwel onveranderd op 3136,42 punten.

Bron: infowars.com
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Endless QE and Low Wage Bias

The privately owned Federal Reserve will pump more fiat dollars into the economy as job growth showed a sharp decline in August.

“While the unemployment rate dropped to 8.1 percent from 8.3 percent in July, that was because so many Americans gave up the hunt for work,” reports Reuters.

That number is seriously off the mark, of course. The real unemployment rate is over 20 percent. The government’s U-6, which gives a more complete figure of how many people are really out of work, pegged the rate 14.9 percent at the start of August.

The seasonally-adjusted SGS Alternate Unemployment Rate, however, puts the real jobless rate closer to 23%.