Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40661 tot 40665
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal vrijdag naar verwachting hoger openen, vanwege de hoop dat Fed-voorzitter Ben Bernanke later op de dag signalen zal afgeven dat een versoepeling van het monetair beleid weldra op handen is.

De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) winnen 115 punten, de S&P 500 futures staan 12,90 punten hoger en de Nasdaq 100 futures stijgen 25,75 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Economische problemen Slovenië steeds groter

De economische problemen van euroland Slovenië worden in rap tempo erger. De economie kromp in het tweede kwartaal met 1 procent op kwartaalbasis en met 3,2 procent op jaarbasis, zo werd vrijdag bekend. Dit wakkert de angst verder aan dat Slovenië het volgende euroland gaat worden dat om noodsteun zal moeten vragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Europese werkloosheid op een triestig record, hardnekkige inflatie in de eurozone

De werkloosheid in Europa kwam in juli uit op 11,3%, waarmee een nieuw record wordt gevestigd voor de eurozone. Het is een trieste ontwikkeling, waarbij met name de zuidelijke eurolanden zwaar getroffen worden door de heersende economische depressie.

Vooral de Spanjaarden en de Grieken moeten het ontgelden op vlak van werkgelegenheid. Nooit eerder zaten er zoveel mensen zonder job in diverse Europese landen.

En alsof dat nog niet voldoende miserie is voor de Europese burgers, kregen we ook nog de melding dat de inflatie in de eurozone hardnekkig hoog blijft.

De inflatie binnen de eurozone kwam vorige maand uit op 2,6%, nog steeds behoorlijk boven de inflatierichtlijn van de ECB.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Onenigheid binnen de ECB

Volgens ECB-bestuurslid Benoît Coeuré is het voldoende als de Europese noodfondsen EFSF en ESM betrokken worden in een eventueel nieuw opkoopprogramma van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank (ECB).

Donderdag zei zijn Duitse collega Jörg Asmussen nog dat het IMF betrokken moet worden door het opstellen van economische hervormingsprogramma's die een voorwaarde moeten zijn voor interventie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Investeerders ontvluchten Spanje

Investeerders trekken massaal hun geld terug uit Spanje. In de eerste 6 maanden van dit jaar steeg de uitstroom van kapitaal uit het land tot 220 miljard euro, een recordbedrag.

Dat maakte de Spaanse centrale bank vrijdag bekend.

Dat bedrag komt neer op 22 procent van het Spaanse bruto binnenlands product. In de eerste helft van vorig jaar was juist nog sprake van een instroom van 22,5 miljard euro.