Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 40666 tot 40670
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Het ultieme pleidooi voor QE3!

September wordt het moment voor de Fed om QE3 te lanceren, aldus Andrew Wilkinson, hoofdstrateeg bij Miller Tabak. En Wilkinson heeft een goede reden hiervoor.

Of de nieuwe werkloosheidscijfers wat beter of slechter zullen zijn, doet er niet meer zoveel toe. De Fed kijkt niet in de achteruitkijkspiegel, maar kijkt een tot twee jaren vooruit. Dit plaatje ziet er niet erg rooskleurig uit momenteel.

Ook de recente rebound in de huizenmarkt is te licht voor de Fed om geen actie meer te ondernemen. Bovendien, wie tussen de lijnen door kunnen lezen had voldoende aan de FOMC statement van augustus om te weten hoe laat het is.

Voor Wilkinson is het al een uitgemaakte zaak: QE3 komt eraan!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Geruchten over herinvoering (verkapte) goudstandaard positief voor goudprijs

Het idee werd voor het eerst gelanceerd door de Republikeinse partij in de U.S. en vervolgens door andere bronnen overgenomen: waarom de goudstandaard niet herinvoeren? Optimisten geloven dat het koppelen van het geld in omloop aan de goudvoorraden de rust op de markten kan herstellen.

Of het herstellen van de link tussen dollar en goud inderdaad een rustgevend effect kan hebben is helemaal niet zeker. We weten in ieder geval met zekerheid dat in Zwitserland een parlementair debat werd gevoerd omtrent de koppeling van de CHF aan het goud.

Wat wordt de rol van de centrale banken?

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Werkloosheid eurozone stabiel

De werkloosheid in de eurozone is in juli stabiel gebleven op 11,3 procent. Dat heeft het Europese statistiekbureau Eurostat vrijdag gemeld. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen.

In totaal zaten in juli 18 miljoen inwoners van de 17 eurolanden zonder baan. In de hele Europese Unie waren dat er ruim 25 miljoen. Dat is, net als in juni, 10,4 procent van de beroepsbevolking.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

'Negatieve trend die iedereen negeert'

Er is een negatieve trend in de Amerikaanse economie die breed genegeerd wordt, namelijk dat de totale hoeveelheid kapitaalgoederen aan het krimpen is.

Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat de kapitaalgoederen afnemen dus is het moeilijk te zeggen wat voor gevolgen deze trend heeft.

‘Maar ik zou willen zeggen dat het waarschijnlijk niet goed is.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

"Centrale banken moeten in september handelen"

Er valt geen tijd meer te verliezen, zowel de Federal Reserve, de ECB en de Bank of England moeten nu  zo snel mogelijk handelen. Het is niet langer meer een kwestie van nog even de kat uit de boom te kijken, in september moet er iets gebeuren dat de groei kan stimuleren.

Het is niet de eerste de beste die deze oproep lanceert. Adam Posen, is lid van het monetary policy committee (MPC) van de BoE en een senior fellow aan het Peterson Institute for International Economics. Hij roept op tot doelgerichte acties die de economie in een stroomversnelling kunnen brengen.

Groei wereldeconomie vertraagt, groei op thuismarkt moet gestimuleerd worden