Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40666 tot 40670
Bron: presseurop.eu
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

ECB is onafhankelijkheid kwijt

Het besluit om staatsobligaties op te kopen is een teken dat de Europese Centrale Bank zich laat ringeloren door politieke machthebbers, betreurt de Duitse pers. Het Europese monetaire beleid loopt het risico af te glijden.

“Dambreuk”, schrijft Die Welt op de voorpagina. Met het besluit staatsobligaties op te kopen van noodlijdende eurolanden, dicht de Europese Centrale Bank zich voortaan een rol van redder toe, betreurt het conservatieve dagblad:

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Italië denkt niet over hulpvraag aan ECB

Italië is niet van plan de Europese Centrale Bank (ECB) om steunaankoop van Italiaanse obligaties te vragen.

Volgens minister van financiën Vittorio Grilli heeft zijn land 'op dit moment absoluut geen hulp nodig'. Donderdag zei premier Mario Monti nog dat Italië 'wellicht hulp nodig' had.

De ECB heeft donderdag aangekondigd de rentetarieven voor landen die wankelen onder een zware schuldenlast omlaag te willen brengen door hun staatsleningen op te kopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

China trekt aan alarmbel over economie

VLADIVOSTOK - China en Rusland trekken aan de alarmbel over de toestand van de wereldeconomie. Op een economische top van landen uit Azië en de Pacific (APEC) in Vladivostok drongen zij er zaterdag op aan zichzelf te beschermen door de regionale economische banden verder aan te halen.

De Chinese president Hu Jintao zei al het mogelijke te zullen doen om de economie van de 21 APEC-landen te versterken. Door herstel van het economisch evenwicht hoopt hij ook het wereldwijde economische herstel te verbeteren, zei hij zaterdag op de jaarlijkse economische top.

Bron: visionair.nl
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Hongarije in gevecht met de IMF & EU maffia

Eerder kwam hier al uitgebreid aan bod hoe instanties als de IMF en de Wereldbank de eerste aanvalsmethode zijn om een land via de economie te onderwerpen. John Perkins die zelf een tijd voor dit systeem werkte als economische huurmoordenaar schreef er een tweetal goede boeken over waarover wij hier twee artikelen plaatsten met dezelfde namen: Confessions of an Economic Hitman en Hoodwinked.

In Zuid-Amerika zijn ze inmiddels redelijk op de hoogte van deze schandelijke praktijken, door schade en schande wijs geworden. En ook in Zuid-Oost Azië wordt het IMF vooral geboycot sinds verschillende door hun veroorzaakte economische rampen in o.a. Indonesië en de Filipijnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Shell-topman: handen ineen voor de wereld

Bedrijven, overheden en de samenleving moeten meer gaan samenwerken als het gaat om energie, water en voedsel. Alleen dan zijn problemen op lange termijn te vermijden. Dat zegt Shell-topman Peter Voser zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.