Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40671 tot 40675
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

S&P 500 naar 400 en DAX naar 1.000?

Momenteel is er een grote divergentie tussen obligaties en aandelen. Dit is vooral slecht voor de aandelenindices. Op lange termijn trekt de obligatiemarkt steeds aan het langste eind. Zoals Japan dit ervaarde, zal de realiteit van de aandelenmarkten ook terugkeren in Europa en Amerika.

Aandelenmarkten geraken steeds meer verstoort door de acties van de centrale banken. Hierdoor is de divergentie tussen aandelen en obligaties fors toegenomen. Op termijn zullen eerder de aandelen fors corrigeren om terug te keren naar het niveau van de obligaties.

Net zoals in Japan de aandelenindices in 2003 en 2009 terugkeerde naar het niveau van de obligaties, zal dit waarschijnlijk ook gebeuren in Europa en Amerika. Dit impliceert een S&P 500 van 400 punten en een DAX rond de 1.000 punten. Dit zijn correcties om van te duizelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Helicopter Ben laat de wieken draaien

Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te worden alvorens Bernanke het systeem weer effectief met geld begint te overspoelen. Dat geld moet een bestemming vinden en die bestemming zou wel eens de effectenbeurs van Wall Street kunnen zijn. De rente is laag, de aandelen staan nog redelijk geprijsd en dus is de rekening snel gemaakt.

Goud hoefde er niet zo lang over na te denken en spoot kaarsrecht omhoog. Inmiddels staat de goudprijs al bijna 1740 dollar/ounce en we blijven maar doorstijgen. Ook zilver is aan een gigantische rally bezig, waarbij de prijs inmiddels boven 33,5 dollar/ounce handelt. All systems GO voor de edelmetalen!

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Merkel volhardt in bezuiniging voor Athene

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vrijdag op bezoek in Wenen geen soepelheid getoond ten aanzien van het tempo waarin de Griekse overheid zou moeten bezuinigen

,,We hebben Griekenland aangemoedigd zijn verplichtingen na te komen en hoe sneller dat gebeurt hoe beter", aldus Merkel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Beurzen zetten ECB-rally door

De Europese beurzen borduurden vrijdag voort op de sterke rally van een dag eerder. Het optimisme over de steunaankopen van de Europese Centrale Bank (ECB) bleef de aandelenmarkten ondersteunen. Een tegenvallend Amerikaans banencijfer zorgde in de middaghandel wel voor enige druk op de koersen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Wordt de Zwitserse vloer verhoogd?

Valutahandelaren kunnen zich het nog goed herinneren. Afgelopen woensdag was het precies een jaar geleden dat de SNB, de Zwitserse Centrale Bank, besloot dat de Zwitserse Franc teveel in waarde steeg en besloot hier een einde aan te maken. Begin September 2011 was er zelfs sprake van pariteit tussen de euro en de franc. Om de export te ondersteunen is destijds besloten om een expliciete “vloer” te benoemen van €1/CHF1,20, waarbij de koers wel boven maar niet onder deze vloer mag komen. Ondanks dat de vloer altijd stand heeft gehouden komen er steeds meer geluiden dat deze vloer wel eens op korte termijn verhoogd kan worden.

[...]