Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 40691 tot 40695
Bron: destentor.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Verloren Europese generatie dreigt

Hoe verhoudt de Nederlandse jeugdwerkloosheid zich tot die in andere Europese landen?

De Europese jeugdwerkloosheid loopt op. Bijna 5,5 miljoen jongeren onder de 25 jaar in de Europese Unie zitten zonder baan, blijkt uit recente Europese cijfers. Over dit probleem organiseert het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC), de Brusselse variant van het Nederlandse adviesorgaan SER, een congres in het Franse Versailles.

"Lange tijd hadden in Nederland meer jongeren dan waar ook in Europa een baan. De afgelopen maanden zijn we ingehaald door Duitsland en Oostenrijk. Daar is het werkloosheidspercentage respectievelijk 7,9 en 8,8 procent. Nederland staat op de derde plek met een percentage van 9,3. Helemaal onderaan staan Griekenland en Spanje. Daar heeft meer dan de helft van de jongeren geen werk.''

Bron: groene.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Voorspelling einde euro in 2002

Hoe goedgelovig kunnen we zijn? Met 15 en straks 22 kapiteins op het schip zal het politieke Europa geen stand houden. Munten kunnen niet tegen politieke instabiliteit. Conclusie: de euro is geen lang leven beschoren.

Leuk hè, dat nieuwe geld? Mooi toch dat je het overal in Europa mag uitgeven? Brengt ons dichter bij elkaar, nietwaar? En willen we Duisenberg en Zalm geloven, dan kan deze euro ons alleen maar voorspoed brengen. Die euro, die kan niet meer stuk. Hoe goedgelovig kunnen we zijn?

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

'Europa kan geldkraan opendraaien'

''We kijken uit naar verder commentaar van de Europese Centrale Bank over de voorwaarden waaronder deze uitzonderlijke steun kan worden verleend'', aldus een zegsman van het IMF.

De woordvoerder herhaalde dat het IMF geen gesprekken voert met Spanje over steun.

''Het is aan Madrid om te bepalen of ze bij de Europese Unie aankloppen om geld voor hun economische doelstellingen.''

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Dit is de goudgrafiek die u moet volgen!

De markten kijken altijd naar de prijs van goud in dollar. Dat is terecht want de wereldreservemunt is tot nader order de Amerikaanse dollar.

Maar voor ons, personen die in de eurozone leven, is vooral de prijs van goud in euro van belang. En we hebben goed nieuws voor u: de prijs van goud in euro zit op recordjacht!

Nog enkele euro’s en we zijn getuige van een nieuw record voor de goudprijs…

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

EU-lidstaten willen extra top over begroting

De landen van de Europese Unie willen een aparte top van regeringsleiders over de meerjarenbegroting van de EU.

Die wens spraken de lidstaten uit tijdens een informeel treffen in Nicosia, zo bevestigde een woordvoerder van Cyprus, dat dit halfjaar voorzitter is van de EU, berichtgeving van het Duitse persbureau DPA.