Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40691 tot 40695
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Wordt de Zwitserse vloer verhoogd?

Valutahandelaren kunnen zich het nog goed herinneren. Afgelopen woensdag was het precies een jaar geleden dat de SNB, de Zwitserse Centrale Bank, besloot dat de Zwitserse Franc teveel in waarde steeg en besloot hier een einde aan te maken. Begin September 2011 was er zelfs sprake van pariteit tussen de euro en de franc. Om de export te ondersteunen is destijds besloten om een expliciete “vloer” te benoemen van €1/CHF1,20, waarbij de koers wel boven maar niet onder deze vloer mag komen. Ondanks dat de vloer altijd stand heeft gehouden komen er steeds meer geluiden dat deze vloer wel eens op korte termijn verhoogd kan worden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Apple al meer waard dan 4 Eurolanden samen!

Maar hoe belangrijk is Apple voor die beurs van Wall Street? Heel belangrijk, zo blijkt. De beurskapitalisatie van Apple is niet alleen met voorsprong de grootste op Wall Street, maar ze overtreft op haar eentje die van Portugal, Ierland, Spanje en Griekenland samen.

De aandelen Apple zijn samen ook meer waard dan de beschikbare aandelen uit de MSCI China index. Het zou echter de waarheid geweld aandoen wanneer we stellen dat Apple op zijn eentje meer waard is dan alle aandelen die op de Chinese beurs worden verhandeld.

Het bedrijf met 63.300 werknemers – op basis van de beurswaarde is elke werknemer 10 miljoen dollar waard – is namelijk nog niet zoveel waard als de volledige Chinese beurs, maar komt toch aardig in de buurt. Apple heeft meer dan de helft van de beurswaarde van alle A-aandelen, die aandelen waar alleen buitenlanders in kunnen investeren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

'ECB-toezicht uiteindelijk over alle banken'

De Europese Centrale Bank (ECB) zal vanaf 2014 formeel toezicht houden op alle banken in de eurozone. Het toezicht zal in de loop van het komende jaar worden ingevoerd en steeds uitgebreid worden totdat alle banken onder de supervisie van de ECB vallen. Dat staat volgens de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore in een conceptversie van de voorstellen die de Europese Commissie gaat doen over het bankentoezicht.

,,De gezondheid van de grote banken is essentieel voor de stabiliteit van het financiële systeem. Maar ervaring wijst uit dat ook de kleinere banken een bedreiging voor de stabiliteit kunnen vormen'', aldus de versie.

Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Wall Street juicht om ECB en banengroei

Beleggers op Wall Street reageerden donderdag enthousiast op het nieuwe programma voor het opkopen van staatsobligaties van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook een flinke banengroei in de private sector viel in goede aarde.

De Dow-Jonesindex noteerde ruim een half uur voor het slot 1,7 procent hoger op 13.263,87 punten. De brede S&P 500 klom 1,9 procent tot 1429,35 punten en technologiebeurs Nasdaq won 2 procent tot 3131,82 punten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Italiaanse obligatieveiling eerste echt test ECB-maatregelen

Italie is de eerste financieel geplaagde lidstaat van de eurozone die de impact van het donderdag aangekondigde pakket nieuwe maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) zal testen, met de voor volgende week donderdag geplande obligatieveiling.

ECB-president Mario Draghi maakte donderdag de details bekend van een nieuw obligatie-inkoopprogramma door middel van rechtstreekse monetaire transacties (OMT), ofwel de opkoop van staatsobligaties met een looptijd van e e n tot drie jaar van landen die internationale steun aanvragen en zich houden aan bezuinigingen.