EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
30
kliks
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40691 tot 40695
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

Druk door zorgkosten hoger dan elders

De totale hoeveelheid geld dat de zorg kost, is in tien jaar tijd met 71,4 procent gestegen.

De totale hoeveelheid geld dat de zorg kost, is in tien jaar tijd met 71,4 procent gestegen.

Daardoor geeft Nederland 11,9 procent van het bruto binnen product (bbp) uit aan de gezondheidszorg en 14,9 procent aan de totale zorg.

Een percentage dat internationaal tot de absolute top gerekend mag worden, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de OESO.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

Wall Street overwegend lager

In New York noteerden de Amerikaanse beurzen woensdag halverwege de handelsdag overwegend lager. De toenemende bezorgdheid over Spanje en Griekenland, waardoor de Europese beurzen hun sterkste verliezen in twee maanden tijd leden, zorgde voor terughoudendheid.

De Dow-Jonesindex noteerde vlak op 13.453 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1438 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 3100 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

'Italië heeft noodsteun niet nodig'

Italië heeft geen noodsteun nodig van de Europese Unie. Dat zei de Italiaanse minister van Financiën Vittorio Grilli woensdag na afloop van een gesprek met het hoofd van de Duitse Bundesbank, Jens Weidmann.

''Italië is heel goed bezig met hervormen van de economie zonder dat extra hulp van buiten nodig is'', zei Grilli. Ook Weidmann prees de ''ambitieuze'' hervormingsplannen van de Italianen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

Onrust rond Spanje houdt aan

  De druk van de financiële markten op Spanje is verder opgelopen. Het land ziet zijn economie door alle bezuinigingen steeds verder wegglijden, maar houdt noodsteun nog af.

  De druk van de financiële markten op Spanje is verder opgelopen. Het land ziet zijn economie door alle bezuinigingen steeds verder wegglijden, maar houdt noodsteun nog af.

Premier Mariano Rajoy liet aan The Wall Street Journal weten dat Spanje zeker Europese steun zal vragen als de rente op Spaanse leningen ,,te lang, te hoog" blijft. Hij gaf echter niet aan welke grens hij daarbij hanteert. Dit stelde beleggers niet gerust. Zij deden hun Spaanse obligaties van de hand, waardoor de rente op Spaanse 10-jaarsleningen weer door de grens van 6 procent brak.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: woensdag 26 september 2012

Waarom Merkel zich plots achter Draghi's reddingsplan schaarde...

The Council of EuropeDuitsland is voor 108 miljard euro blootgesteld aan Spanje, waarvan 35 miljard aan het Spaanse bankstelsel dat nu op de rand van een bailoutaanvraag staat. Vrijdag kondigt Spanje aan hoeveel nieuw kapitaal de banken nodig hebben. Volgens de WSJ zal die aankondiging ook grote gevolgen hebben voor de Duitsers.

De kredietbeoordelaar Moody’s veranderde recentelijk het vooruitzicht voor Duitsland van ‘stabiel’ naar ‘negatief’ als gevolg van de hoge blootstelling van de Duitse banken aan crisislanden als Italië en Spanje. Moody’s waarschuwt ook dat de hoge risico’s kunnen leiden tot het verlies van de AAA-rating.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs