Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40696 tot 40700
Bron: elsevier.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Bedankt voor de stijgende inflatie, ECB!

Gek eigenlijk: de Europese Centrale Bank (ECB) zet onder leiding van Mario Draghi de geldkraan voor Spanje en Italië open, en heel Europa lijkt er achter te staan

Dat geldt niet alleen voor de naar hulp snakkende zuiderlingen, maar ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel – vorig jaar nog verklaard tegenstander van grootscheeps ECB-ingrijpen – en president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. Knot verklaarde in juli tegenover Elsevier nog dat de ECB wat hem betreft geen staatsobligaties van noodlijdende landen meer koopt.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

'Steunvraag Spanje volgende week'

Spanje zal volgend weekend een steunverzoek indienen bij de Europese Unie. Dat verwacht zakenbank Goldman Sachs.

Nu de Europese Centrale Bank zijn plannen bekend heeft gemaakt voor het opkopen van staatsleningen, is de weg vrij voor Spanje om officieel om hulp te vragen, stelt de zakenbank in een rapport. De bijeenkomst van de Europese ministers van Financiën van eind volgende week is een logisch moment daarvoor.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

'Geen steunaankopen zonder hervormingen'

De Europese Centrale Bank (ECB) zal alleen leningen van eurolanden opkopen als daar ''harde hervormingen'' tegenover staan.

Dat heeft de Duitse ECB-bestuurder Jörg Asmussen vrijdag nog maar eens benadrukt.

Met name in Duitsland leeft de angst dat het opkoopprogramma dat de ECB donderdag aankondigde de directe noodzaak wegneemt voor sommige regeringen om broodnodige bezuinigingen door te voeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Nouriel Roubini: "QE3 komt er zeker aan"

Nouriel Roubini was vanmorgen te gast op CNBC Europe. Alhoewel de economie in de VS in de recente kwartalen redelijk presteerde, blijft Roubini somber voor de rest van het jaar.

Een groei van 2 procent zal niet meer behaald, waardoor de creatie van nieuwe banen ook heel bescheiden zal blijven. Hierdoor zal er amper iets veranderen aan de hoge werkloosheid in de VS.

Een koppige werkloosheid boven 8 procent, een fiscale afgrond en een lage economische groei zullen ervoor zorgen dat de Fed QE3 zal lanceren, wellicht niet in september maar in december, na de presidentsverkiezingen.

Dit is voor het eerst in lange tijd dat Nouriel Roubini zich expliciet uitspreekt over een nieuwe ronde aan QE.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Hypocriete discussie over de banksector

De voorbije dagen is er een nieuwe discussie over de toekomst van de banksector losgebarsten.

Premier Di Rupo gaf het startschot door te stellen dat het eindelijk eens tijd wordt om banken te splitsen zodat er niet langer met spaargeld gespeculeerd kan worden.

Het is de eerst keer sinds hij premier is dat ik het voor 100% met hem eens ben.

Hij zwakte echter meteen zijn eigen voorstel af door te stellen dat alshet niet lukt om de banken te splitsen, ze op zijn minst een boete moeten betalen als ze speculeren met spaargeld.

Kijk of ik dat goed begrijp. Als een bank speculeert met spaargeld en er uiteindelijk aan ten onder gaat, moeten ze een boete betalen?