Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 40696 tot 40700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Dit is de goudgrafiek die u moet volgen!

De markten kijken altijd naar de prijs van goud in dollar. Dat is terecht want de wereldreservemunt is tot nader order de Amerikaanse dollar.

Maar voor ons, personen die in de eurozone leven, is vooral de prijs van goud in euro van belang. En we hebben goed nieuws voor u: de prijs van goud in euro zit op recordjacht!

Nog enkele euro’s en we zijn getuige van een nieuw record voor de goudprijs…

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

EU-lidstaten willen extra top over begroting

De landen van de Europese Unie willen een aparte top van regeringsleiders over de meerjarenbegroting van de EU.

Die wens spraken de lidstaten uit tijdens een informeel treffen in Nicosia, zo bevestigde een woordvoerder van Cyprus, dat dit halfjaar voorzitter is van de EU, berichtgeving van het Duitse persbureau DPA.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Beurzen achteruit in afwachtende handel

De Europese beurzen gingen donderdag achteruit in een afwachtende handelssessie. Een daling van het vertrouwen in eurozone zorgde voor verkoopdruk. Veel beleggers bleven echter langs de zijlijn in afwachting van de toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke op vrijdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,3 procent lager op 329,04 punten. De MidKap-index daalde 0,5 procent tot 501,12 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tussen 0,2 en 0,8 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,6 procent in de min.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Wall Street begint met verlies

In New York zijn de Amerikaanse beurzen donderdag met verliezen begonnen. Beleggers wachten in spanning op de speech van Fed-voorzitter Ben Bernanke op vrijdag. Het blijft onzeker of Bernanke een derde steunronde zal aankondigen of voorlopig zijn kruit droog zal houden.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 13.036 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1402 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte ook 0,5 procent tot 3065 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

3 Antwoorden nodig om Griekenland-crisis op te lossen

Vooral de kleine punten liggen aartsmoeilijk

Ondanks de grote complexiteit van de problemen waar Griekenland mee worstelt komt alles in essentie neer op 3 vragen waar een antwoord op moet worden geformuleerd. Kan het land economisch weer groeien? Hoe groot zijn de schulden? Zal de groei voldoende zijn om de schulden te kunnen aflossen?

Het lijken 3 gemakkelijke vragen, in zoverre dat we ons kunnen afvragen hoe het mogelijk is dat er nog altijd geen antwoord op die vragen werd geformuleerd. De 3 antwoorden zijn eigenlijk simpel maar ook aartsmoeilijk: de vragen zijn gelardeerd met allerlei pikante details en het zijn precies die details die de zaak zo ingewikkeld maken.