EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
54
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
31
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40711 tot 40715 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

392 ton in de bodem van Tsjechië, een europese goudmijn!

De Tsjechische organisatie die gaat over de edelmetalen heeft aangegeven dat het land na 38 jaar weer mijn activiteiten gaat toelaten in het land. Vier grote organisaties hebben zich ingeschreven om weer goud op te gaan graven uit de bodem. Er zijn twee belangrijke redenen om weer te gaan beginnen met de goudmijnen: Het levert grote financiele voordelen op en het schept een hoop werkgelegenheid.

Volgens deskundige zit er in de bodem van Tsjechië maar liefst 392 ton goud. Dit terwijl het land maar een jaarlijkse vraag naar goud heeft van 5 ton. Wanneer het land besluit een groot deel van het goud te verkopen aan het buitenland, kan er veel economisch voordeel worden behaald. Met de huidige goudkoers van 1737 dollar per troy ounce is de totale hoeveelheid goud die in de bodem zit maar liefst 21.891.584.700 dollar waard, of anders gezegt: Het land zit op een goudkoers van bijna 22 miljard dollar!

Lees verder op goudbubbel.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Verdeeldheid bankenunie kan leiden tot lagere ratings - Moody's

De voorgestelde Europese bankenunie kan zorgen voor een hogere kredietwaardigheid van zwakkere landen in de eurozone, maar "dissonantie" tussen de regeringsleiders over de plannen zullen in plaats daarvan wegen op de ratings, zegt Moody's Investors Service maandag.

De leiders van de landen in de Europese Unie (EU) bereikten vrijdag overeenstemming om volgend jaar e e n toezichthouder op de bankensector op de rails te zetten, een stap die de weg zou bereiden voor het Europese noodfonds, Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), om direct kapitaal in de banken in de eurozone te injecteren.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Druk op Europa zal gaan toenemen

De conclusie van kredietbeoordelaar Fitch was simpel na de Europese top van afgelopen donderdag; Er zijn wederom geen knopen doorgehakt tijdens de bijeenkomst van de regeringsleiders van de Europese Unie en daarom zal er tijdens de volgende top in december dus écht wat moeten gaan gebeuren. Geen groot nieuws uit Brussel dus, maar meer van hetzelfde, zoals we inmiddels wel gewend zijn. Pas als de druk door de financiële markten op de ketel wordt gezet, komen de bewindslieden opeens met 'oplossingen'. Het is dus anders zoals Rutte in onderstaande video zegt. Het zijn niet de landen, maar de financiële markten die de macht hebben om beslissingen af te dwingen.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Tekorten Griekenland en Spanje nog groter

Weet u nog? Vorige week wist president Hollande met de nodige bravoure en de blik van een staatsman te melden dat de crisis nu toch voorbij was. De nieuwste cijfers uit Griekenland en Spanje laten echter heel wat anders zien. Bij de Grieken viel het tekort nog hoger uit dan de toch al verwachte zorgelijke cijfers. Het begrotingstekort kwam uit op 9,4% van het BBP en de staatschuld op 170,6%. Geprognotiseerd waren 9,1% en 165,3%. Onze vrienden in Spanje tonen als begrotingstekort nu 9,4%, terwijl men was uitgegaan van 8,5%.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Noorse vastgoedmarkt dreigt te kapseizen

Noorwegen, dat er voor heeft gekozen om buiten de E.U. en de Eurozone te blijven, geldt als een stabiele economie met een gezonde vastgoedmarkt. Schijn zou echter bedriegen, in Noorwegen dreigt een vastgoedcrisis van dezelfde omvang als die in Spanje of Ierland.

Dat lazen we alleszins in een rapport opgesteld door Bank of New York Mellon (BNY). De economen van de Amerikaanse bank wijzen er op dat de vastgoedprijzen in Noorwegen sinds 2006 met ongeveer 30 % zijn gestegen, een stijgingspercentage dat toch wel indrukwekkend mag worden genoemd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs