EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
40
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
36
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
34
kliks
31
kliks
22
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40726 tot 40730 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Amerikaanse klaagt 12 banken aan

Annie Bell Adams, een gepensioneerde vrouw uit de Verenigde Staten, is de initiatiefneemster van een zogeheten class action-proces tegen twaalf grote banken. De klagers verwijten de banken te hoge rentes berekend te hebben als gevolg van de fraude met het Libor-systeem.

Lees verder op hetkanwel.net
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Troika breekt overleg Griekenland af en Soros komt met oplossing

[...]

Zoals u weet heerst er sinds 2009  een  crisis in Griekenland. Het land kampt met een groot begrotingstekort en een dito staatsschuld. De overige eurolanden en het IMF moesten Griekenland te hulp schieten. Door middel van zware bezuinigingen en hervormingen moeten de Grieken orde op zaken stellen. Dit lukte nog steeds niet en uit angst voor een domino effect ( Spanje, Italië ) stellen de Europse leiders een beslissing om Griekenland ( tijdelijk ) uit de Euro zone te verwijderen steeds uit.

Na  aantreden van een nieuwe Griekse regering in oktober 2009 onthulde de minister van Financiën, Giorgos Papaconstantinou, dat zijn voorgangers stelselmatig valse cijfers over het Griekse begrotingstekort hadden gepresenteerd. De  voorgaande regeringen speelden  mooi weer, maar  de nieuw aangetreden socialistische PASOK-regering  gaf openheid van zaken: het begrotingstekort van Griekenland zou in 2009 12,7 procent hebben bedragen, i.p.v. 3,7 procent, zoals tot dan toe werd aangenomen. Cijfers die Eurostat  in november 2010 publiceerde, lieten zelfs zien dat het begrotingstekort over 2009 nog hoger was, namelijk 15,6 procent.

Maar er daagt  ”hulp”, want de puissant rijke Amerikaanse investeerder George Soros ( ja, inderdaad de voormalige werkgever van Mabel Wisse Smit die  in haar zoektocht naar rijke en meer invloedrijke mannen bij Soros in dienst trad ) stelt voor dat Duitsland uit de eurozone moet treden, waarna het probleem zich vanzelf oplost. Klinkt vreemd , maar er zit een kern van waarheid in zijn betoog. Immers als Duitsland de eurozone verlaat, zullen de armlastige landen op zich zelf aangewezen zijn. Er is immers geen melkkoe meer ( ofschoon de ribben ook bij “die deutsche Kuh “steeds meer zichtbaar worden) , en de hulpbehoevende landen in de eurozone zullen terugkeren naar hun oorspronkelijke inmiddels enorm gedevalueerde muntsoorten of  waarschijnlijker verder gaan met een sterk gedevalueerde euro.. Daarmee kunnen zij zelf trachten hun economie weer nieuw leven in te blazen en Duitsland zal na giga afschrijvingen op o.a. Griekse en Spaanse obligaties ook de draad met  de Deutsche Mark opnieuw op kunnen pakken.

Lees verder op geennieuws.com
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

AEX begint vlak, ASML lager

De Amsterdamse schommelt tussen kleine plussen en minnen. Alleen chipmachinefabrikant ASML krijgt er flink van langs.

De Amsterdamse schommelt tussen kleine plussen en minnen. Alleen chipmachinefabrikant ASML krijgt er flink van langs.

De AEX-index in Amsterdam noteerde na enige minuten handelen 0,1 procent lager op 333,53 punten. De MidKap-index won 0,2 procent tot 532,31 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,1 en 0,2 procent. Londen bleef ongewijzigd.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

Citigroup zet zich schrap voor ‘Raging Bull’

Tobias Levkovich zet zich als strateeg voor Citigroup schrap voor een ‘Raging Bull Market’ volgend jaar. Hij verwacht met andere woorden dat de beurskoersen zullen gaan omhoog spuiten in 2013. Het staat volgens Levkovich als een paal boven water dat de S&P 500 dan een nieuwe piek zal optekenen.

Hij heeft als objectief voor de index 1.615 punten, maar dat objectief kan naargelang van de omstandigheden nog naar boven aangepast worden. Tussen haakjes: de all-time high van de S&P 500 ligt op 1.558 punten, of nog ruim 100 punten boven de stand van vandaag.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 17 oktober 2012

'Werkloosheid loopt op'

Volgens het Economisch Bureau zal de Nederlandse economie in 2012 krimpen en in 2013 stagneren. Dit heeft tot gevolg dat de werkloosheid op zal lopen. Dat komt onder andere door het grotere aantal faillissementen.

Internationaal gezien is de werkloosheid in Nederland erg laag, maar zonder economische groei zal het aantal werklozen wel oplopen. In augustus bedroeg de werkloosheid 6,5 procent. In 2013 zal dit percentage zijn gestegen tot 7,2 procent. De stijging van de werkloosheid is al langer aan de gang. Volgens het Economisch Bureau is deze trend al in 2009 ingezet.

Lees verder op nugeld.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs