Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 40726 tot 40730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Marc Faber: “Het maakt geen fluit uit wat de centrale banken zullen doen”

Precies zoals we hem kennen, Marc Faber met weer een straffe uitspraak, ditmaal op CNBC. Hij geeft aan dat het verder niet zoveel uitmaakt wat de Fed en de ECB zullen doen. De aandelenmarkten hebben het effect al ingerekend.

Faber is vooral overtuigd van het einde van het huidige financiële systeem. En dat klinkt verdacht veel op onze theorie!

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

ECB handhaaft rente op 0,75 procent

Dat is donderdag bekend gemaakt. Het besluit is in overeenstemming met de gemiddelde verwachting van economen, maar beleggers hoopten op een verlaging van het leidende rentetarief.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Bank of England houdt beleid vast

De Bank of England (BoE) ziet nog geen aanleiding zijn monetaire beleid aan te passen. De Britse centrale bank handhaaft de herfinancieringsrente op 0,5 procent en laat het bedrag waarvoor staatspapier wordt opgekocht ter stimulering van de economie in september ongewijzigd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Nog een sterk koopsignaal bij het goud

Ongeveer een jaar geleden bereikte de goudprijs een historische piekkoers op 1.923 dollar per troy ons. Daarna verging het de goudprijs niet meer zo goed. We kregen een correctie, waarna de goudprijs een tijdje ter plaatse bleef trappelen. Sinds enkele weken geeft het goud echter weer tekenen van leven.

Geleidelijk stegen de verhandelde volumes van fysiek goud, waarbij de koers langzaam maar zeker aantrok. Technisch werd een belangrijk koopsignaal gegeven wanneer de goudprijs uit een grote driehoeksformatie brak, formatie die sinds de herfst van vorig jaar werd gevormd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Column Kees de Kort | Economische realiteit? We don't care

De financiële markten maken zich geen seconde druk meer over wat de economische realiteit is. Daar is een enorme kloof ontstaan, zegt Kees de Kort.

"De kloof is zo groot. Ze denken alleen maar: wij denken dat een lage rente goed is, dus dat moet gebeuren."

"Dat smaakje van: hoe meer ECB, hoe beter, wat de financiële markten graag willen, dat hebben we al een paar keer eerder geprobeerd in de wereld."