Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 40736 tot 40740
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Japanse beurs sluit vlak

De beurs in Tokio is donderdag vlak gesloten. Beleggers hielden zich koest in afwachting van de plannen die de Europese Centrale Bank (ECB) naar verwachting later op de dag ontvouwt om de eurocrisis te lijf te gaan. De Nikkei eindigde 0,75 punten hoger op 8680,57 punten.

Het noodlijdende Japanse elektronicaconcern Sharp zakte ruim 4 procent. Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardering van het bedrijf verlaagd naar de zogenoemde rommelstatus. Sharp kampt met een zwakke kaspositie en lijdt forse verliezen. Kredietbureau Standard & Poor's bestempelde de leningen van Sharp vorige week al als 'junk'.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

'AEX opent licht hoger'

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten beginnen. Alle ogen zijn gericht op de cruciale beleidsvergadering van de ECB vandaag.

,,De AEX begint ongeveer 1 punt hoger. De focus van de markt is volledig gericht op de persbijeenkomst van ECB-president Mario Draghi. De grote vraag blijft wat hij gaat doen en vooral hoe hij het gaat doen. Daarnaast krijgen we een stroom aan belangrijke macrocijfers te verwerken. Het wordt al met al een spannende handelsdag", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: Plus500
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Goud doorbreekt $1.700 grens!

Zojuist heeft goud de kaap van $1.700 per troy ounce aangetikt en doorbroken! De marktomstandigheden zijn momenteel zeer gunstig voor edelmetalen – hetzij goud, zilver maar bovenal platina! Het standpunt van de Fed heeft een zeer positieve uitwerking gehad de afgelopen weken - maar vooral op de toekomst zal dit zijn uitwerking tonen op de veiligste investeringen zoals edelmetaal. Vanmiddag kan de ECB daar een schepje bovenop doen. De markt heeft grote verwachtingen. Een verlaging van het rente tarief en het op grote schaal opkopen van staatsobligaties behoren tot deze verwachtingen.

Deze periode, vandaag in het bijzonder, is het een uitstekend moment om op de edelmetalen trein te stappen en uw posities in te nemen. Dit kan eenvoudig met Plus500.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Markt rekent op rentestap en stimulans ECB

De financiële markt rekent erop dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag de rente met 25 basispunten verlaagt naar 0,5 procent, het laagste niveau ooit. Ook gaan marktkenners ervan uit dat de ECB nieuwe steunmaatregelen aankondigt, zoals een hervatting van het opkopen van Italiaanse en Spaanse staatsobligaties.

ECB-president Mario Draghi heeft die verwachting zelf geschapen door in augustus te zeggen er alles aan te zullen doen om de euro te redden. Het plan om staatsobligaties op te kopen, stuit echter op fel verzet van de Duitse centrale bank. Topman Jens Weidmann en de Duitse minister van Economische Zaken Philipp Rösler zien het opkoopprogramma als een drug waaraan overheden verslaafd dreigen te raken.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit vrijwel vlak

Wall Street is woensdag vrijwel vlak gesloten, waarbij beleggers tegenvallende Europese macro-data en een winstwaarschuwing van FedEx afwogen ten opzichte van de hoop op een versoepeling van het monetaire beleid van centrale banken wereldwijd.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% hoger op 13.047,48 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,1% tot 1.403,44 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,2% afstond tot 3.069,27 punten.