Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 40741 tot 40745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Sombere beleggers, hogere beurskoersen

Het blijft een van de grote raadsels in de markt. Beleggers zijn uitermate somber, ondanks al het beursgeweld.

De nieuwste meting van AAII liet zelfs een daling van het percentage bulls (33%) zien. Dit terwijl de S&P 500 steeds hoger kruipt. In normale marktomstandigheden zouden beleggers uitgesproken positief moeten zijn.

We hebben een sterk vermoeden dat beleggers zo pessimistisch zijn omdat ze de hele rit omhoog gemist hebben en momenteel aan de zijlijn zitten te piekeren over het juiste moment om terug in te stappen. Dat gaat natuurlijk wegen op de gemoedsstemming, vooral als de beurzen maar niet willen zakken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

47 miljoen voedselbonnen voor $ 76 miljard

In juni van dit jaar werd een nieuw record opgetekend wat betreft voedselbonnen in Amerika. Bijna 47 miljoen Amerikanen waren afhankelijk van deze voedselbonnen, dat is 15 % van de bevolking. Jaarlijkse kostprijs bedraagt momenteel $ 76 miljard hetgeen dubbel zoveel is als 4 jaar geleden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

GATA's Bill Murphy bespreekt JP Morgan zilvershort en een "run on the bullion bank"

Bill Murphy, voorzitter van GATA, was te gast bij Capital Account om de positie van JP Morgan in de zilvermarkt te bespreken. De gigantische shortpositie op zilver is niet enkel een bedreiging voor de zakenbank, maar voor de totale markt!

Een bron van Bill Murphy verwacht grote leveringsproblemen in de zilvermarkt, en dus bij JP Morgan, want de haaien in de markt liggen klaar om aan te vallen. Het scenario van een ‘run on the bullion bank’ ligt al klaar, aldus de bron.

De huidige prijsstijging van zilver (en goud) zou volgens insiders al te maken hebben met het opkopen van zilver in de markt door JP Morgan om hun shortpositie te coveren. De prijzen van goud en zilver kunnen hierdoor nog dit jaar exploderen, aldus Murphy.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

DJ Draghi draait op de Beursparty

Mario Draghi heeft gedaan wat er van hem werd verwacht: met zijn “outright monetary transactions” of OMT’s wil hij Spanje en Italië meer lucht geven. Het eerste deel van zijn opdracht is alvast geslaagd, de markten reageerden enthousiast op het voornemen om ongelimiteerd bonds met kortere looptijden in te kopen.

De credit default swaps—de kostprijs om de schulden van landen als Spanje en Italië te verzekeren—gingen vanmiddag in duikvlucht. De spread op credit default swaps voor Spanje ging van 451 naar 420, die voor Italië van 397 naar 370, de data zijn afkomstig van Markit.

Het moeilijkste deel van de opdracht moet nog komen, dat bestaat er in om de markten te overtuigen van de efficiëntie van de maatregel. Dat overtuigen kan alleen op wat langere termijn gebeuren. De Europese centrale bank richt zich op het korte gedeelte van de rentecurve, wat het gevaar inhoudt dat de landen uit de periferie zich vooral op korte termijn kunnen herfinancieren.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

ECB zorgt voor rally AEX

Beleggers begonnen voorzichtig maar hoopvol aan de één na laatste beursdag van deze week. Met het oog op het rentebesluit van de ECB (Europese Centrale Bank) begonnen de AEX index en de BEL20 licht hoger en na een half uur noteerden deze beurzen op +0,3% en +0,5%. Voorbeurs kwam het nieuws dat het Spaanse ministerie van financiën Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria en Caixabank gevraagd heeft om aandeelhouder te worden van de ‘bad bank’. De overheid in Spanje moet dit opzetten als één van de voorwaarden om Europese steun van 100 miljard Euro te kunnen ontvangen.