EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40741 tot 40745 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

World Gold Council ziet hogere goudprijs door lage rente en hogere inflatie

De World Gold Council (WGC) heeft haar rapport over het derde kwartaal van dit jaar vrijgegeven. In dit rapport blikt de WGC terug op de ontwikkelingen die de afgelopen maanden invloed hebben gehad op de goudprijs. In het derde kwartaal steeg de goudprijs in dollars met 11,1% en in euro’s met 9,6%.

Traditioneel vergelijkt de WGC de ontwikkeling van de goudprijs ook met ontwikkelingen in andere beleggingscategorieën. Als gevolg van het stimulerende beleid van centrale banken ging niet alleen de goudprijs omhoog, maar werden ook aandelen, obligaties én grondstoffen in het derde kwartaal van dit jaar weer iets duurder. Toch deed goud het met een prijsstijging van 11,1% in het derde kwartaal (in dollars) beter dan de index van aandelen wereldwijd (+6,2%) en diverse obligaties wereldwijd (+3,3%).

De WGC heeft ook in kaart gebracht welke gevolgen het beleid van de verschillende centrale banken heeft gehad op de lokale economie. Hieruit blijkt dat de maatregelen van de Fed weinig goeds hebben gedaan voor de waarde van de dollar (US Dollar index omlaag), de maatregelen van de ECB nauwelijks negatief effect hebben gehad op de wisselkoers (EUR/USD), dat de steunaankopen van de Bank of England een boost gaven aan aandelen (FTSE 100), grondstoffen (S&P GSCI) én goud en het beleid van de Bank of Japan nog steeds onvoldoende is gebleken om uit de deflatiespiraal te breken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Gaan centrale banken schulden wegstrepen?

Centrale banken hebben de voorbije jaren behoorlijk wat overheidsobligaties opgekocht.

Centrale banken hebben de voorbije jaren behoorlijk wat overheidsobligaties opgekocht.

We zijn nu zover dat de Amerikaanse centrale bank 10% van de uitstaande schulden in de VS bezit. In Groot-Brittannië is het zo mogelijk nog erger. Zij hebben 25% van de Britse schulden op de balans staan.

De laatste dagen is er dan ook een discussie ontstaan of het niet slim zou zijn om deze obligaties gewoon weg te strepen.

Op die manier verlaag je de uitstaande schulden en stimuleer je de economie.

Het was Adair Turner, door velen gezien als een belangrijke kandidaat om de Britse centraal te gaan leiden, die het idee naar voor schoof.

Laten we eens even kijken naar dit voorstel en de mogelijke gevolgen.

[...]

Lees verder op Aandelen.com
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

IMF gaat schuld 'weg toveren'

One could slash private debt by 100pc of GDP, boost growth, stabilize prices, and dethrone bankers all at the same time. It could be done cleanly and painlessly, by legislative command, far more quickly than anybody imagined.

One could slash private debt by 100pc of GDP, boost growth, stabilize prices, and dethrone bankers all at the same time. It could be done cleanly and painlessly, by legislative command, far more quickly than anybody imagined.

The conjuring trick is to replace our system of private bank-created money -- roughly 97pc of the money supply -- with state-created money. We return to the historical norm, before Charles II placed control of the money supply in private hands with the English Free Coinage Act of 1666.

Specifically, it means an assault on "fractional reserve banking". If lenders are forced to put up 100pc reserve backing for deposits, they lose the exorbitant privilege of creating money out of thin air.

Lees verder op co.uk
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Europese financiële instellingen kopen noodfondsobligaties dankzij gratis geld van de ECB

Dat zal de Duitse krant Bild maandag melden, aldus het Duitse persbureau DPA zondag.

Dat zal de Duitse krant Bild maandag melden, aldus het Duitse persbureau DPA zondag.

Een kwart is gegaan naar Aziatische investeerders en 13 procent naar Britse beleggers. De rest is gekocht door beleggers uit overige landen, waaronder die uit de Verenigde Staten. Het fonds is ingesteld om bij te springen als landen uit de eurozone in de problemen komen.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Het beste beleggingsadvies dat u ooit kreeg van Jesse Livermore

Jesse Livermore was een van de eerste beursgoeroe’s van Wall Street en behoort tot de grootste voorbeelden voor Slim Beleggen. Hij heeft fortuinen verdient tijdens de beurscrashes tussen 1907 en 1929. Hij begon zijn beurscarrière al op zijn 14e en staat bekend als een grote guru bij traders.

Livermore introduceerde de filosofie om goede trades uit te bouwen en verliezende trades te verkopen. Met het boek Reminiscences of a Stock Operator werd hij een waar icoon op Wall Street. Welke lessen heeft Livermore voor ons in petto:

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs