Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4076 tot 4080
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Hoe $3 biljoen acuut toegang krijgt tot de goudmarkt

We staan op de startstreep van zeer krachtige stierenmarkt, wellicht zelfs de grootste stierenmarkt in de geschiedenis voor goud. We hebben het hier niet over een goudmarkt zoals in 1970 toen de goudprijs steeg van $35 naar $800 dollar, of van het afgelopen decennium toen goud een langdurige stijging doormaakte van $250 naar $1.900 dollar. Deze keer zal het compleet anders zijn – groter.

Inderdaad, centrale banken over de hele wereld doen hun best om aan de vraag van hun politieke vrienden tegemoet te komen door het blijven drukken van geld, maar deze factor valt eigenlijk in het niet bij enkele katalysatoren die de goudprijs werkelijk als een raket de lucht in zullen stuwen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Dow Jones koerst naar nieuw record, rentes stijgen fors na speech Trump

De Dow Jones-index op Wall Street is bij opening van de beurs naar een nieuwe recordhoogte gekoerst. Beleggers zijn optimistisch dat het fiscale stimulusplan van Donald Trump de economie ten goede zal komen. Ook gisteren gingen heel wat aandelen al hoger.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Rentes stijgen fors na speech van Trump

De rentes in de VS en in Europa zijn gisteren en vandaag fors gestegen, nadat Donald Trump in een speech na zijn verkiezingszege de nadruk gelegd had op stimuli voor de economie en infrastructuurwerken. De Belgische tienjaarsrente stijgt vandaag omstreeks 16 uur met 17 basispunten tot 0,63 procent, het hoogste niveau sinds eind april. Ook in Frankrijk en Duitsland zijn er rentestijgingen met minstens 10 basispunten. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert 6 basispunten hoger op 2,1 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Bij de keuze voor Donald Trump: Zouden we niet beter het volk ontbinden? En een ander kiezen

‘Trump wordt onaanvaardbaar geacht vanwege zijn extremisme, zijn vulgariteit, zijn machisme en nog veel meer… Datzelfde geldt voor politici als Orban, Le Pen, Kaczynsky en nog vele anderen,’ schrijft  filosofe Chantal Delsol in de Franse krant Le Figaro: ‘Maar de onstuitbare opkomst van alle westerse Trumps toont vooral aan dat de representatieve democratie niet langer werkt. In de meeste westerse landen beleven we een ‘stille oorlog’ tussen de elites en het volk en de wraak van dit volk op de minachting die deze zogenaamde democraten hen voorbehouden.

De intellectuele elites, de media en de machtshebbers hebben geen idee meer wie het volk is dat kiest. En wanneer ze dat volk van naderbij bekijken trekken ze zich vol afschuw terug en willen ze – zoals die bekende dictator – ‘het volk veranderen’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Gebruik ruwe grondstoffen neemt af

De Nederlandse overheid heeft de ambitie om in 2030 de helft minder grondstoffen te gebruiken en in 2050 volledig circulair te zijn. Dit houdt in dat de economie draait op teruggewonnen grondstoffen en er geen 'nieuwe' grondstoffen meer nodig zijn.