Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 4076 tot 4080
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Russisch-Indische economische samenwerking maakt Washington bloednerveus

Rosneft, Ruslands’ grootste olieproducent, gaat de noodlijdende Indische oliemaatschappij Essar overnemen voor 13 miljard USD.

India is zowel economisch als demografisch de grootste groeier ter wereld, en heeft weinig tot geen eigen olievoorraden. Het is dus bijzonder afhankelijk van buitenlandse productie.

Rusland wil die vraag nu verzilveren en haar greep op de Indische markt verstevigen. Voorlopig is die maar een goed procent groot.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Gevaarlijke evolutie: Polen doet liever zaken met suikeroom van IS dan met Rusland

In augustus legde de Poolse kartelwaakhond een bom onder Nord Stream 2. Het consortium dat de pijplijn zou moeten gaan bouwen, zo een dominante positie op de Poolse energiemarkt hebben en op die manier de Poolse energieprijzen opdrijven.

Daarmee dwingt Warschau de Europese Commissie om eindelijk een oordeel te vellen over de wenselijkheid van deze belangrijke pijpleiding tussen Rusland en West-Europa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Nederlandse oliereus geeft Brussel een dikke middenvinger

Het Nederlandse oliebedrijf Shell zal Russisch gas van Gazprom verkopen op nieuwe groeimarkten. Beide bedrijven kwamen deze week tot een akkoord, zo meldt Russische zakenkrant Kommersant.

Bovendien belooft Shell om niet méér te investeren in LNG dan het nu al doet, in landen waar Gazprom pijpleidingen heeft. Dat houdt concreet een niet-concurrentiebeding in op de gasmarkt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 16 oktober 2016

India en Rusland sluiten defensiedeal van miljarden euro's

India en Rusland hebben vandaag een defensieakkoord ter waarde van miljarden euro's ondertekend. In de marge van een top van de BRICS-landen in India, werd een overeenkomst bereikt over de levering van onder andere raketsystemen, helikopters en fregatten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 16 oktober 2016

Wekelijks worden 230 gezinnen uit huurwoning gezet

Elk jaar belanden 12.000 gezinnen - dat zijn er 230 per week - op straat nadat hun huisbaas naar het vredegerecht stapte, vaak omdat ze de huur niet meer (kunnen) betalen. Dat meldt Deredactie.be vandaag.