Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 40761 tot 40765
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

'Hogere opening beurzen'

De Europese beurzen zullen naar verwachting licht hoger openen. Na twee verliesbeurten op rij lijken beleggers weer voorzichtig in de markt te stappen.

De stemming wordt daarbij gesteund door extra steunmaatregelen in Japan.

De Bank of Japan liet woensdag weten de omvang van zijn monetaire stimuleringsprogramma met 10 biljoen yen te vergroten tot 80 biljoen yen (zo'n 778 miljard euro). Het geld wordt gebruikt voor het opkopen van staatsleningen en obligaties. Verder handhaafde de centrale bank het belangrijkste rentetarief op een bandbreedte van 0 tot 0,1 procent. De rente in Japan staat als sinds eind 2008 op dit lage niveau.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

(Staats)Obligatie-Oorlogen? - China vs. Japan

Earlier today we casually wondered whether the US stands to lose more by supporting China or Japan in their escalating diplomatic spat, considering the threat of a US Treasury sell off is certainly not negligible, a dilemma complicated by the fact that as today's TIC data indicated both nations own almost the same amount of US paper, just over $1.1 trillion. In a stunning turn of events, it appears that China has taken our thought experiment a step further and as the Telegraph's Ambrose Evans-Pritchard reports, based on a recommendation by Jin Baisong from the Chinese Academy of International Trade (a branch of the commerce ministry) China is actively considering "using its power as Japan’s biggest creditor with $230bn (£141bn) of bonds to "impose sanctions on Japan in the most effective manner" and bring Tokyo’s festering fiscal crisis to a head." I.e., dump Japan's bonds en masse.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Verruimingsmaatregelen ECB, Fed lossen problemen niet op

De aankondiging van nieuwe monetaire verruimingsmaatregelen door zowel de Europese Centrale Bank (ECB) als de Amerikaanse Federal Reserve mag in de afgelopen week dan voor een flinke rally op de aandelen- en grondstofmarkten hebben gezorgd, de maatregelen lossen de twee grootste problemen voor Europa en de Verenigde Staten; respectievelijk de eurozonecrisis en de fiscal cliff niet op, stellen analisten van Credit Suisse dinsdag in een rapport.

Hoewel het plan van de ECB om obligaties van noodlijdende eurozone-lidstaten op te gaan kopen de financieringskosten op het perifere staatspapier mogelijk omlaag helpen, zal de economie in de muntunie waarschijnlijk in een recessie terecht komen en daar kan de Europese munt niet tegenop.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Goudschat gevonden in huis overleden kluizenaar

Schoonmakers in de Amerikaanse staat Nevada hebben een bijzondere ontdekking gedaan toen ze het huis van een overleden kluizenaar leeghaalden. Hoewel de man maar 200 dollar op zijn bankrekening had, vonden ze in het huis dozen vol goud.

Volgens de Las Vegas Sun leefde Walter Samasko als een kluizenaar. Hij overleed in mei maar zijn lichaam werd pas in juni ontdekt nadat buren hadden geklaagd over de geur.

Toen het huis werd schoongemaakt om verkocht te worden, vonden gemeenteambtenaren goudstaven en munten ter waarde van zeven miljoen dollar, opgeslagen in dozen in de garage. Volgens een ambtenaar ging het om zoveel goud dat ze een kruiwagen nodig hadden om het naar de vrachtwagen te brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Wall Street kiest geen richting: Dow +0,1%

De beleggers op Wall Street kozen dinsdag nauwelijks richting. De uitslag van de graadmeters was miniem. Na de sterke stijgingen van de afgelopen weken, gevoed door maatregelen van de centrale banken, deden de beleggers een stapje terug maar van grote dalingen was geen sprake. ,,Beleggers geloven de belofte van centrale banken om alles te doen om de economie te helpen'', aldus een Amerikaanse analist.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 13.564,64 punten. De S&P 500-index verloor 0,1 procent en eindigde op 1459,32 punten. Technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 3177,80 punten.