Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 40761 tot 40765
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Nauwelijks beweging op Wall Street

Op de Amerikaanse aandelenmarkten viel dinsdag niet veel te beleven. Er werd weinig gehandeld en de belangrijkste graadmeters kwamen dan ook nauwelijks van hun plaats. Wall Street wachtopFed-voorman Ben Bernanke, die later in de week spreekt op een topbijeenkomst van centrale bankiers.

De kopstukken van de Europese Centrale Bank (ECB) zullen bij die top overigens verstek laten gaan. Zij zijn druk met de voorbereidingen voor hun beleidsvergadering volgende week. Van de ECB worden maatregelen tegen de eurocrisis verwacht, terwijl beleggers hopen dat de Fed met stimuleringsmaatregelen komt.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde drie kwartier voor het slot zo goed als vlak op 13.126,55 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1411,48 punten. De technologiegraadmeter Nasdaqklom 0,2 procent tot 3077,61 punten. ,,Het is typisch eind augustus. Iedereen is ervandoor, niemand kan allemaal wat schelen'', aldus een handelaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Frankrijk: G7 vraagt hogere olieproductie

De zeven belangrijkste industrielanden (de G7) doen een oproep aan olie-exporterende landen om de productie te verhogen. Dat heeft de Franse minister van Financiƫn Pierre Moscovici dinsdag gezegd tegen de televisiezender TF1.

De hogere productie moet tegenwicht bieden aan de recente stijging van de brandstofprijzen. Die is onder meer het gevolg van de oplopende spanning rond Iran en het Midden-Oosten, en nu ook van de dreiging van de orkaan Isaac in de Golf van Mexico.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Rare Earth Metals en de wereldwijde oorlog om de rijkdommen van morgen

Terzake pakte opnieuw uit met een vlijmscherpe reportage over het internationale krachtenveld dat momenteel speelt omtrent de zogenaamde Rare Earth Metals. Deze zeldzame ertsen vormen belangrijke ingrediƫnten voor de ontwikkeling van onze moderne economie en China heeft de macht over deze niche in de grondstoffenmarkt.

De houdgreep van China zet niet enkel onze toekomst op het spel, ook kan het een zeer kostelijke oorlog gaan worden! We adviseren om te beleggen in de cruciale Rare Earth Metals aandelen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Goud gaat voor twaalfde jaar op rij hoger eindigen

Het ziet er naar uit dat goud voor de twaalfde maal op rij een stijging gaat noteren over het hele jaar gezien. Analisten verwachten dat het edelmetaal rond de 1800 dollar per troy ounce zal gaan eindigen, waarmee goud ongeveer 15% hoger komt te staan dan aan het einde van 2011.

De belangrijkste reden dat analisten verwachten dat de prijs van goud zal gaan oplopen tot 1800 dollar per troy ounce is dat alles erop wijst dat er door Centrale Banken aanvullende steunmaatregelen worden doorgevoerd om de wereldwijde economie op gang te houden. Hierdoor keer het vertrouwen van beleggers in de economische situatie weer terug, waardoor ook metalen zoals goud meer in trek zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

De cyclus van het beleggerssentiment [INFOGRAPHIC]

We kwamen in ons dagelijks onderzoek uit op een interessante infographic die het sentiment van beleggers in beeld brengt naargelang de fase van de investeringscyclus.

Zoals steeds zijn beleggers euforisch als de prijzen hoog zijn, terwijl de markten depressief zijn als prijzen wegzinken.

De massa koopt graag hoog en verkoopt weer laag. Nog maar eens het bewijs dat enkel contrair beleggen loont!