Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 40801 tot 40805
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Euro op hoogste punt in 4 maanden

De koers van de euro ten opzichte van de dollar bereikte maandag tijdens de handel even het hoogste niveau in vier maanden tijd. De euro bereikte een niveau van 1,3169 dollar en zakte daarna weer wat terug rond de 1,3145 dollar.

De Europese munt profiteert de afgelopen weken van de aankondiging van nieuwe ECB-maatregelen. De Europese Centrale Bank wil obligaties van zwakke eurolanden onder strenge voorwaarden opkopen. De rentes van probleemlanden Spanje en Italië gingen daarop flink naar beneden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Spaanse rente toch weer boven de 6 procent

De rente op 10-jarige Spaanse staatsleningen is maandag weer boven het op termijn onhoudbare niveau van 6 procent gekomen. Investeerders zijn er nog niet van overtuigd dat Spanje veilig is zolang het geen hulp heeft gevraagd aan de Europese Unie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Na een reeks geruststellende ontwikkelingen in de afgelopen weken was de Spaanse rente juist flink gezakt. Zo kondigde de ECB aan onder strenge voorwaarden weer staatspapier te gaan opkopen en kreeg de Duitse regering van het hoogste gerechtshof toestemming voor deelname aan het permanente noodfonds ESM.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Bill Gross geeft koopadvies voor goud

Bill Gross van ‘s werelds grootste obligatiefonds Pimco ($ 1,8 biljoen aan obligaties in portefeuille) houdt een pleidooi voor goud:

Gross vertelde Bloomberg:

There's a diminished or dying cult of both bonds and stocks from the standpoint of a belief that they can return 10% ….

Gold can’t be reproduced. It could certainly be taken out of the ground in an increasing rate but there’s a limiting amount of gold.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Wall Street houdt adempauze

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag licht lager geopend. Beleggers namen een adempauze na de recente rally, die de New Yorkse graadmeters naar de hoogste niveaus in jaren stuurde.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 13.578 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1463 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,1 procent tot 3179 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Er is acuut implosiegevaar.

Er is acuut implosiegevaar. Als de zaak inderdaad ten onder gaat, dan zal ook de armoede in Nederland oprukken, niet in de laatste plaats bij de midden- en hogere inkomens.

Door de onverantwoord ruime geldpolitiek van de Amerikaanse Federal Reserve Bank van de afgelopen jaren en de feitelijk nog ruimere en dus nog minder verantwoordelijke geldpolitiek van de Europese Centrale Bank ter bestrijding van de wereldwijde financiële crisis, zijn deze ooit betrouwbare instanties nu op het punt gekomen dat zowel hun geloofwaardigheid als hun onafhankelijkheid in het geding is gekomen. Hun beleid staat op instorten.