Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40806 tot 40810
Bron: onlinedocumentaires.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Het verdwenen pensioengeld

De Nederlandse pensioenfondsen zijn honderden miljarden euro's kwijt geraakt. Dat gaat al ten koste van de pensioenen op dit moment en voor toekomstige gepensioneerden ziet het er nog slechter uit. Maar twintig jaar geleden bulkten de meeste fondsen nog van het geld. Wat is daarmee gebeurd en wie is daarvoor verantwoordelijk? ZEMBLA onderzoekt wat er is mis gegaan met 'het beste pensioenstelsel ter wereld'. Samenstelling & regie: Jos van Dongen; Research: Frans Glissenaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Groei op basis van kredietverstrekking is definitief voorbij

De tijd van superreturns op de financiële markten is voorbij. Dat hebben de meeste beleggers al een tijdje door. Het ziet er bovendien niet naar uit dat die tijd snel gaat terugkeren. Bill Gross van Pacific Investment Management (PIMCO) ziet die tijd niet snel terugkeren.

Het probleem zijn de schulden die overal zijn opgebouwd. We bevinden ons nu in een periode van deleveraging en die kan nog verschillende jaren aanslepen. Wereldwijd heeft iedereen – overheden, particulieren, enzovoort – de consumptie op schulden gebaseerd. Die schulden moeten afbetaald worden, willen of niet. De tijd van groei op basis van kredietverstrekking is duidelijk definitief voorbij.

De conclusie moeten we volgens Bill Gross onder ogen durven zien: de tijd van returns met dubbele cijfers is eveneens achter de rug. De beleggers zullen met veel minder genoegen moeten nemen. Het kan nog lang duren alvorens de rentestand weer normaliseert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Wat is ‘Geld’ en wat is ‘welvaart’?

Heeft u zich ooit afgevraagd wat geld eigenlijk is? U merkt wel dat vele mensen een duidelijke mening hebben over wat geld is, maar wie heeft er gelijk? Zijn munten echt geld? Of is iets pas geld als de overheid verklaart dat het zo is? Of bepaalt de markt wat geld is? Is zilver ook geld? Of Amerikaanse staatsobligaties? Is ‘echt geld’ alleen de basis geldhoeveelheid? Of is het ook alle krediet, dat zijn waarde ontleent aan die basis geldhoeveelheid? Moet geld tastbaar zijn zoals een munt, of kan het ook een digitaal getal in de computer zijn?

Is geld alleen het ‘medium voor het uitwisselen van goederen’ en een meeteenheid, of is het ook een referentiepunt voor ‘waarde’? Moet een referentiepunt voor waarde ook dienen als medium voor het uitwisselen van goederen? Of juist niet? Is ons huidige geld ook geschikt als oppotmiddel, een middel om waarde (koopkracht) in op te sparen? En zo ja, voor hoe lang? Zoveel vragen, die bijna nooit worden gesteld en waarvan het antwoord ook niet voor de hand ligt. Tijd om daar verandering in aan te brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Speculatie op ECB-plan drukt Spaanse rente

De rentes op Spaans en Italiaans staatspapier zijn woensdag gedaald door speculaties op een omvangrijk programma van steunaankopen dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag zou willen ontvouwen. Persbureau Bloomberg berichtte daarover op basis van anonieme bronnen bij de ECB.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Bankroet in Spanje

You've seen Spanish youth unemployment rates soaring; been brow-beaten with data on the dramatic rise and acceleration of Spanish bank non-performing loans; and the rate of Spanish capital outflows chart is now ubiquitous; but where there is pain, there is also pleasure. As we are always looking on the bright-side and trying to find a silver-lining, Michael Cembalest provides just such a chart. To wit, the unprecedented surge in corporate bankruptcies in Spain; without question, a boon for the bankruptcy-lawyer industry and perhaps just the economic boost the country needs. Tongue-out-of-cheek, this is just a disastrous chart of reality on the ground.