Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 40811 tot 40815
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Olieprijs lager, benzine hoger, storm Isaac op komst

De olieprijs is maandag lager gesloten, terwijl de benzineprijs juist opliep. Ondertussen staken raffinaderijen aan de kust van de Golf van Mexico hun activiteiten in voorbereiding op de tropische storm Isaac. Handelaren in brandstof zetten zich schrap voor mogelijke op benzine tekorten.

De storm zal naar verwachting toenemen in kracht terwijl deze zich door de Golf beweegt en richting de kusten van Louisiana en Mississippi gaat. In deze regio is 19% van de raffinagecapaciteit van de Verenigde Staten gevestigd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Europeanen zijn voor alles bang... een mentaliteit die catastrofale gevolgen heeft

Met een aan waanzin grenzende reguleringsdrang en in naam van de bescherming van de burger begraven zowel linkse als rechtse politici Europa stilaan maar zeker op het kerkhof van de industrie,  schrijft Claude Allegre, voormalig Frans minister van Onderwijs in de regering van Lionel Jospin (1997 - 2000) in het Franse weekblad Le Point (betaalde toegang). Deze desindustrialisering bedreigt niet enkel Frankrijk, maar gans Europa, Duitsland inbegrepen, aldus deze Franse socialist, die tevens geochemicus is.

Om aan de te strikte Europese wetgeving te ontsnappen is de staalindustrie naar India vertrokken, de elektronica naar Japan en Korea, terwijl de auto-industrie globaal is gegaan en de farma-industrie zich grotendeels in de VS vestigt. Wat overblijft? De luxesector, landbouw, spoorwegbouw, wat luchtvaartindustrie en wat kernenergie, maar ook deze sectoren worden kwetsbaar.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

De "laag volume" stierenmarkt

De beren hebben van alles en nog wat aan te merken op de huidige stierenmarkt. Niet enkel waren de fundamenten op lucht gebaseerd, ook waren de onderliggende winsten niet realistisch. Het heeft allemaal weinig zoden aan de dijk gezet, gezien de onophoudelijke beursstijging.

Een ander punt van kritiek was dat de beursrally gestoeld was op een steeds lager volumes, waardoor de stijging ondragelijk zou worden. In theorie klinkt ook dat argument geweldig, maar in de praktijk ging de beurs enkel maar hoger.

Zoals u kan zien op de bijhorende grafiek van Bespoke zakten het aantal handelsdagen met een uitzonderlijk volume (boven het 50MA) steeds verder weg. Sinds de huidige rally begon op 9 maart 2009, steeg de S&P 500 met 108,5% terwijl het (uitzonderlijke) volume terugviel met 31%!

[afbeelding]

Bron: niburu.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

De 10 minst geliefde bedrijven in de VS

Er zijn veel verschillende redenen te noemen waarom grote corporaties niet geliefd zijn bij klanten, medewerkers, aandeelhouders en belastingbetalers.

24/7 Wall St. nam een groot aantal corporaties onder de loep en stelde een top 10 samen van minst geliefde bedrijven.

Het onderzoeksbureau keek naast klanttevredenheid, klantenservice en de prijs van producten en diensten ook naar factoren als omzet, winstverwachting en productontwikkeling en -kwaliteit.

De 10 meest gehate bedrijven van 2011 zijn, in willekeurige volgorde:

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Ook Wall Street wacht op centrale banken

Beleggers op Wall Street besloten, evenals hun collega's eerder op de dag in Europa, te wachten op signalen dat centrale banken gaan ingrijpen om de kwakkelende economie aan te jagen. De graadmeters boekten kleine winsten dankzij overnamenieuws.

Halverwege de handelsdag in New York stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 13.164,67 punten. De S&P 500-index ging 0,3 procent voooruit tot 1415,01 punten en Nasdaq koerste 0,3 procent hoger op 3079,95 punten.