Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40816 tot 40820
Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Beurzen tonen weinig beweging

De Europese beurzen schommelden woensdag rond de slotstanden van een dag eerder. De stemming werd daarbij gedrukt door een verdere krimp van de dienstensector in de eurozone. Ook wacht de markt in spanning op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

,,De beurzen laten weinig beweging zien en de omzetten zijn laag. In het aandeel ING wordt wel aardig gehandeld na de aankondiging van de verkoop van een belang in een Amerikaanse bank. Voor de rest is het wachten op de plannen van de ECB", aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Aanvullend pensioen politici goudgerand

Politici blijven buiten schot bij de forse pensioenkortingen die volgend jaar dreigen voor miljoenen Nederlanders.

De aanvullende pensioenregeling voor politici blijkt goudgerand. Een advies uit 2006 om deze aan te passen, is lange tijd in de la blijven liggen. Dit terwijl ambtenarenpensioen voor grote kortingen staan door economische tegenspoed.

Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

ECB kan donderdag rente weer verlagen

Er wordt voorlopig weinig over gesproken, maar één van de opties is dat de Europese centrale bank op haar vergadering van donderdag zal beslissen om de rente op herfinancieringen wederom te verlagen. Die ‘refinancing rate’ staat nu op nog op 0,75 %, maar kan met een kwart tot zelfs een half procent worden verlaagd.

Door de ‘repo rate’ te verlagen kan de ECB tonen dat het haar menens is met haar inspanningen om het vertrouwen in de Euro opnieuw te herstellen. Of dat zal lukken, moet nog worden afgewacht. We zijn van mening dat de ECB nog meer spierballen moet laten zien.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

'ECB wil ongelimiteerd obligaties op kunnen kopen'

Door geen grenzen te stellen aan de hoeveelheid aan te kopen schuldpapier, wil de ECB de rentes in toom proberen te houden, waarvoor een aantal landen in de eurozone op dit moment moet lenen.

Om de zorgen weg te nemen over de grote hoeveelheid geld die hierdoor in omloop komt, wil de ECB eenzelfde hoeveelheid geld uit het systeem halen.

De ECB zal zich richten zich op staatsleningen met een looptijd tot 3 jaar. Eerder deze week werd na een vergadering met europarlementariërs al bekend dat de ECB open staat voor hervatting van het aankopen van schuldpapier van de zuidelijke eurolanden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Saudi-Arabië dreigt netto-importeur van olie te worden

Indien de huidige trends zich verder doorzetten, dreigt Saudi-Arabië tegen het einde van het volgende decennium een netto-importeur van olie geworden te zijn. Dat is de conclusie van een rapport van Citigroup. Nochtans is Saudi-Arabië de grootste exporteur van ruwe petroleum ter wereld, maar het koninkrijk kent per hoofd van de bevolking ook de grootste energieconsumptie van alle geïndustrialiseerde landen. Opgemerkt wordt dat Saudi-Arabië op dit ogenblik al zijn volledige productie van natuurlijk gas voor binnenlandse consumptie gebruikt.