Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 40816 tot 40820
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

AEX duikt opnieuw in het rood

Rode borden op de Amsterdamse beurs. Alle fondsen stonden bij opening in het rood.

De AEX-index in Amsterdam noteerde na enige minuten handelen 0,6 procent lager op 330,22 punten. De MidKap-index zakte 0,4 procent tot 504,09 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,6 procent. In Londen, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, daalde de FTSE 100-index 0,1 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Nikkei eindigt in de min

De beurs in Tokio is dinsdag lager gesloten. Beleggers bleven bezorgd over de afnemende economische groei in China. Ook verlaagde de Japanse overheid de groeiverwachtingen voor de Japanse economie vanwege een afzwakking van de export. Het was de eerste neerwaartse bijstelling sinds oktober 2011. De Nikkei eindigde 0,6 procent lager op 9033,29 punten.

De daling werd aangevoerd door de Japanse exportbedrijven. De fabrikant van bouwmachines Komatsu, die veel producten verkoopt in China, zakte 2,1 procent. Branchegenoot Hitachi Construction Machinery verloor ook ruim 2 procent. Het noodlijdende elektronicabedrijf Sharp zette de stijging voort en klom meer dan 9 procent. Het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry bevestigde door te gaan met het plan om een belang te nemen van bijna 10 procent in de Japanse tv-fabrikant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

'Europese beurzen openen lager'

De Europese beurzen zullen dinsdag waarschijnlijk lager openen. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.

De Europese Centrale Bank (ECB) werkt ondertussen aan een nieuw plan voor het opkopen van kortlopende staatsleningen van noodlijdende eurolanden ondanks verzet van de Duitse centrale bank. Beleidsmaker Jürg Asmussen van de ECB probeerde maandag de Bundesbank gerust te stellen met de mededeling dat het nieuwe opkoopprogramma, waarvan de details nog moeten worden afgetimmerd, niet wordt gebruikt om overheden te financieren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Is een nieuwe 'vloedgolf' van kansloze Europese immigranten op komst?

Zuid-Europese landen als Spanje, Portugal, Italië en Griekenland zijn onder invloed van de economische crisis netto emigratielanden geworden. Ook onze regio komt steeds meer in het vizier van werkloze jongeren uit de periferie. Er zijn uiteenlopende meningen over deze trend.

Sinds de crisis de droom van miljoenen jonge mannen en vrouwen verbrijzelde, lopen de voormalige immigratieparadijzen leeg. Tal van werkloze jongeren (waaronder ook de onze) zoeken hun heil in opkomende economieën. Anderzijds komt ook een intra-Europese stroom van Zuid- naar Noord-Europa op gang.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Correctie is nog niet voorbij

De eerste zwarte week candle (na 8 consecutieve witte) is een feit. Het ziet er naar uit dat het niet de laatste is, want de daling van de afgelopen week zorgde ervoor dat de weekgrafieken overal daalden. Het gaat dus iets langer duren met de correctie. In Nederland bleef de CPR positief en het volume bleef laag. In New York daalden de New Highs sterk maar de New Lows stegen niet en dat lijkt positief. Er was daar wel sprake van een Bearish Engulfing. In New York werd de week overigens afgesloten met een sterke dag. Het is mogelijk dat we dat gaan voelen in Amsterdam aanstaande maandag, maar dat zet de negatieve krachten hoogstwaarschijnlijk niet buiten de deur. Wij laten u hieronder de daggrafiek van de AEX Index zien om een en ander in een iets breder perspectief te zetten.