Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40821 tot 40825
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Het decoderen van Amerikaanse werkloosheidscijfers

With the current lackluster economic trends and job outlook, unemployment and salary figures are tossed around left and right; figures can make or break a politician's career. The Non-Farm Payroll report supplies these numbers, and its monthly findings impact global economic performance expectations - but its reporting (as we have been vociferous about) on unemployment rates and job outlook are skewed to paint a falsely healthy picture of the economy. The followng info-graphic sheds more light how the 'official' unemployment figures are much lower than they really are.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Facebook kopen om de "want" button

Het valt moeilijk te ontkennen dat de IPO van Facebook een grote farce is geweest. Over een periode van enkele maanden is de beurskoers gehalveerd, waarbij we gemakshalve maar even vergeten dat het oorspronkelijk de bedoeling was om het aandeel aan 45 dollar per stuk te prijzen.

Vorige week leek de beurskoers onder 18 dollar weg te zakken, wat gisteren dan ook daadwerkelijk gebeurde. Toch lijkt er stilaan een glimpje licht aan de horizon op te duiken. Sommige waarnemers geloven dat de beurskoers van Facebook nu genoeg is afgestraft, de tijd lijkt rijp voor een comeback van de aandelenkoers.

Koopje of geen koopje?

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

De oplossing voor Amerika

 Onzin of onmogelijk?

Vanochtend heb ik een discussie met mijn accountant gehad over hoe in mijn ogen Amerika zich kan onttrekken uit de financiële crisis die zich nu aan het afspelen is. Mijn insteek was, een nieuwe munt creëren, een soort super dollar die de huidige dollar zal vervangen en meerdere economieën zal verenigen.

[...]

Bron: Belegger.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Nico Pantelis: Goudstandaard of fiatgeld?

Er woedt een hevige discussie over een mogelijke terugkeer naar de goudstandaard. We bekijken de voor- en nadelen, en wat de toekomst in petto heeft voor ons geldsysteem.

Deze week eens geen uitgebreide beurscommentaren van ons. U kent inmiddels onze visie. Alhoewel september een woelige beursmaand kan worden, zullen markten uiteindelijk hoger kruipen, waarbij het echte spektakel te vinden zal zijn bij de edelmetalen. Daarvan kreeg u afgelopen vrijdag al een voorproefje (Goud: +2%, Zilver: +4%). Alhoewel we in dezelfde sfeer blijven, gaan we ditmaal de ideologische tour op: willen we terug naar de goudstandaard of niet? Dit onderwerp kan de aandachtige lezer van de financiële pers niet zijn ontgaan. Vele economen, marktspecialisten, politici, beurshandelaars, … lieten in de voorbije weken hun licht schijnen over de goudstandaard.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Juncker aanwezig bij rentevergadering ECB

Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de groep van ministers van Financiƫn van de eurolanden, zal donderdag aanwezig zijn bij de rentevergadering van de Europese Centrale Bank.

Volgens een verklaring zal Juncker dan de analyse van de eurogroep over de economische en financiƫle situatie van de eurozone presenteren aan het ECB-bestuur. In de vergadering moet de ECB beslissen over eventuele nieuwe steunmaatregelen voor de zwakke eurolanden, zoals het opkopen van Spaanse en Italiaanse obligaties.