Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 40826 tot 40830
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Jim Rogers: eurozone betaalt verschrikkelijke prijs

Of de ECB overgaat tot het op grote schaal opkopen van obligaties of niet, voor de crisis in de eurozone wordt uiteindelijk een 'verschrikkelijke prijs' betaald.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Wall Street opent lager

Wall Street zal naar verwachting lager openen. Beleggers hebben groeiende hoop dat de FED donderdag een derde ronde van verruiming van zijn monetaire beleid zal aankondigen.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteren omstreeks 15.00 uur 33 punten lager, de S&P 500 futures verliezen 3,50 punten en de Nasdaq 100 futures dalen 5,75 punten.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

TA: S&P 500 en goud breken uit

De opluchtingsrally na de toespraak van de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi heeft de S&P 500, Dow Jones, Nasdaq en de Eurostoxx op het hoogste niveau in jaren gezet. Ook de goudkoers breekt uit, terwijl de Shanghai composite een fors herstel laat zien.

De breed samengestelde Amerikaanse S&P 500 sloot zelfs op het hoogste niveau sinds begin 2008. Deze week werd de top van maart 2012 doorbroken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Een vergelijking van de beren op de beurs

Er is al veel over gezegd en geschreven. De huidige economische crisis heeft de beurs in een nieuwe diepe berenmarkt geworpen.

Wat aanvankelijk leek op een herhaling van het horrorscenario uit de jaren ’30, heeft inmiddels een heel andere wending gekregen.

Doug Short van dshort.com vergeleek de huidige berenmarkt met de berenmarkten uit het verleden (Grote Depressie, Japan Crash) en zoals u op beide onderstaande grafieken zal zien, is de huidige ‘beer’ bijna klaar om aan z’n winterslaap te beginnen.

In nominale termen…

Na verrekening van inflatie…

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Beurzen wachten op nieuwe stimulans

De Europese beurzen deden maandag een stapje terug. Beleggers wachten op een nieuwe stimulans om de recente opmars voort te kunnen zetten. Daarbij wordt vooral uitgekeken naar de uitspraak van het Duitse grondwettelijk hof over het noodfonds ESM op woensdag en de beleidsvergadering van de Federal Reserve op donderdag.

,,Het is wachten op wat komen gaat. De Nederlandse verkiezingen zijn niet zo boeiend voor de markt, tenzij er een verrassende uitkomst uitrolt. De ogen zijn woensdag vooral gericht op Duitsland, waar het gerechtshof zich uitspreekt over het ESM. Men gaat ervan uit dat het noodfonds wordt goedgekeurd, maar je weet het maar nooit", aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,4 procent lager op 336,17 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent tot 515,10 punten. De beurs in Parijs verloor 0,1 procent. Londen bleef onveranderd en Frankfurt steeg 0,1 procent.