EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40826 tot 40830 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 2 oktober 2012

Tijd voor zilver om te blinken

In de afgelopen jaren stond vooral Goud in de kijker door zijn recordzeges. De tijd lijkt nu rijp voor Zilver om een gooi te doen naar het hoogste podium.

In de afgelopen jaren stond vooral Goud in de kijker door zijn recordzeges. De tijd lijkt nu rijp voor Zilver om een gooi te doen naar het hoogste podium.

We schreven reeds veelvuldig: neem uw maatregelen tegen het ongekende soepele monetaire beleid van de centrale banken. De koopkracht van uw vermogen in fiat valuta verdwijnt als sneeuw voor de zon. De beste bescherming vindt u in vaste active, zoals grondstoffen, aandelen, maar bovenal in Goud en meer nog in Zilver. Deze laatste stond echter nooit in de schijnwerpers. En daar is een goede reden voor. In tegenstelling tot de meeste grondstoffen, wist de prijs van zilver nooit zijn historisch record, gevestid in januari van 1980 (intraday high van 52,5 dollar op CBOT), te overwinnen.

Lees verder op beursduivel.be
Geplaatst op: dinsdag 2 oktober 2012

Als monetair beleid faalt (en geld doodgaat)

De balansen van de belangrijkste centrale banken in de wereld zijn de laatste jaren sterk gegroeid, opgeblazen zoals u wilt. Via het elektronisch creëren van geld (aan de rechterkant van de balans) worden vooral staatsleningen en slechte beleggingen van banken opgekocht (wat op de linkerkant, de activakant, van de balans, komt te staan). 

In onderstaand plaatje wordt de grootte van de balans van de vier belangrijke centrale banken met elkaar vergeleken. Daarbij wordt de balans gerelateerd aan de grootte van de economie (GDP). Opvallend is dat de balans van de ECB het sterkst is opgeblazen en dat de trend hier nog altijd (hard) stijgende is.

Sterker nog, de balans van de ECB is nu relatief groter dan die van Japan, het land dat veel bekritiseerd wordt omdat het een weinig effectief monetair beleid zou voeren. Bernanke heeft ooit gezegd dat de centrale bank van Japan, toen in 1989 de vastgoedzeepbel knapte, te laat en te langzaam ingreep.

Lees verder op beurs.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 oktober 2012

Kwart Nederlanders heeft nog vertrouwen in pensioenstelsel

Een kwart van de Nederlanders heeft vertrouwen in het huidige Nederlandse pensioenstelsel. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van pensioenverzekeraar Zwitserleven. Ruim 63% van de ondervraagde werknemers heeft daarom liever een laag maar gegarandeerd pensioen dan een risicovol pensioen dat hoog kan uitvallen. Oudere werknemers zijn daarbij positiever dan jongeren.

TNS NIPO deed onderzoek onder 1.089 werknemers in loondienst die via hun werkgever pensioen opbouwen.  Van de ondervraagden is nog maar 28% van mening dat Nederland het beste pensioenstelsel van Europa heeft. Een derde vindt ons stelsel eerlijk en 31% is van mening dat zijn of haar pensioen in goede handen is.  

Lees verder op amweb.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 oktober 2012

Column Kees de Kort | Stresstest is waarheidsvinding

De uitkomst van de Spaanse stresstest, afgelopen vrijdag, is het eerste begin van het herstel van vertrouwen, zegt Kees de Kort.

De uitkomst van de Spaanse stresstest, afgelopen vrijdag, is het eerste begin van het herstel van vertrouwen, zegt Kees de Kort.

"Het gaat niet zozeer om die 60 miljard. Of het nu 50, 60 of 70 miljard is, het gaat erom dat Spanje bezig is met het erkennen wat de problemen zijn. Daar begint het mee."

Het is alleen nog even de vraag in hoeverre het echt een stresstest was, en geen relax-test. "Het ging wel over serieuze bedragen. De grote vraag is nu: zijn die bedragen serieus genoeg? Zijn ze creatief met een aantal dingetjes omgegaan? Echt heel geloofwaardig is het ook allemaal weer niet. Er worden een heleboel dingen aangenomen waarvan kenners zeggen: is dat wel zo? Maar het begin van acceptatie is er en dat is ook het begin van het herstelproces", aldus Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 oktober 2012

Moody's: Spaanse banken hebben meer nodig

Volgens kredietbeoordelaar Moody's heeft de Spaanse bancaire sector tussen de €70 en €105 miljard nodig om de balansen op orde te brengen, meldt persbureau Bloomberg. De Spaanse overheid meldde afgelopen vrijdag dat de Spaanse banken een bedrag van €59,3 miljard nodig hebben. ,,Als de financiële markten sceptisch reageren op de uitkomsten van de test, kan dat de podingen van de Spaanse overheid om het vertrouwen in de financiële instellingen te herstellen, ondermijnen'', aldus het rapport.

Moody's meent dat er getwijfeld mag worden aan enkele veronderstellingen in de test. Zo is er bij de Spaanse stresstest uitgegaan van een kernkapitaalratio van 6% in zware economische tijden, terwijl Moody's een ratio hanteert van tussen de 8 en 10%. Zo werd bij de test voor de Ierse bankensector uitgegaan van 9%.

Lees verder op telegraaf.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs