Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 40826 tot 40830
Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

BEL20 en AEX verliezen de winst van maandag

De beurzen beleefden vandaag niet een al te beste dag, zowel de AEX index als de BEL20 begonnen de dag met lagere koersen en richting het einde van de dag werden de verliezen groter. De licht lagere opening was een gevolg van onder andere de Dow Jones index en de Nasdaq die gisteren daalden nadat de beurzen in Europa waren gesloten. Voorbeurs werd het Duitse consumentenvertrouwen bekendgemaakt over de maand september en dit was ongewijzigd ten opzichte van de maand ervoor.

Uit Azië kwam nieuws dat invloed had op de beurzen, de overheid in Japan heeft de verwachtingen voor de groei van de economie in augustus voor de eerste keer in tien maanden verlaagd. Dit nieuws zorgde voor koersdruk op aandelen en dus ook de beurzen in het algemeen. In een maandelijks rapport liet de overheid in Japan weten dat de economie in een gematigd tempo groeit maar dat er wel zwakke ontwikkelingen zijn waargenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

September kan hete beursmaand worden

De zomermaanden zijn op de markten relatief rustig verlopen. De omzetten waren overal aan de lage kant, in Europa en in de Verenigde Staten maar ook in de regio Asia Pacific. Eigenlijk wachten de beleggers op wat komen gaat. Het staat namelijk als een paal boven water dat de Europa-crisis nog altijd niet achter de rug is. September kan daarom een hete maand worden op de markten.

Hoop wisselt in snel tempo af met vrees. Sommigen denken dat de Europese centrale bank voor ons een verrassing in petto heeft, iets waar niemand op had gerekend. Anderen vrezen dan weer dat de overheden machteloos staan tegenover een crisis die steeds andere gedaanten aanneemt.

Vandaag was Catalonië de 3de autonome Spaanse regio die een verzoek om steun indiende. We vrezen dat het daar niet bij zal stoppen, er komen nog meer regio’s in de problemen. De schulden die de overheid in de regio’s heeft gemaakt, hangt als een molensteen rond de nek van Madrid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit 0,9% lager

De Amsterdamse beurs is dinsdag met verlies gesloten, waarbij de markt enigszins wisselend reageerde op de verschillende macrocijfers die het te verwerken kreeg.

De AEX-index sloot dinsdag 0,9% lager op 329,23 punten, de Midkap verloor 0,9% op 501,67 punten en de Smallcap eindigde 0,3% hoger op 373,49 punten.

"Het blijft een lastige markt", zegt handelaar Cees Smit van Today's Beheer, die constateert dat de markt na de vakantieperiode wel weer enigszins op gang aan het komen is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Beurzen lager door zorgen om wereldeconomie

De Europese beurzen deden dinsdag een stap terug. Onder meer een verlaging van de groeiverwachting voor de Japanse economie en een onverwachte, scherpe daling van het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten drukten het sentiment.

Bovendien wachten beleggers de bijeenkomst van centrale bankiers later deze week af. Dinsdag werd bekend dat president Mario Draghi en andere bestuurders van de Europese Centrale Bank (ECB) de top in de VS laten schieten. Zij zijn druk met de voorbereidingen voor de beleidsvergadering van volgende week.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Beurzen doen stap terug

De Europese beurzen deden dinsdag een stap terug. De stemming werd gedrukt door een verlaging van de economische groeiverwachtingen in Japan. Beleggers bleven daarnaast terughoudend in afwachting van de bijeenkomst van centrale bankiers later deze week.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,9 procent lager op 329,40 punten. De MidKap-index zakte 0,8 procent tot 502,12 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tussen 0,1 en 0,7 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex een dik uur na opening 0,1 procent hoger.