Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 40831 tot 40835
Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Groter risico op een crash van de mondiale aandelenmarkten.

De kans op een krach van de mondiale aandelenmarkten is de afgelopen twintig jaar enorm toegenomen, ontdekte Thijs Markwat, onderzoeker bij Robeco. Wat betekent dit voor de belegger?

De kans op een wereldwijde beurskrach is de afgelopen twintig jaar vijftien keer groter geworden. Statistisch gezien betekent dit een crash om de 1,4 jaar, zo blijkt uit het onderzoeksrapport 'Global Stock Market Crash Probabilities' van Thijs Markwat, econometrist en onderzoeker bij Robeco. Hij licht zijn bevindingen toe.

Wat was de meest verrassende ontdekking in uw onderzoek? "Dat de kans op een wereldwijde beurscrash gigantisch is gestegen en dat bovendien sprake is van een aanhoudende toename. Er blijft een stijgende lijn in zitten."

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Duits-Franse werkgroep tegen crisis

Duitsland en Frankrijk gaan nauwer samenwerken bij het voorbereiden van voorstellen om de crisis te bestrijden. De landen richten daarvoor een speciale werkgroep op. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble maandag gezegd bij een bezoek van zijn Franse collega Pierre Moscovici aan Berlijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Onverkochte voorraden gijzelen Chinese economie

Chinese bedrijven kreunen onder onverkochte voorraden, schrijft de New York Times:

‘Bedrijfsleiders die goederen produceren in verschillende sectoren gaande van ventilatiesystemen, zonnepanelen, bedspreien en stalen steunen voor valse plafonds hebben hun verkopen de voorbije maanden zien dalen zonder dat er enig zicht op beterschap is. Sommigen spreken van een omzetdaling van meer da, 50 procent vergeleken met een jaar geleden.'

De problemen zijn het grootst in de autoindustrie en in de bouw, twee sectoren waarin de overheid nochtans regulerend optreedt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Beleggen waar er groei is

Deze ochtend pikten we het bericht op dat ‘President Europa’ van Unilever, Jan Zijderveld, in een interview met de krant Financial Times Deutschland had gezegd dat het concern zich op meer armoede in Europa voorbereid.

Dit is helaas de harde realiteit en ongetwijfeld de waardheid: Europa is langzaam aan het verarmeren.

Dit is eigenlijk niets nieuw, want het is iets dat enkele jaren geleden al zichtbaar werd en zich ook bij ons afspeelt, niet alleen in Griekenland en Spanje. Gelukkig niet op dezelfde schaal, maar toch.

Voor beleggers is dit dan ook al geruime tijd een trend die men niet uit het oog mag verliezen. Zelf bouwden we daarom posities van producenten die zich vooral of uitsluitend richten op Europese consumenten al gedeeltelijk af.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Grieks trojkarapport pas over enkele weken

Het volgende rapport van het team van experts van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds over Griekenland komt op zijn vroegst eind september. Maar het zou ook zo begin oktober kunnen worden. Dat was op te maken uit de woorden van de woordvoerder van eurocommissaris Olli Rehn maandag.