Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40831 tot 40835
Bron: BNR
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Kees de Kort | Roze bril

De Amerikaanse industrie is in augustus voor de derde achtereenvolgende maand gekrompen. "Met een roze bril op je hoofd kan je zeggen dat de Amerikaanse economie een beetje doorsukkelt", zegt BNR's Kees de Kort.

"Maar we moeten ons realiseren dat het inclusief het enorme begrotingstekort van de Amerikaanse regering is en de ongelimiteerde steunmaatregelen van de Fed. En dan toch komen ze niet verder dan een beetje doorsukkelen. Dus optisch is het net iets beter dan Europa, maar het fundament is niet best."

[AUDIO FRAGMENT]

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Goud naar nieuw record tegen het einde van het jaar

Na een jaar in de lappenmand te hebben gelegen, lijkt de tijd rijp voor een nieuwe forse stijging van de goudprijs. Het tijdframe lijkt ook te kloppen indien je de laatste 3 grote correctie van goud met elkaar vergelijkt.

De goudprijs maakte een correctie van 19,2 % tussen 5 september 2011 (High: $ 1.895) en 29 december 2011 (Low: $1.531). Sindsdien is de goudprijs tussen deze band gebleven. (Prijzen Londen PM Fix). Het laagtepunt werd enkele keren getest, maar nooit doorbroken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Dollar-stieren terug op stal

Het ziet er naar uit dat de opwekte bende dollar-beleggers stilaan in de minderheid is geraakt. Dit valt immers af te leiden uit de nieuwste informatie van de futuremarkten.

Tot voor kort zaten we nog met een gigantisch aantal long posities voor de US Dollar ter waarde van 4,6 miljard dollar, maar uit de jongste meting blijkt dat de longs massaal voor de exit hebben gekozen.

Momenteel is er zelfs sprake van een netto short positie op de US Dollar ter waarde van 445 miljoen dollar op de futurebeurs van de CME. Of hoe het sentiment in de markt razendsnel kan keren.

Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Belg gaat ervan uit langer te zullen moeten werken

Belgische werknemers gaan er in het algemeen vanuit dat ze op hun vijfenzestigste met pensioen zullen gaan. Dat blijkt een Europese enquête van de financiële dienstverlener ING Groep. Die leeftijd ligt vijf jaar hoger dan de mediaanleeftijd waarop reeds gepensioneerde Belgen hun loopbaan hebben beëindigd. Beide groepen zeggen echter te vrezen dat de levensstandaard zal dalen tegenover de huidige gepensioneerden. Daarmee maakt de Belgische bevolking zich relatief veel zorgen over een financieel comfortabel pensioen. Enkel in Frankrijk, Italië en Spanje blijkt men zich nog meer zorgen te maken. In landen zoals Roemenië en Turkije heerst meer optimisme over het toekomstige pensioen, maar dat zijn volgens ING Groep dan ook groeimarkten die volop in een economische inhaalfase zitten en hopen op een grotere rijkdom. Toch zegt 68 procent van de Belgen te verwachten dat zijn wettelijk pensioen minstens 60 procent van zijn laatste inkomen zal vertegenwoordigen. (MH)

Bron: demorgen.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Amerikaanse staatsschuld stijgt over 16 biljoen dollar

De staatsschuld van de Verenigde Staten is voor het eerst over de kaap van 16 biljoen dollar gestegen. Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt, zo bericht de Amerikaanse nieuwszender ABC. De nieuwe cijfers komen overeen met een schuld van 51.000 dollar per Amerikaan.