Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 40836 tot 40840
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Gaan de geldsluizen weldra helemaal open?

Volgens de voorzitter van de Federal Reserve van Chicago, Charles Evans, moet de Amerikaanse centrale bank nu maar eens geld beginnen printen en dat blijven doen totdat de werkloosheidsgraad beneden 7% daalt en zolang de inflatie niet boven de 3% stijgt.

Dat is uiteraard het officiële inflatiecijfer, waar al flink wordt aan gesleuteld. De werkelijke inflatie in de VS ligt vrijwel zeker behoorlijk boven dat cijfer. Men speelt dus een beetje vals om te kunnen doen wat men wil.

En het zal wel puur toeval zijn dat net de FED-voorzitter van Chicago die uitspraak doet, terwijl deze stad de thuisbasis is van president Obama en van de futuresbeurs Chicago Mercantile Exchange, waar belangrijke contracten op grondstoffen worden verhandeld. Grondstoffen hebben als reële activa de neiging om in prijs te stijgen wanneer de FED geld print en een bloeiende handel zal de CME geen windeieren leggen.

Alle vorige pogingen om de economie met geld te printen, quantitative easing of QE, op te peppen en de werkloosheid te doen dalen, hebben geleid tot de vorming van bubbels, maar tot een duurzaam herstel van de economie heeft het niet geleid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Pleidooi voor stimulans geeft beurzen impuls

De Europese aandelenbeurzen sloten maandag een rustige handelssessie met winsten af. De verhandelde volumes waren uitzonderlijk laag omdat de grote Londense beurs gesloten was. Charles Evans, president van de Chicago Federal Reserve Bank, gaf de handel nog wel een impuls met zijn pleidooi voor onmiddelijke economische stimulans door het Amerikaanse stelsel van centrale banken.

De AEX-index van meest verhandelde fondsen in Amsterdam sloot 0,8 procent hoger op 332,35 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen ging 0,4 procent vooruit tot 506,00 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs sloten respectievelijk 1,1 en 0,9 procent hoger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Landen uit de Eurozone raken verwikkeld in oeverloze discussies over aanpak crisis

Moet Griekenland al dan niet weer uitstel van executie krijgen? Is een exit, een Griekse uittocht uit de Eurozone, al dan niet wenselijk? De leden van de Europese Monetaire Unie zijn verstrikt geraakt in een oeverloze discussie over de antwoorden op deze vragen.

Zelfs in Duitsland zelf zijn de meningen verdeeld, waarbij de Duitse centrale bank zich steeds meer als een hardliner positioneert. De BuBa, zeg maar Jens Weidmann, ontpopt zich tot een verwoed tegenstander van de inkoop van (Spaanse en Italiaanse) staatsobligaties.

De Duitsers blijken het wel eens te zijn over het uitgangspunt dat Griekenland binnen de eerder afgesproken tijdspanne aan het programma moet houden dat het deficiet binnen aanvaardbare proporties terugdringt. Daar zijn de Oostenrijkers het dan weer niet mee eens, die willen de Grieken wel meer bewegingsruimte geven.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Geen obligatieaankopen ECB

De Europese Centrale Bank is ook vorige week niet actief geweest met het doen van steunaankopen van staatsobligaties. Dat blijkt vanmiddag uit gegevens van de ECB.

De ECB rondde vorige week in het kader van het zogenoemde Securities Markets Programme (SMP) geen aankopen van staatsobligaties af. Het duurt ongeveer drie dagen voordat een aankoop gesettled (afgerond) is. De laatste keer dat de centrale bank steunaankopen meldde, was in maart dit jaar. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

IBM biedt op Kenexa... met een premie van +42%!

Hoezo, er is geen stierenmarkt gaande in technologie?! Deze middag kregen we wederom het bewijs voorgeschoteld dat de huidige koersen in de technologiesector ver beneden de effectieve waarde liggen.

Technologiereus IBM lanceerde een overnamebod op de ‘software-to-service’ HR-specialist Kenexa met een premie van maar liefst +42 procent ten opzichte van de voorgaande slotkoers van KNXA.

Er zit nog veel verborgen waarde in de technologiesector. Meer nog, we zijn ervan overtuigd dat technologie uit zijn de seculaire berenmarkt is ontsnapt en klaar is om aan een nieuwe bull market te beginnen.