Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40836 tot 40840
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Aantal ontmoedigden hoogste sinds 2005

Het aantal mensen dat de hoop heeft opgegeven om nog een baan te vinden door werk te zoeken, is in het tweede kwartaal toegenomen tot 57.000. Dit zijn 14.000 ontmoedigden meer dan een jaar geleden. Alleen begin 2005 lag het aantal ongeveer net zo hoog als in het afgelopen kwartaal. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Dienstensector eurozone krimpt verder

De bedrijvigheid in de dienstensector van de eurozone is in augustus iets sterker gekrompen dan een maand eerder. Dat maakte marktonderzoeker Markit woensdag bekend.

De PMI-index kwam uit op 47,2, tegen 47,9 een maand eerder. Een stand van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp. Het is de zevende maand met krimp van de dienstensector in de eurozone op rij.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Hoe denk ik nu over aandelen?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn visie heb gegeven over de bredere aandelenmarkten. Dat komt waarschijnlijk omdat de aandelenposities in mijn portefeuille zich beperken tot Picanol en JC Penney. Beide aandelen heb ik in de voorbije maanden uitvoerig aan je voorgesteld. Wie kocht, heeft inmiddels meer dan 20% winst.

Wie heeft er ooit gezegd dat gratis tips alleen maar waard zijn wat je ervoor betaalt?

Al ga ik hier ook niet te vroeg de loftrompet blazen. Dit zijn lange termijn beleggingen en het wil niet zeggen dat je start met 20% winst dat de koersen nadien niet beneden je aankoopprijs kunnen gaan.

Zeker JC Penney blijft een bijzonder onzeker verhaal waar we pas na dit kwartaal zicht krijgen of de nieuwe strategie al dan niet aanslaat.

Maar ik dwaal af. Ik ging het hebben over de bredere aandelenmarkten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Woningwaarde tweemaal zo hoog als hypotheekschuld

De Nederlandse hypotheekschuld bedroeg eind vorig jaar bijna 670 miljard euro. Dit is 111 procent van het bruto binnenlands product en daarmee het hoogste van de eurozone.

Daar staat tegenover dat de waarde van alle koopwoningen tweemaal zo hoog is als de hypotheekschuld. Daarnaast hebben huishoudens spaardepots en vorderingen op pensioenreserves die de hypotheekschuld riant overtreffen, aldus het CBS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Meer werklozen ontmoedigd bij zoeken naar baan

Steeds meer werklozen zien er vanaf om werk te zoeken, omdat ze niet verwachten gauw een baan te vinden.

In het tweede kwartaal van 2012 waren er 57 duizend personen die afzagen van het zoeken naar werk, 14 duizend meer dan een jaar eerder.

Er waren in het tweede kwartaal 929 duizend personen die werk aan het werk willen voor twaalf uur of meer per week. Een half miljoen daarvan zijn werkloos en kunnen op korte termijn beginnen. Ze hebben de afgelopen vier weken gezocht naar werk.