Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 40836 tot 40840
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Column Kees de Kort | Doem- en horrorverhalen

"We hebben Draghi gehad vorige week en Ben Bernanke. Als je twee keer achter elkaar krijgt wat je wil, moet je je de dag erna een beetje rustighouden." Dat is volgens BNR's Kees de Kort de reden dat het rustig is vergeleken met de dagen hiervoor.

"Maar we kunnen rustig wachten. Over een paar dagen begint het gemorrel weer. Dan móet er weer wat gebeuren", zegt De Kort.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Beurzen doen stapje terug

De Europese beurzen deden maandag een stapje terug. Na de euforie van de afgelopen weken wachten beleggers op bewijzen dat de maatregelen van de centrale banken ook daadwerkelijk een positieve impact hebben op de economie.

,,De winnaars van vrijdag zijn de verliezers van vandaag. Ook de euro verzwakt weer wat. De maatregelen waarop de markten hadden gehoopt, zijn genomen en het is wachten op nieuwe impulsen. De aandacht zal zich nu waarschijnlijk richten op Spanje en met name op de vraag of het land wel of geen steun zal aanvragen'', aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Athene kan niet bij Zwitserse rekeningen

De Griekse overheid slaagt er vooralsnog niet in om in kaart te brengen welke onderdanen een bankrekening hebben in Zwitserland.

Het Griekse ministerie van Financiën maakte maandag bekend geen gebruik te willen maken van gegevens op een cd die Duitse autoriteiten kochten. Zwitserse banken weigeren namen van hun cliënten te openbaren.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Hoeveelheid nieuw ondekt goud naar dieptepunt

Tijdens het jaarlijkse Denver Gold Forum liet Pierre Lassonde, voorzitter van goud-royalty bedrijf Franco Nevada zien dat de vraag naar goud het afgelopen decennium 42% is gestegen. In die periode is de productie nagenoeg gelijk gebleven. Nieuwe goudontdekkingen zijn echter significant schaarser aan het worden. Waar gedurende de jaren negentig van de vorige eeuw jaarlijks nog ca. 100 miljoen ounce goud werd ontdekt, is dit over het afgelopen decennium gezakt tot gemiddeld 30 miljoen ounce. Vorig jaar werd minder dan 5 miljoen ounces nieuw goud ontdekt, een diepterecord.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Banken willen de LTRO-pokertafel verlaten

Een aantal Europese banken zijn bereid om een deel van de goedkope kredieten met een looptijd van drie jaar die ze bij de Europese Centrale Bank opnamen vroegtijdig terug te betalen. Dat zou op zijn vroegst zelfs nog in de loop van dit jaar kunnen gebeuren.

Het zou onder andere gaan op de Franse banken BNP Paribas en Société Générale, om de Italiaanse bank UniCredit en de Spaanse bank La Caixa. De kans bestaat dat nog andere Europese banken overwegen om een deel van het ontvangen geld terug te betalen.