Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 40841 tot 40845
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

QE3 en de balans van de Federal Reserve

Door QE3 zal de balans van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, aan het einde van 2013 zijn opgelopen tot 4 BILJOEN dollar ($4.000 miljard). Naast dat Bernanke liet weten dat het doorgaat met 'Operation Twist', gaat de Fed ook maandelijks voor $40 miljard aan Mortgage-backed securities aankopen. Hypotheekpapiertjes enzo. Dat is ongeveer $1,35 miljard per dag. Alle stimuleringen tezamen zorgen voor een toename van zo'n 1,2 biljoen dollar. Ook blijft de rente tussen de 0% en 0,25% gehandhaafd tot het midden van 2015. Hieronder de Chart of the Day via Zerohedge.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

QE3: Goudprijs naar hoogste punt in 6 maanden

Ben Bernanke van de Federal Reserve heeft QE3 officieel aangekondigd. De geldprinter wordt weer aangezet en de vers gedrukte dollars zullen worden gebruikt voor onder andere de aankoop van hypotheekgerelateerd schuldpapier. Dit zijn zogenaamde Mortgage-backed securities. De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand aan ‘MBS’ kopen. Ook wordt Operation Twist doorgezet.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Spanje: Rajoy zal snel moeten kiezen

Omdat de rente van de Spaanse 10jaars obligaties rond de 5,65% noteert, wil premier Rajoy van Spanje nog niets weten van een bailout. Als het aan de internationale politiek ligt heeft hij geen keus: Spanje moet snel een aanvraag doen bij het Europese noodfonds. Voorlopig weigert Rajoy echter. Hij is wellicht te bang dat hij de regie over zijn eigen land kwijt zal raken en dat nog meer harde bezuinigingen desastreus zullen zijn voor de Spaanse bevolking.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - Week 37

Ik begin mijn kijk op deze week met een kleine conversatie die ik had met Nico Pantelis van Slim Beleggen. Daarnaast heb ik het nog over de strijd van J. Van Delanotte tegen de energieprijzen, de dreiging van Moody’s om de kredietwaardigheid van Amerika te verlagen en ten slotte laat ik u kennis maken met een gloednieuw beursmagazine.

Ik: Nico, hoe komt het dat goud fors stijgt als de FED zijn kanonnen klaar houdt en niet als de ECB dit doet?

Nico: Ronald, omdat goud de tegenpool is van de dollar, en die wordt geprint door de Fed.

Ik: Logisch :-)

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Europa verdeeld over toezicht banken

Europa is verdeeld over de plannen voor de oprichting van een speciale toezichthouder op het bankwezen in de eurozone. In het Cypriotische Nicosia kwamen de ministers van Financiƫn, zoals verwacht, niet tot een overeenstemming.

De Europese Commissie wil per 1 januari 2013 al beginnen met het toezicht op de eurozonebanken. Gefaseerd moeten alle, circa 6000 banken onder de centrale toezichthouder, die rond de Europese Centrale Bank opgetuigd wordt, gaan vallen.