Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 40841 tot 40845
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Koperproducenten behalen nog steeds een gemiddelde marge van 46%

Koperproducenten behalen nog steeds een gemiddelde marge van 46%, ondanks jaarlijkse kosteninflatie van 15%-22% sinds 2003

Uit de nieuwste editie van de Commodity Price Index, gepubliceerd door Scotiabank, blijkt dat koperproducenten tegen huidige prijzen nog steeds een gemiddelde marge halen van 46%, ondanks aanhoudend sterke kostenstijgingen.

Op het eerste gezicht is deze marge verrassend. Scotiabank geeft aan dat de stijging van ‘capital costs’ (de bedragen die nodig zijn om een mijn te bouwen) sinds 2003 min of meer lineair zijn gestegen met 22% per jaar. Voor een mijn die in 2003 $1 miljard kostte, betaal je vandaag bijna $6 miljard. Alle componenten zoals materialen, benodigde energie, technologie, en vooral arbeidskrachten en chemicaliën zijn aanzienlijk duurder geworden. Ook de operationele kosten (om de mijn draaiende te houden) zijn gestegen, gemiddeld 15% per jaar gedurende dezelfde periode.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Chart of the day: European unemployment 2011

Er zijn meerdere manieren om te kijken naar hoe sterk of zwak een land er voor staat. Het werkloosheidspercentage is één van de indicatoren. Keynes zei ooit al: “Look after unemployment and the debt will look after itself”. Het is duidelijk dat grote delen van Europa met een toename van de werkloosheid kampen. Onderstaande grafiek van Flute Thoughts Blog laat dit duidelijk zien.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Dagcyclus AEX-index bereikt bodem

Op 20 augustus gaf ik aan dat de AEX-index zou moeten gaan zakken. De AEX daalde inderdaad van 336 naar 328 punten. De Nederlandse beursindex staat momenteel op 331 punten. Hoe nu verder? De weekcyclus staat nog steeds omhoog, zoals hieronder in de grafiek is te zien. De AEX heeft 3 september een bodem bereikt in de cyclische analyse op dagbasis. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Problemen in spanje worden steeds groter

September is begonnen en regeringsleiders komen weer terug van vakantie. Nu zal gaan blijken of de stijging van de aandelenmarkten en de daling van de rentestanden van landen als Spanje en Italië zijn gebaseerd op fundamentele veranderingen, in plaats van lage volumes. Tijdens de vakantiemaanden is namelijk genoeg gebeurd om je als Spaanse belegger zorgen te maken: Regio’s die voor het eerst officieel hulp vragen aan de overheid, verder toenemende werkloosheid, spaargelden die wegvloeien naar het buitenland en banken die steeds meer afhankelijk worden van het ECB infuus. De eurocrisis is terug van vakantie, de problemen in Spanje worden steeds groter.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Tegenvallende cijfers VS drukken beurzen

De Europese beurzen gingen dinsdag flink omlaag. Beleggers besloten geen risicovolle posities meer in te nemen voorafgaand aan de belangrijke beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Ook teleurstellende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten drukten de stemming.

De AEX-index in Amsterdam noteerde drie kwartier voor de slotbel 0,9 procent lager op 328,66 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent tot 505,15 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tussen 1,1 en 1,6 procent. In Spanje stegen de koersen wel, de hoofdindex in Madrid kreeg er 1 procent bij.