Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 40851 tot 40855
Bron: nrc.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Eurocrisis duurt al veel te lang, tijd om ‘spaarpotje’ Vaticaan open te breken?

De Katholieke Kerk is een van de laatste instituten in Europa waar nog geld te halen valt, het Vaticaan geniet van oudsher veel belastingvoordelen en priviliges. Daarom staan Europese regeringsfunctionarissen te popelen om die te beperken, schrijft The Washington Post.

De krant bespreekt onder andere het geval van gemeenteraadslid Ricardo Rubio uit het Spaanse Alcala. Een van de voorvechters om een belasting in te stellen op kerkeigendommen die gebruikt worden voor niet-religieuze activiteiten. Omdat de Katholieke kerk in Spanje een van de grootste landeigenaren is – met onder meer scholen, sportvelden en restaurants – denkt Rubio dat de Kerk jaarlijks drie miljard euro aan belastingen kan betalen. En Spanje heeft extra inkomsten nodig nu het mogelijk noodsteun moet krijgen van de ECB en het IMF.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Egan Jones downgrades VS: van AA naar AA-

From Egan Jones, who downgraded the US for the first time ever last July, two weeks ahead of S&P:

Up, up, and away - the FED's QE3 will stoke the stock market and commodity prices, but in our opinion will hurt the US economy and, by extension, credit quality. Issuing additional currency and depressing interest rates via the purchasing of MBS does little to raise the real GDP of the US, but does reduce the value of the dollar (because of the increase in money supply), and in turn increase the cost of commodities (see the recent rise in the prices of energy, gold, and other commodities). The increased cost of commodities will pressure profitability of businesses, and increase the costs of consumers thereby reducing consumer purchasing power. Hence, in our opinion QE3 will be detrimental to credit quality for the US.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Wall Street geniet na van steunplan Bernanke

Het jongste steunplan van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, zette de beurzen op Wall Street vrijdag voor de tweede dag op rij op winst. Beleggers hopen op een economische opleving en waardeerden vooral aandelen in de industrie en grondstoffensector flink hoger.

De Dow-Jonesindex noteerde drie kwartier voor de slotbel 0,3 procent in de plus op 13.574,94 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,4 procent tot 1465,36 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,9 procent bij, geholpen door opnieuw een sterke opmars van Apple, en noteerde 3185,10 punten.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Goud gaat deze maand boven de 1850 dollar uitkomen

Goud blijft maar stijgen op het opeenvolgende goede nieuws uit de wereld. De volgende stimulans voor de goudprijs is ook om de hoek komen kijken. De Zwitserse zakenbank UBS heeft aangegeven dat de goudprijs aan het einde van september een koers zal hebben behaald van 1850 dollar per troy ounce. Dit is een behoorlijke groei aangezien de goudprijs de maand begon met een goudkoers van 1648 dollar per troy ounce.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Creeer een crisis- uberjoods- weerstand bevolking breken- Grieken als voorbeeld

Het Westen besteedt veel aandacht aan de democratische façade, maar landen als Somalië, Libië en zelfs Turkije en India, tonen dat het vaak om een farce gaat. The Economist onthult waarom de eurocrisis aangewakkerd wordt en zo lang aansleept.

Ondanks de recente vertoning van democratische verkiezingen gaat het in Libië van kwaad naar erger. De recente moord op de VS-ambassadeur – het was geleden van 1979 dat zoiets nog eens was voorgevallen – is maar het topje van de ijsberg. Wist je dat het bewuste VS-consulaat in de afgelopen maanden al eens eerder was bestookt en dat ook de ambassadeur van Groot-Brittannië al onder vuur had gelegen? In Libië is het sinds de val van Khadaffi nooit rustig geweest. Bomauto’s, raketaanvallen tegen politiekantoren, executies en folteringen van Khadaffi-getrouwen waren schering en inslag. In mei was er ook al een aanslag tegen de premier en de minister van defensie. In augustus werd een gebouw van het Rode Kruis bestookt met granaten en raketten.