Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 40851 tot 40855
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Merck schrapt een tiende Duitse banen

Het Duitse farmacie- en chemieconcern Merck gaat 1100 banen schrappen in Duitsland, ofwel een tiende van het Duitse personeelsbestand. Dat maakte Merck dinsdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Nederlandse Staat wil weer dollars ophalen

De Nederlandse Staat gaat woensdag voor de tweede keer een in Amerikaanse dollar gedenomineerde obligatie uitgeven, maakt het Agentschap van de Generale Thesaurie van het Ministerie van Financien dinsdag bekend.

In februari van dit jaar betrad het Agentschap voor de eerste keer de kapitaalmarkten met een dollar-obligatie. Daarvoor haalde de Nederlandse Staat nooit eerder in andere valuta geld op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Merkel: "Meer bailouts zullen volgen, wen er maar aan"

Angela Merkel is nog maar net terug uit vakantie en had al wat bitsige commentaren klaar voor haar critici. Tijdens een bijeenkomst van haar Christelijke politieke flank in Bavaria, Abensberg, diende Merkel haar opponenten van weerwoord.

In een volgeladen biertent haalde ze flink uit. Ze pikt het niet dat sommige leden koppig blijft vasthouden aan de strenge regels. Landen zoals Griekenland verdienen ‘Duitse solidariteit’ zolang ze meewerken aan de hervormingsplannen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

'Brede steun binnen ECB opkopen obligaties'

Binnen de Europese Centrale Bank (ECB) is er brede steun voor het opkopen van staatsobligaties van Zuid-Europese landen. De Duitse bankpresident Jens Weidmann is nog de enige die zich hiertegen verzet. Dat meldt het Financieel Dagblad dinsdag.

Ook landen die vroeger als 'havikken' te boek stonden, zoals Luxemburg en Finland volgen inmiddels ECB-president Mario Draghi die Spanje en Italië met interventies wil helpen de rente op staatspapier naar beneden te brengen. Ook DNB-president Klaas Knot steunt Draghi.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Staat komt opnieuw met dollarlening

De Nederlandse staat geeft woensdag voor de tweede keer een in dollars gedenomineerde lening uit.

Het gaat deze keer om een 3-jarige lening waarop minimaal 2 miljard dollar moet binnenkomen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie dinsdag bekend.