EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
58
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40861 tot 40865
Geplaatst op: zondag 23 september 2012

'Duitsland wil slagkracht ESM verhogen'

Volgens bronnen in die Der Spiegel citeert zou de verhoging van het beschikbare geld gefinancierd moeten worden op de manier waarop ook het tijdelijke noodfonds EFSF zou worden bekostigd. Dat wil zeggen dat niet alleen de deelnemende landen aansprakelijk zijn, maar dat ook private geldschieters enig risico op zich nemen. Deze constructie bleek bij het EFSF echter niet goed te werken omdat er te weinig belangstelling onder private geldschieters was.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: zondag 23 september 2012

'Graadmeters vallen iets terug'

De Europese en Amerikaanse aandelenbeurzen zullen komende week naar verwachting een stapje terugdoen van de hoge standen die in de afgelopen weken zijn bereikt. Analisten verwachten echter geen grote uitslagen. De schaduw van de schuldencrisis zal waarschijnlijk wel weer over de beurshandel hangen en beleggers zouden zich inmiddels ook wat zorgen maken over het cijferseizoen dat midden oktober begint.

,,De markt is wel rijp voor een teruggang, maar die zal zeker niet groot zijn'', aldus een analist van Rockwell Global Capital. ,,Een teleurstellend cijfer over de economie zou het gevoel dat de economie wat stabiliseert weer teniet kunnen doen''.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: zondag 23 september 2012

Vlaamse jobcreatie helemaal stilgevallen

Sinds begin dit jaar is de jobcreatie in Vlaanderen bijna volledig stilgevallen. Dat blijkt uit cijfers van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv). Er wordt aan toegevoegd dat ook het aantal Vlaamse werklozen toeneemt. Tijdens de maand juli werd in Vlaanderen het niveau van tweehonderdduizend werklozen overschreden. Volgens Vlaams minister van werk Philippe Muyters zijn de negatieve tendensen een rechstreeks gevolg van de tegenvallende economische groeicijfers. Ook bedrijfstakken die vorig jaar nog relatief goed presteerden, zoals de marktdiensten en de social profit, worden volgens het rapport nu getroffen. Volgens Muyters worden op Vlaams niveau allerlei maatregelen genomen om de werkgelegenheid te stimuleren, maar zijn er slechts beperkte mogelijkheden om de situatie proberen om te keren. (MH)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 23 september 2012

Het is totaal ondoorzichtig wat er met door ESM-noodfonds verstrekte miljarden gebeurt

Er moeten hoge eisen gesteld worden aan de Rekenkamer die toezicht gaat houden op het permanente Europese noodfonds. Dat vindt Kees Vendrik, collegelid van de Algemene Rekenkamer.

Er moeten hoge eisen gesteld worden aan de Rekenkamer die toezicht gaat houden op het permanente Europese noodfonds. Dat vindt Kees Vendrik, collegelid van de Algemene Rekenkamer.

Hij zei dat in het tv-programma Buitenhof. Volgens Vendrik, voormalig Kamerlid voor GroenLinks, heeft Europa een slechte reputatie als het gaat om financiële transparantie. De schuld daarvoor ligt niet zozeer bij ‘Brussel’, maar is een gevolg dat weinig landen openheid geven over hoe ze Europees geld besteden.

Lees verder op frontbencher.nl
Geplaatst op: zondag 23 september 2012

Protest loont: Portugal bereid om besparingen te herzien

De Portugese regering, die vorige week nog geconfronteerd werd met omvangrijk straatprotest tegen haar besparingsbeleid, is nu toch bereid om alternatieven te onderzoeken. Dat werd afgelopen nacht beslist na een urenlange vergadering van de staatsraad.

Het land moest vorig jaar een beroep doen op een internationaal steunpakket vanwege Europa en het IMF, maar moet in ruil besparen en hervormen.

Lees verder op demorgen.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs