EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40866 tot 40870 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Caterpillar houdt Wall Street in bedwang

Beleggers in New York deden het maandag voorzichtig aan. Negatieve berichten van zwaargewicht Caterpillar bliezen nieuw leven in de zorgen over de wereldwijdafzwakkende economie.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,5 procent lager op 13.374 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1426 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging licht omlaag tot 3005 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

EU wil half miljard euro extra van Den Haag

Brussel heeft mogelijk ruim een half miljard euro extra nodig van Den Haag. Want de Europese Unie kampt met een fors gat in haar begroting voor dit jaar.

Brussel heeft mogelijk ruim een half miljard euro extra nodig van Den Haag. Want de Europese Unie kampt met een fors gat in haar begroting voor dit jaar.

Volgens ingewijden gaat het om 5 tot 10 miljard euro. Nederland zal bijna 6 procent moeten bijlappen.

Dat is maandag in het Europees Parlement (EP) in Straatsburg vernomen. Europees commissaris Janusz Lewandowski (Begroting) zal de fikse tegenvaller dinsdagmiddag in het EP bekendmaken.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

De val van de Zuid-Afrikaanse rand en de gevolgen voor enkele Goudmijn-ETF‘s

De massale stakingen in de platinamijnen in Zuid-Afrika hebben voor een domino-effect gezorgd. De stakingen zijn overgeslagen op andere mijnsectoren waaronder de goudmijnen. Maar het ergste gevolg is de daling van de Zuid-Afrikaanse Rand. De Rand is sinds 1 maart al met 16 % gedaald ten opzichte van de dollar. Bijna de helft van dit verlies vond plaats in de laatste maand.

Beleggers in goudmijn-ETF’s doen er niet slecht aan om hun portefeuille te herevalueren. Van de 6 belangrijkste goudmijn-ETF’s die in dollar noteren, is er slechts 1 die niet blootgesteld is aan Zuid-Afrikaanse mijnbedrijven, nl. Global X Gold Explorers (GLDX). De Market Vectors Junior Gold miners ETF (GDXJ) bezit minder dan 10 % Zuid-Afrikaanse mijnbedrijven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

'Episch plan' IMF laat schulden verdwijnen en onttroont bankiers

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft kennelijk toch een toverstaf. Uit een revolutionair rapport blijkt dat men in theorie een streep zou kunnen zetten door de Amerikaanse netto-staatsschuld.

Hetzelfde kan worden gedaan voor landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Italië of Japan. Tegelijkertijd kunnen de bankiers worden onttroond.

De truc?

[...]

Lees verder op niburu.nl
Geplaatst op: maandag 22 oktober 2012

Koersen BEL20 en AEX index vrijwel onveranderd

De BEL20 en de AEX index begonnen vandaag licht in het rood door het opgelopen koersverlies van de Amerikaanse beurzen van afgelopen vrijdag. Voor de AEX index duurde het niet lang totdat de index weer in de plus kwam maar de BEL20 zag tegen het einde van de ochtend pas een kleine plus.

De beurs in Amsterdam was wel een positieve uitschieter ten opzichte van de Europese beurzen en dit kwam onder andere doordat Philips goede derde kwartaalcijfers had gepubliceerd en dit compenseerde deels verliezen van andere aandelen. Naast de goede cijfers viel ook de outlook in goede aarde en het aandeel was daarom de koploper op de Amsterdamse beurs (zie ook onderstaand overzicht). Naast dat de beurzen in Amerika afgelopen vrijdag verder weg zakten nadat de Europese beurzen waren gesloten blijft er ook nog onzekerheid over Spanje. Economen hopen op korte termijn op een steunaanvraag van het Zuid-Europese land om de economische problemen in dat land aan te kunnen pakken.

Lees verder op beursig.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs