Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 40866 tot 40870
Bron: nrc.nl
Geplaatst: zondag 9 september 2012

ECB gaat staatsobligaties opkopen – 'geen quick fix, wel krachtig signaal'

De president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi kondigde zojuist tijdens een persconferentie aan dat ECB onder strikte voorwaarden staatsobligaties gaat opkopen van verschillende landen.

Het gaat om eurolanden waarvan de rente zodanig oploopt dat ze de stabiliteit van de euro in gevaar kan brengen, voornamelijk in Zuid-Europa. Dat meldt persbureau AP op basis van de uitspraken van Draghi. De schuldpapieren hebben een looptijd van maximaal drie jaar. Die landen moeten dan in ruil voor het opkopen van de obligaties formeel steun vragen bij het Europese noodfonds en zich zo onder toezicht plaatsen van de ECB.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 9 september 2012

Goud bijna op record in verschillende valuta

Deze week steeg de goudprijs tot een recordprijs van 32.300 Roepie per 10 gram goud. De prijs voor goud in India steeg in de aanloop van het huwlijksseizoen waardoor de vraag naar goud fors stijgt in land van ’s werelds grootste goudconsumptie. Ook de zilverprijs boekte een nieuw record met 61.100 Roepie per kg door de stijgende vraag vanuit de industrie en muntsmids.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 9 september 2012

Bezuinigingen bezorgen Portugal diepe recessie

De Portugese economie is in het tweede kwartaal met 1,2 procent gekrompen. Vooral de binnenlandse vraag en de investeringen leden onder de bezuinigingen die het land moet doorvoeren als gevolg van de ontvangen Europese noodsteun.

Dat meldde het Portugese statistiekbureau INE vrijdag. De cijfers komen overeen met die uit een eerste raming medio augustus. In het eerste kwartaal kromp de economie in Portugal ook al, maar slechts met 0,1 procent.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

ECB is onafhankelijkheid kwijt

Het besluit om staatsobligaties op te kopen is een teken dat de Europese Centrale Bank zich laat ringeloren door politieke machthebbers, betreurt de Duitse pers. Het Europese monetaire beleid loopt het risico af te glijden.

“Dambreuk”, schrijft Die Welt op de voorpagina. Met het besluit staatsobligaties op te kopen van noodlijdende eurolanden, dicht de Europese Centrale Bank zich voortaan een rol van redder toe, betreurt het conservatieve dagblad:

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Italië denkt niet over hulpvraag aan ECB

Italië is niet van plan de Europese Centrale Bank (ECB) om steunaankoop van Italiaanse obligaties te vragen.

Volgens minister van financiën Vittorio Grilli heeft zijn land 'op dit moment absoluut geen hulp nodig'. Donderdag zei premier Mario Monti nog dat Italië 'wellicht hulp nodig' had.

De ECB heeft donderdag aangekondigd de rentetarieven voor landen die wankelen onder een zware schuldenlast omlaag te willen brengen door hun staatsleningen op te kopen.