EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
62
kliks
21
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40886 tot 40890
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Pensioenen gered door aanpassing rekenrente

Miljoenen pensioendeelnemers kunnen opgelucht ademhalen. Het kabinet geeft pensioenfondsen ruimte door de regels van de rekenrente te versoepelen.

Het ministerie van Sociale Zaken presenteert maandagmorgen met De Nederlandsche Bank (DNB) de nieuwe rekenmethode. Die zou inhouden dat de langetermijnrente gekoppeld wordt aan de zogenaamde Ultimate Forward Rate.

Lees verder op refdag.nl
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

"Duitsland maakt met Griekenland dezelfde fouten als met Oost-Duitsland"

Moritz Schuller, columnist bij de Duitse krant Der Tagesspiegel, is niet te spreken over de aanpak van de Europese schuldencrisis door zijn land. Het probleem is dat de regering van Angela Merkel een ideologisch project volgt en de waarheid niet onder ogen durft te zien.

Duitsland heeft aan de Grieken auto’s van Mercedes en koelkasten van Bosch verkocht zonder dat die het geld hadden om ze te betalen. Anders uitgedrukt: de Grieken hebben die goederen gekocht met geld dat ze in feite niet hadden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Barroso helpt Europa niet verder

Europa heeft in deze tijden behoefte aan nuchtere samenwerking. De dagdromen van Barroso zijn zinloos, stellen drs. B. Belder en drs. D. J. Diepenbroek.

Europa heeft in deze tijden behoefte aan nuchtere samenwerking. De dagdromen van Barroso zijn zinloos, stellen drs. B. Belder en drs. D. J. Diepenbroek.

Het is Nederland grotendeels ontgaan, maar op woensdag 12 september sprak voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie in Straatsburg het Europees Parlement toe. De rede had een pretentieuze titel: ”State of the Union 2012”. De benaming is een rechtstreekse verwijzing naar de rede die de president van de Verenigde Staten elk jaar in het Amerikaanse parlement houdt. Dat schept dus verwachtingen.

Na het beluisteren van zijn rede rest slechts één conclusie: Barroso’s koers helpt de EU niet verder.

Lees verder op refdag.nl
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Bodemvissen met Jim Rogers

“Beursbodems worden niet gevormd door 4-jarige lows. Ze eindigen wanneer de koersen lows van de voorbije 10 of 15 jaar neerzetten.”

“Beursbodems worden niet gevormd door 4-jarige lows. Ze eindigen wanneer de koersen lows van de voorbije 10 of 15 jaar neerzetten.”

Het bovenstaande is een uitspraak van Jim Rogers.

Er zit veel waarheid in hetgeen hij zegt. Belangrijke bodems die gekocht mogen worden, komen meestal pas na bijzonder lange correcties.

Het duurt een tijdje vooraleer de laatste optimist de handdoek in de ring gooit en er enkel nog pessimisten resteren.

Bodems worden gevormd door een bijzonder groot pessimisme.

Lees verder op Aandelen.com
Geplaatst op: maandag 24 september 2012

Het belang van een stabiele munt

Nadat Nixon in 1971 het door goud gedekte geld uit het monetaire systeem verwijderde, veranderde de productie economie, waarin de middenklas werknemers fatsoenlijke lonen verdienden, in een krediet economie  voor speculanten, waarin financiers miljoenen dollars binnenhalen zonder iets te produceren. Een zombie economie, waarin de ene helft leeft van de inspanningen van de andere helft, waarin de armen en gehandicapten leven van uitkeringen, en de rijken van defensiecontracten, landbouwsubsidies, allerlei stimuleringssubsidies, zoals o.a. de miljoenen dollars besteed aan de “fake”  globale warming en "groene” energiegroepen, miljarden dollars werden gegeven aan de banken, en triljoenen dollars gepompt in het financiële systeem, opdat de rijke lieden hun geld niet zouden verliezen.

Lees verder op edelmetaal-info.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs