Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 40886 tot 40890
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Rabobank-topman verwacht woningnood

Rabobank-topman Piet Moerland waarschuwt voor woningnood in Nederland. In het televisieprogramma Nieuwsuur zei hij donderdagavond dat te weinig wordt gebouwd.

De woningmarkt ligt volgens Moerland momenteel zo goed als helemaal stil.

Dinsdag werd bekend dat de huizenprijzen in juli op jaarbasis met acht procent zijn gedaald, de sterkste daling sinds 1995. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen op hun toppunt waren, is de gemiddelde prijs van een verkochte woning met vijftien procent gedaald.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Hollande: Griekenland moet in euro blijven

Griekenland moet binnen de euro blijven, maar moet wel zijn geloofwaardigheid tonen door zich te houden aan zijn beloften om het begrotingstekort te verminderen. Dat heeft de Franse president Franςois Hollande zaterdag in het Elysée in Parijs gezegd na zijn ontmoeting met de Griekse premier Antonis Samaras.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

In 2050 wereldwijd basisinkomen-in-naturaIn 2050 wereldwijd basisinkomen-in-natura

Onze aarde heeft genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht. (Gandhi)

Op 12 september zijn er verkiezingen. Nederlanders kunnen dan uitsluitend kiezen uit vele soorten liberale, christelijke of socialistische partijen, die allemaal gericht zijn op verdere economische groei. Maar waarom is er geen partij met een goed alternatief, als vrijwel iedereen inmiddels weet dat economische groei de armoede en criminaliteit niet uit de wereld helpt, en uiteindelijk leidt naar de ondergang van zowel de democratie, de sociale voorzieningen, als het milieu?

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

UBS: de winnaars en verliezers van de eurozone

Berekeningen maken over of de euro goed of slecht is geweest voor een land zijn er in vele soorten en maten. Objectieve berekeningen over de toekomstige kosten van de euro, een neuro/zeuro oplossing of een euro exit zijn echter per definitieniet te maken. Elk onderzoeksbureau moet aannames doen waarbij men vraagtekens kan zetten. Voornamelijk wordt gekeken naar de exportpositie, waardoor men goed kan argumenten dat Duitsland, maar ook Nederland, de grootste winnaars sinds de invoering van de euro. Paul Donovan van UBS heeft nu een alternatieve berekening gemaakt, waarin wordt gekeken naar de inkomensstijgingen van bevolkingsgroepen sinds de invoering van de euro.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Engelen: Nederlandse huizenmarkt is een zeepbel

Nadat het CBS dinsdag de woningmarktcijfers van -8% op jaar basis publiceerde was het woensdag tijd voor een stevige discussie bij het economenpanel van BNR Nieuwsradio. Onderwerp was natuurlijk de woningmarkt. De meningen van Rabobank econoom Wim Boonstra, hoogleraar financiele geografie Ewald Engelen en Kees Cools liepen sterk uit een over het verleden, het heden en de toekomst van de huizenmarkt.

[video]