Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40886 tot 40890
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Problemen in spanje worden steeds groter

September is begonnen en regeringsleiders komen weer terug van vakantie. Nu zal gaan blijken of de stijging van de aandelenmarkten en de daling van de rentestanden van landen als Spanje en Italië zijn gebaseerd op fundamentele veranderingen, in plaats van lage volumes. Tijdens de vakantiemaanden is namelijk genoeg gebeurd om je als Spaanse belegger zorgen te maken: Regio’s die voor het eerst officieel hulp vragen aan de overheid, verder toenemende werkloosheid, spaargelden die wegvloeien naar het buitenland en banken die steeds meer afhankelijk worden van het ECB infuus. De eurocrisis is terug van vakantie, de problemen in Spanje worden steeds groter.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Tegenvallende cijfers VS drukken beurzen

De Europese beurzen gingen dinsdag flink omlaag. Beleggers besloten geen risicovolle posities meer in te nemen voorafgaand aan de belangrijke beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Ook teleurstellende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten drukten de stemming.

De AEX-index in Amsterdam noteerde drie kwartier voor de slotbel 0,9 procent lager op 328,66 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent tot 505,15 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tussen 1,1 en 1,6 procent. In Spanje stegen de koersen wel, de hoofdindex in Madrid kreeg er 1 procent bij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Ook Canada raakt kredietverslaafd

Canada lijkt een van de weinig landen te zijn waar de huizenmarkt niet oververhit geraakt door goedkope leningen. In goudtermen is de vastgoedsector verre van overgewaardeerd en Canada kent geen “subprime” leningen. Maar het consumentenkrediet begint er wel de pan uit te swingen.

De gemiddelde Canadese consumentenschuld (exclusief hypothecaire leningen) blijft stijgen. In het tweede kwartaal steeg deze met C$ 192 per persoon tot C$ 26.221, een stijging van 0,74 % ten opzichte van het eerste kwartaal en 2,41 % ten opzichte van 2011.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Wall Street opent in de min

In New York, waar beleggers zijn teruggekeerd na een lang weekeinde, zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag licht lager geopend. Beleggers wachten nog op de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie, die een halfuur na opening bekend wordt gemaakt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 13.077 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1405 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte ook 0,1 procent tot 3064 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Beurzen omlaag in afwachtende handel

De Europese beurzen gingen dinsdag overwegend omlaag. Beleggers besloten geen risicovolle posities meer in te nemen voorafgaand aan de belangrijke beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,3 procent lager op 330,77 punten. De MidKap-index bleef ongewijzigd op 507,03 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tussen 0,5 en 1 procent. In Zuid-Europa werden wel winsten geboekt. De beurzen in Milaan en Madrid stegen respectievelijk 0,4 en 1,3 procent.