Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4091 tot 4095
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Nikkei wint meer dan zes procent

Op de beurs van Tokio is de Nikkei-index vandaag 6,72 procent hoger geëindigd na de verkiezingszege van Donald Trump. Eerder toonden de Europese beurzen en Wall Street al het goede voorbeeld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

'veranderen rekenrente geen oplossing voor pensioenen'

Een verandering van de zogeheten rekenrente voor pensioenfondsen is geen oplossing voor pensioenproblemen die spelen door de lage rente. 

Dat schrijft het Centraal Planbureau (CPB) in een donderdag verschenen studie.

In de politiek is de laatste tijd veel gedoe over de dreigende kortingen op pensioenen. De kans is aanwezig dat veel fondsen volgend jaar zo'n ingreep moeten doorvoeren omdat ze door de aanhoudend lage rentestand een hogere buffer moeten hanteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Hoe konden media en de peilingen er zo naast zitten?

De grootste verliezer van de Amerikaanse verkiezingen is niet Hillary Clinton (zij kreeg vrijwel evenveel stemmen als Trump), maar de gevestigde media en de opiniepeilers. Zij waren in overgrote meerderheid in de overtuiging dat Clinton de verkiezingen wel zou winnen, met winstkansen uiteenlopend van 72% tot zelfs 99%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Is het presidentschap te koop?

De verkiezingen in de Verenigde Staten hebben laten zien dat president worden om meer draait dan alleen maar geld, want de campagne van de Republikeinen was veel goedkoper dan die van de Democraten. De volgende grafiek van CNBC laat zien hoeveel geld Hillary Clinton en Donald Trump sinds begin vorig jaar in hun organisatie geïnvesteerd hebben.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 november 2016

Maar één zekerheid: niks is nog zeker

"Deze man is gevaarlijk!" Miljoenen gaf Hillary Clinton uit om Amerika dat duidelijk te maken. Nu Trump toch triomfeert: wat betekent dat voor ons land? Moeten we bang zijn of toch mee juichen? Voorlopig zorgt zijn verkiezing vooral voor veel vraagtekens. "Clinton betekende een status-quo, Trump brengt onzekerheid."