Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 4091 tot 4095
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Nederlandse oliereus geeft Brussel een dikke middenvinger

Het Nederlandse oliebedrijf Shell zal Russisch gas van Gazprom verkopen op nieuwe groeimarkten. Beide bedrijven kwamen deze week tot een akkoord, zo meldt Russische zakenkrant Kommersant.

Bovendien belooft Shell om niet méér te investeren in LNG dan het nu al doet, in landen waar Gazprom pijpleidingen heeft. Dat houdt concreet een niet-concurrentiebeding in op de gasmarkt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 16 oktober 2016

India en Rusland sluiten defensiedeal van miljarden euro's

India en Rusland hebben vandaag een defensieakkoord ter waarde van miljarden euro's ondertekend. In de marge van een top van de BRICS-landen in India, werd een overeenkomst bereikt over de levering van onder andere raketsystemen, helikopters en fregatten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 16 oktober 2016

Wekelijks worden 230 gezinnen uit huurwoning gezet

Elk jaar belanden 12.000 gezinnen - dat zijn er 230 per week - op straat nadat hun huisbaas naar het vredegerecht stapte, vaak omdat ze de huur niet meer (kunnen) betalen. Dat meldt Deredactie.be vandaag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 16 oktober 2016

'Pensioenbom' van 10 miljard brengt ziekenhuizen en gemeenten in de problemen

Het uitbetalen van de pensioenen van het vastbenoemde personeel bij openbare ziekenhuizen zal de komende 20 tot 25 jaar allicht 10 miljard euro kosten en dat dreigt een bom te leggen onder de financiën van zowel de ziekenhuizen zelf als van heel wat steden en gemeenten waar ze gelegen zijn. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: zondag 16 oktober 2016

Scheld ze kwijt

Een moderne schuldzuiveringsoperatie is nodig

In onze huidige samenleving wordt krediet beschouwd als middel voor economische groei en individuele vrijheid. In werkelijkheid leidt het tot een schuldensamenleving waarin de sociale cohesie wordt bedreigd.