Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 40901 tot 40905
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

'Grieken doen hun uiterste best'

Duitsland is ervan overtuigd dat Griekenland al het mogelijke doet om zijn financiële problemen op te lossen.

Dat heeft bondskanselier Angela Merkel vrijdag gezegd na een onderhoud met de Griekse premier Antonis Samaras. Zij wil dat Griekenland binnen de eurozone blijft.

Samaras zei dat Griekenland zich aan zijn afspraken zal houden. Hij liet verder weten er zeker van te zijn dat het volgende rapport van de trojka van EU, ECB en IMF aantoont dat de nieuwe Griekse regering snel resultaten boekt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Willen de Republikeinen terug naar de goudstandaard?

Volgens de nieuwste berichten zijn de Republikeinen in de VS druk in de weer met het inrichten van een nieuw platform om de terugkeer van een goudstandaard te bespreken.

Afgevaardigde Marsha Blackburn geeft tekst en uitleg op CNBC over het nieuwe plan om de discussie over de goudstandaard aan te zwengelen. Is echter niet duidelijk om presidentskandidaat Mitt Romney ook het plan steunt.

Alhoewel Blackburn enthousiast is over het initiatief, blijft ze eerder op terughoudend om in te gaan op de materie — een terugkeer naar de goudstandaard.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

'Ondernemers onderscheiden zich in crisis'

“Het klinkt cliché maar de echte ondernemers blijven ondernemen. Die hebben bijvoorbeeld op tijd ingegrepen”, aldus de directeur. “De goede ondernemers komen er linksom of rechtsom toch wel.”

“Was vroeger het verschil tussen ondernemers uitgedrukt in cijfers bijvoorbeeld -10 en +10. Nu is dat -30 en +30”, aldus Van Dusschoten. Hij merkt verder dat grote bedrijven die internationaal actief zijn het relatief beter doen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

'Aantal vacatures in bouw blijft afnemen'

Het aantal vacatures in de bouwsector zal blijven afnemen, zo verwachten ondernemers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vrijdag maakte bouwbedrijf VolkerWessels bekend 300 banen te schrappen.

Het CBS publiceert maandelijks de zogenoemde vacature-indicator uitgesplitst naar een groot aantal bedrijfstakken. Die geeft de richting aan waarin de vacatures zich volgens de ondernemers zullen ontwikkelen. De indicator kan variëren van +3 procent naar -3 procent en stond in juli 2012 voor de bouwnijverheid op -1,63 procent. Dat is enorm laag, zeker gelet op het feit dat in januari 2011 de indicator nog op +0,6 procent stond.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Rente Duitsland zwakt weer verder

Duitse bunds noteren vrijdagochtend hoger, ondanks dat de obligatiemarkten een kleine adempauze nemen na de recente sterke stijgingen.

De daling in de yield op het staatspapier heeft daarbij in de afgelopen twee handelssessies al bijna de helft teruggewonnen op de stijgingen die zich eind juli en begin augustus voordeden, merkt RBS op.

"De lichte volumes/short covering die de bewegingen van de yield gisteren kenmerkten suggereren dat er nog meer op stapel staat", aldus RBS.