Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40901 tot 40905
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Lage rente op staatsobligaties botst met de realiteit

Hoeveel rente zou u vragen aan iemand die om een krediet komt bedelen, geen of weinig garanties kan bieden en bovendien een slechte naam heeft wat betreft het terugbetalen van de schulden? Misschien moeten we de vraag iets anders formuleren: zou u zo iemand überhaupt al een krediet toestaan?

Het antwoord op deze laatste vraag zal waarschijnlijk negatief zijn. Nochtans zijn er verschillende regeringen die ondanks hun bedenkelijke reputatie toch nog altijd voldoende kredietwaardig worden geacht om relatief goedkoop geld toegestopt te krijgen. ‘Hoe lang kan dit nog duren?’, zo vragen we ons af.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Spaanse kapitaalvlucht erger dan de Aziatische crisis

Dat blijkt uit een onderzoek van de zakenbank Nomura. De kapitaalvlucht uit Spanje overtreft deze van Indonesië tijdens de Azië-crisis op het einde van 1990. Steeds meer Spanjaarden en buitenlandse investeerders trekken hun geld uit het noodlijdende land.

In de afgelopen 3 maanden verdween een bedrag dat overeenstemt met 52 procent van het Spaanse BBP over dezelfde periode. Dat is een nieuw record, want dit niveau werd zelfs niet bereikt tijdens de Aziatische crisis, toen de piek in Indonesië lag op 23 procent van het BBP.

Complete bailout onvermijdelijk

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Jim Rogers: bullmarkt in grondstoffen nog altijd niet voorbij

China moet de inflatie en de zeepbel op de vastgoedmarkt bedwingen. Pas daarna kan het pas versoepelen. De hausse in grondstoffen is volgens Rogers nog lang niet over.

Dat zegt Jim Roges in gesprek met een zender in Hong Kong.

''Er is nog altijd inflatie in China, er zijn nog steeds de overblijfselen van de zeepbel in vastgoed. Het doel van het aantrekken van de teugels was om de infaltie onder controle te krijgen en de onroerend goedzeepbel te laten verdwijnen. Ze zijn er echter nog alle twee. Ik zou doorgaan tot ze beide totaal zijn verdwenen''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Merck schrapt een tiende Duitse banen

Het Duitse farmacie- en chemieconcern Merck gaat 1100 banen schrappen in Duitsland, ofwel een tiende van het Duitse personeelsbestand. Dat maakte Merck dinsdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Nederlandse Staat wil weer dollars ophalen

De Nederlandse Staat gaat woensdag voor de tweede keer een in Amerikaanse dollar gedenomineerde obligatie uitgeven, maakt het Agentschap van de Generale Thesaurie van het Ministerie van Financien dinsdag bekend.

In februari van dit jaar betrad het Agentschap voor de eerste keer de kapitaalmarkten met een dollar-obligatie. Daarvoor haalde de Nederlandse Staat nooit eerder in andere valuta geld op.